1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 18:55 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sporting si doma poradil s Istanbulem a do odvety poveze slušný náskok

Fotbalisté Sportingu dali v úvodním jarním vyřazovacím boji Evropské ligy zapomenout na nevýrazné ligové výkony a dokázali porazit na domácí půdě Istanbul Başakşehir. Portugalský celek měl utkání od úvodních minut pod kontrolou a o vítězi ani na chvíli nebylo pochyb.

Domácí do utkání vstoupili naprosto ideálně. Rohový kop Marcose Acuňi proletěl až ke Coatesovi, kterého nedostatečně hlídal Demba Ba, a kapitán lisabonského celku míč protečoval do odkryté části brány.

Sporting pokračoval v ofenzivní aktivitě. Již ve 14. minutě mohl po průnikové přihrávce od Bolasieho vedení navýšit Jovane Cabral, ale mladý kapverdský útočník nepřelstil Gunoka hájícího branku Istanbulu.

Hru po většinu prvního poločasu režíroval Sporting, ale do další výraznější šance se dostal až závěru první půle. Vietto po kombinaci s Bolasiem vyslal do volného prostoru na pravém křídle Ristovského, který svým centrem našel v pokutovém území Šporara, jenž z halfvoleje přesně zakončil a zaznamenal tak svou první branku v zelenobílém dresu.

Sporting pokračoval aktivně i po změně stran. Po pěti minutách hry vysunul Bolasie do pokutového území Vietta, který dokázal míč vybojovat proti Caicarovi a elegantním lobem překonal vybíhajícího Gunoka.

Ačkoliv byl i nadále aktivnějším týmem Sporting a hosté za celé utkání vyprodukovali pouze dvě střely na bránu, Başakşehir se stejně dočkal gólového úspěchu. Demba Ba po kontaktu s Netem upadl v pokutovém území a sudí Taylor nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Visca a zkušeně proměnil.

Obrana Sportingu již nedopustila další zaváhání a domácí celek dokázal s přehledem udržet dvoubrankový náskok, který bude hájit příští týden v Istanbulu.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
STR

2:2

Reagovat
STR

Jinak nechápu proč toto nedají do televize. Aspon slováci mohli, když tam mají dva hráče v základní sestavě, ale oni tam radši dají Rangers : Braga. Nejzajímavější zápas Šachtar : Benfica taky v TV není...

Reagovat
penepi

Andraž

Reagovat
RadekVonCZE

Šporar

Reagovat
Bayernista18

Skóroval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele