osmifinále - odvety
05.08.2020 18:55 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar skolil Wolfsburg a proklouzl do čtvrtfinále Evropské ligy

Wolfsburg v Kyjevě neměl už předem jednoduchou úlohu. Aby mohl usilovat o postup do čtvrtfinále Evropské ligy, musel svému soupeři vsítit minimálně dvě branky. Jenže ke splnění tohoto cíle se nepropracoval, ba naopak se ještě v závěru sesypal jako domeček z karet, inkasoval celkem tři góly, a tak Šachtar zaslouženě proklouzl mezi osmičku nejlepších.

Statisticky nakonec vyšlo utkání o něco lépe aktuálnímu ukrajinskému šampiónovi, který například vyprodukoval hned devět přímých střel na bránu, nutno ale podotknout, že tak vysokou porážku si bundesligový celek spíše nezasloužil. Hlavně ve druhém poločase si vytvořil některé slušné gólové příležitosti, jenomže ani jednu z nich zkrátka nepřetavil v úspěch.

Na obou týmech bylo zprvu vidět, že rozehřát se do optimální teploty pro ně bude představovat určitý problém. Zatímco Šachtar sehrál poslední soutěžní klání zhruba před dvěma týdny, Wolfsburg dokonce na konci června. A první větší příležitost tohoto měření sil přišla na řadu až ve 26. minutě, to když se ocitl v dobré pozici Marlos, trefil však jen tyčku.

Ve 33. minutě se osmělil taktéž jeho spoluhráč Matvijenko, jeho pokus ale zlikvidoval hostující gólman Casteels. "Vlci" v prvním dějství směrem dopředu opravdu nijak nezářili, přitom se v ofenzivě potřebovali za každou cenu prosadit. Schlager každopádně v 9. minutě neseřídil svoje mířidla správně a Brooks ve 27. minutě hlavičkoval též mimo bránu.

Až po obrátce byly k vidění všechny důležité okamžiky. V 61. minutě domácím pořádně zatrnulo po přímém kopu Arnolda, jehož dělovku musel vytěsnit do bezpečí brankář Pjatov. V 64. minutě naopak mohl na druhé straně načít dosud bezgólové skóre Júnior Moraes, avšak sám před Casteelsem vážně selhal v koncovce a merunu namířil pouze do jeho rukavic.

V 67. minutě si domácí situaci notně zkomplikovali. Bránící Chocholava zastavil pronikajícího Joãa Victora jen za cenu faulu a slovenský sudí Kružliak nařídil pokutový kop. Celé dění se ale jal pro jistotu shlédnout na videu, zjistil, že k nedovolenému zákroku došlo ještě před vápnem, penaltu odvolal, zároveň ovšem gruzínského stopera vyloučil ze hry.

Z následné standardky hosté mohli udeřit, Brekalo vyslal povedenou pumelici, nicméně Pjatov se nenechal nachytat na švestkách. A jako by tenhle moment byl vlastně vůbec tím rozhodujícím. Taktéž Wolfsburg totiž dohrával o deseti, druhou žlutou a následnou červenou kartu obdržel Brooks za nevybíravé kopnutí do Júniora Moraese.

Závěr zápasu pak jednoznačně vyšel Šachtaru. Solomon v 89. minutě parádně zapracoval na pravé straně, předal míč Dodôvi, jenž poté nabil Júniorovi Moraesovi, a ten z voleje propálil Casteelse. Na střeleckou listinu se zapsal rovněž Solomon, který zužitkoval rychlý brejk, a následně skóroval opětovně Júnior Moraes, jenž zcela osamocený pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Fluor

2:3

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
berliner

Tip 0:2

Reagovat
HullCity

Dobrý tip,tebe se vyplatí sledovat normálně...

Reagovat
Elmas

Ty jsi netipl nic.

Reagovat
berliner

Ja mam aspon koule zverejnit tady nakej tip,narozdil od tebe, po bitve je kazdy general

Reagovat
HullCity

Já Šachtaru fandím,já tipovat nic nemusím,mě spíš rozesmálo podle čeho si usuzoval,že to bude jasných 0:2 pro hosty...

Reagovat
Fortex

Protože je to německý klub

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele