základní skupiny - skupina D, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sporting zdolal Rosenborg i podruhé a vyhoupl se do čela skupiny D

Portugalský Sporting potvrdil úlohu favorita proti Rosenborgu také v Trondheimu a ve skupině D si připsal na konto svou třetí výhru, díky níž se posunul na vedoucí pozici. Ovšem na druhou stranu mu příliš nepomohl výsledek souběžně hraného střetnutí mezi rakouským Lincem a nizozemským PSV, před oběma rivaly má náskok pouhých dvou bodů a ve zbývajícím průběhu ho ještě mohou čekat pořádně horké chvilky.

Norský mistr zůstává beznadějně poslední čtvrtý s nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:8, proto je nad slunce jasné, že svou současnou pozici už nevylepší. Sporting rozhodl o svém úspěchu v prvním poločase, v němž vsítil obě branky, po změně stran si dostatečný náskok s přehledem pohlídal. První větší možnost si vypracoval přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se Bolasie zbavil protihráče chytrou kličkou a tvrdě vypálil.

S parádním zákrokem se musel vytáhnout domácí brankář Hansen, který skvěle odvrátil balón na rohový kop. Po jeho zahrání neodcentroval zrovna nejlépe Bruno Fernandes, nicméně pak Neto poslal nadýchaný pas přímo na hlavu zkušeného devětadvacetiletého uruguayského obránce Sebastiána Coatese a Hansen se v tomto případě natahoval marně. Domácí byli blízko k vyrovnání po necelé půlhodině hry z přímého volného kopu.

Ránu Söderlunda vyrazil gólman Ribeiro a před dorážejícím Hovlandem zívala zcela odkrytá branka, jenomže ten v rozhodující chvíli selhal a míč trestuhodně nasměroval příliš vysoko. Hosté v následujícím průběhu pokračovali v trpělivé hře a svou druhou trefu přidali v 38. minutě. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Lundemo, balón pak převzal Doumbia a nádherně uvolnil Fernandese, jenž svůj samostatný únik zakončil s noblesou.

Zhruba pět minut před přestávkou odmítl snížení Trondsen, když po geniální nahrávce za obranu lisabonského klubu pálil o několik decimetrů nad břevno. Po výměně stran se CP soustředilo na pozornou práci v defenzívě a soupeře k ničemu nepouštělo, gólových možností rapidně ubylo. Asi deset minut před závěrečným hvizdem orazítkoval pravou konstrukci Lundemo a poté Äsen zblízka nepřekonal famózního Ribeira, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele