1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Drama na Ibrox Stadium! Rangers otočilo duel s Bragou a zvítězilo

Parádní obrat na úvod jarní fáze Evropské ligy převedli fotbalisté Rangers. Ti totiž s Bragou, která v uplynulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi hned devětkrát zvítězila, prohrávali na vlastní půdě už o dvě branky, v poslední třetině zápasu ale výrazně zabrali a radovali se z končeného vítězství. O rozhodující přesný zásah se postaral Ianis Hagi.

Teprve jednadvacetiletý forvard, syn slavného rumunského hráče Gheorghe Hagiho, se přitom na střeleckou listinu nezapsal jednou. Právě on totiž dokázal po gólech soupeře, které zaznamenali Fransérgio a Abel Ruiz, snížit negativní stav, načež srovnával jeho spoluhráč Joe Aribo. A osm minut před koncem sám Hagi celé tohle napínavé utkání nadobro rozsekl.

Domácí byli pasováni do role mírných favoritů už jen proto, že v pohárové Evropě před vlastními fanoušky už čtrnáctkrát za sebou neprohráli. Situace se ale pro ně nevyvíjela od začátku vůbec dobře. Ve 4. minutě mohli inkasovat od Raúla Silvy, který se pokusil překonat hlavičkou brankáře McGregora, ten ovšem včas přispěchal s úspěšným zákrokem.

V 11. minutě se každopádně portugalský celek ujal vedení. Joao Palhinha se uvolnil ve středu pole, posunul balón na Fransérgia, který udělal pár kroků dopředu a z dobrých třiceti metrů vyslal pumelici, kterou se McGregor marně snažil zastavit v cestě do sítě. Odpovědět na tuhle obdrženou branku sice mohl Morelos, jenže to by musel překonat gólmana Matheuse.

I vstup do druhého poločasu vyšel daleko lépe aktivnějším svěřencům trenéra Rúbena Amorima. Fransérgio zase ukázal, že vypálit rozhodně umí, a když se mu dá hodně prostoru, smrdí to problémy. Glasgowský klub měl ale štěstí, že v 51. minutě mířil jen do břevna. Nicméně o osm minut později se podařilo Os Arcebispos udeřit gólově podruhé.

Abel Ruiz převzal merunu po Franciscovi Trincaovi, narovnal si ji za pokutovým území na svou pravačku a překonal zkoprnělého McGregora na bližší tyčce. Kdo by očekával, že Braga udrží pohodlný náskok až do konce, ten se zmýlil. The Gers se nemínili vzdát a udělali moc dobře. Soupeře, který možná polevil trochu v koncentraci, zasypali ostrou palbou.

V 67. minutě si vzal hlavní slovo Hagi, jenž přebral nahrávku od Davise, v šestnáctce si vytvořil prostor pro zakončení a umístil míč od brankové konstrukce do brány. Následně se trefil Aribo, jenž protancoval kolem několika protihráčů až před Matheuse a pohotově zacílil. Výhru potom zpečetil Hagi, jemuž se podařilo skórovat z přímého volného kopu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Posta Rangers dneska vyhra 2:0

Reagovat
Coutinho10

dava na slovenske Dvojce

Reagovat
Coutinho10

skoda, to se bohuzel chytat nedalo

Reagovat
Coutinho10

Gooaaaaaal Haaaaagi...to bude taky velky hrac jako otec

Reagovat
Coutinho10

a znova famozni obrat

Reagovat
smazaný uživatel

to usudzujes z toho ze raz trafil stastne tycku a druhy krat mur kde sa mu mu odbilo do brany?

Rangers neskutocne stastie na tom oranisku a ak by to dnes dopadlo1:4 tak sa asi nikto kto to videl necuduje

doma na normalnom travniku ich Braga zdemoluje

Reagovat
Coutinho10

je pravda, ze Rangers tam melo dost okenek, ale nastesti dostali jenom 2 goly a melo sanci s tim neco udelat, coz se povedlo

odveta bude extremne tezka a zvlast bez Morelose, ale je to fotbal a stat muze cokoliv, protoze Rangers se nikdy nevzdavaji

Reagovat
AngryPrd

Videl som zapas do stavu 0-2 a myslim, ze este mala Braga sancu na 0-3. Rangers sklamali vykonom aj ked nakoniec otocili. Vela dier tam mali a kopec stastia aby nedostali este viac. Neverim, ze postupia. Braga si to jednoznacne viac zasluzi. Braga

Reagovat
Reggie

Viděl jsem ho teď na posledním EURU U21 a byl skvělej. Prostě klasická kreativní desítka, má fantastický dlouhý pasy, ale samozřejmě tvoří i na krátko. On teda hostuje v Rangers z Genku, ne? Dost jsem se divil, že moc nenastupuje. V tom zápase proti Němcům byl s Puscasem byl nejlepší na place, ale prohráli si to sami a do finále šli Němci.

Reagovat
Coutinho10

jj o tom hostování mluvili v tv....jsem zvědavej, kam povedou jeho kroky dál

Reagovat
Reggie

Jsem se právě docela divil, že v tý Belgii moc nehrál. Ještě jsem zapomněl u něho na možná nejdůležitější vlastnost a to je hra oběma nohama. Jestli si to dobře pamatuju, tak kopal snad rohy oběma nohama, to je mazec.

Reagovat
Coutinho10

i goly daval oběma nohama, takže to je velká výhoda...jinak nejsem si jist, jestli v té Belgii neměl nějaký zranění, každopádně teď má dobře našlápnuto a možná se tam už ani nevrátí

Reagovat
Reggie

Reagovat
Coutinho10

Aribooooo 2:2...to ie navrat do zapasu

Reagovat
Kixi Syhimour

Což o to 2:2

Reagovat
Coutinho10

bravo, jak to otocili

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Krása Stevie, ten bude jednou stejně úspěšnej v liverpoolu jako SAF v united

Reagovat
Coutinho10

super stridani

Reagovat
cristiano.K.

kvůli koeficientu to skotům nepřiji, ale kvůli Stevemu ano

Reagovat
Coutinho10

klidně můžeš...podle všeho by to mělo bejt v klidu

https://twitter.com/quelhar/status/1229370207698812928

aneb: Skotsko bodovat ještě bude, takže ti nás přeskočí = budeme 15.

Kypr: Apoel prohrál doma 0:3 a už nepostoupí, takže nedohraje dostatečný počet bodů

Řecko: Arsenal je nenechal v 1. zápase bodovat, takže ideálně, aby si doma postup pohlídal a i tak tam je menší polštář, protože potřebujou více jak 3 výhry

Reagovat
FC Porto FC

2 góly venku se počítají

Reagovat
ratusek

Csaplárova past

Reagovat
smazaný uživatel

... je 0:2 poločas ...

Reagovat
ratusek

Tahle byla modifikovaná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele