1/16 finále - odvety
26.02.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Braga nezvládla ani odvetu s Rangers a v Evropské lize skončila

Hosté se museli v tomto střetnutí obejít bez svého nejlepšího střelce Alfreda Morelose, který byl suspendovaný, i bez něho si však fotbalisté Rangers v útoku poradili. Daleko důležitější pro ně ovšem byla činnost defenzivní. Braga za celých devadesát minut nedosáhla na jedinou branku, a protože na druhé straně se trefil Ryan Kent, z Evropské ligy letos vypadla.

Před týdnem portugalský celek utrpěl se svým soupeřem porážku, která pro něj představovala vůbec jediný nezdar během posledních dvanácti zápasů napříč všemi soutěžemi. Ačkoli celkově vykazoval velmi slušnou formu, ani v odvetě se mu nepodařilo uspět. Přitom ve Skotsku vedl již o dvě branky, pak ovšem o pohodlné vedení velmi záhy přišel.

Musel tedy před vlastními fanoušky Rangers bezpodmínečně skolit, aby mohl proklouznout mezi šestnáctku nejlepších v této soutěži. Jenže v úvodních pasážích hry byli spíše lepší hosté. Už v 9. minutě vyzrál na ofsajdovou past Arfield, předložil pak míč pak do vyložené pozice Kamberimu, jenže ten v tutovce selhal a na vyběhnuvšího brankáře Matheuse nevyzrál.

V 19. minutě se po nahrávce Hagiho, který v prvním utkání zaznamenal dvě ze tří branek Rangers, objevil v dobré možnosti Kent, neseřídil však svoje mířidla ideálně. Až ve 26. minutě se podařilo zahrozit také Braze. Hlavičkový pokus na bránu vyslal Paulinho, gólman McGregor byl ovšem mezi svými třemi tyčemi připravený a balón vyrazil do zámezí.

Ve 30. minutě se snažil něco udělat s dosavadním bezbrankovým skóre Fransérgio, jenž obdržel centr od Sequeiry, svou hlavičkou ale mířil mimo. V závěru půle pak Rangers zahodili velkou příležitost ke skórování. Raúl Silva zahrál ve vlastním vápně rukou, sudí Ekberg nařídil penaltu, jenže tu neproměnil Hagi díky perfektnímu zákroku Matheuse.

I druhé dějství bylo v podstatě velmi vyrovnané. Domácí jednoduše nevyvinuli na protivníka takový tlak, aby mohli strhnout vítězství pro sebe, a čím více se blížil konec duelu, tím více jako by se na jejich kopačkách projevovala nervozita. V 55. minutě mohli opět udeřit The Gers, Kamberi vybídl svou přihrávkou Kenta, tomu ovšem nevyšlo přesně zakončit.

V 61. minutě došlo na rozhodující moment utkání. Hagi svým dlouhým pasem uvolnil rozeběhnutého Kenta, který unikl za obranu a z pokutového území následně poslal merunu ke vzdálenější tyčce svou levačkou. Vyrovnat mohl snad jen stále aktivní Paulinho, avšak v 71. minutě, smolně pro něj, trefil jen tyčku a v 81. minutě hlavou střílel pouze nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com, livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Coutinho10

skoda tech sanci od Rangers, protoze zatim Bragu moc do sanci nepoustej

Reagovat
Coutinho10

Hagi sice prudka penalta, ale ne moc umistena a chycena

Reagovat
Coutinho10

super Rangers...je to tam

Reagovat
PaYaB

Skotsko nám v koef. trošku utíká...

Reagovat
REPLIKATOR

FC Koeficient

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Kostomlat

nevadí, KO je Řecko a Kypr

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
AngryPrd

Ty vole po prvom zapase by som necakal, ze postupi G. Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole neke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele