osmifinále - odvety
05.08.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Žádné starosti. Man Utd postoupil přes Linec do čtvrtfinále

I v okleštěné sestavě se podařilo Manchesteru United potvrdit roli favorita, bez větších problémů uhájil pětigólový náskok z prvního klání, skolil linecký LASK i podruhé a zcela po právu proklouzl mezi osmičku nejlepších Evropské ligy. Góly padaly až po přestávce, přičemž ten rozhodující si na své konto připsal dvě minuty před koncem Anthony Martial.

David de Gea, Paul Pogba, Bruno Fernandes, Mason Greenwood, Marcus Rashford nebo Anthony Martial. Obvyklí členové základní jedenáctky se ocitli pouze na lavičce náhradníků, poněvadž odstup od soupeře byl vážně více než dostačující. Domácí manažer Ole Gunnar Solskjaer se rozhodl dát šanci méně vytíženým hráčům, ostatně jako už předem avizoval.

Linec neměl na Old Trafford vůbec co ztratit. A premiéra novému trenérovi Dominikovi Thalhammerovi, který teprve nedávno nahradil neúspěšného Valériena Ismaëla, nevyšla vyloženě špatně. Jeho mužstvo nezanechalo jakožto outsider tohoto souboje špatný dojem, několikrát svého soupeře potrápilo a zaznamenalo dokonce alespoň čestnou branku.

První poločas nenabídl žádnou dechberoucí, strhující ofenzivní podívanou. Bylo vidět, že The Red Devils nastoupili se základní jedenáctkou, která nepatří k těm nejsilnějším, a hosté se navíc svého protivníka nikterak nezalekli. Vytvořili si tak paradoxně největší možnost hned v 10. minutě, to když po rohovém kopu Michorla hlavičkoval do břevna Andrade.

Akce přitom pokračovala ještě dál, k zakončení se najednou propracoval ještě Wiesinger, ani on ale napřímo domácího gólmana Romera neohrozil. Ve 28. minutě předvedl rakouský celek další povedenou kombinaci, Balicovi se podařilo uvolnit spoluhráče Rennera, ten svým centrem vyhledal Raguze, jeho hlavička ovšem minula kýžený a chtěný prostor brány.

Ve 31. minutě se Raguz osmělil ještě jednou, avšak Romero si na své konto připsal úspěšný zákrok. Každopádně deset minut po obrátce již přece jenom kapituloval. Hosté se dočkali své zasloužené odměny, Michorlův centr z rohového čtvrtkruhu odvrátil obránce Fosu-Mensah jen k nohám Wiesingera, jehož střela ze střední vzdálenosti zaplula parádně do šibenice.

Vedení LASK ovšem nevydrželo příliš dlouho. Jen o dvě minuty později Lingard vyzrál na ofsajdovou past, Mata ho ze středu pole uvolnil bleskově a především ve správnou chvíli, anglický záložník tak měl před sebou zcela volný prostor, nikým nehlídaný a nestrážený naběhl směrem do šestnáctky a odtud z blízkosti pohotově překonal brankáře Schlagera.

Domácí se nakonec dočkali příchodu Pogby a Martiala, kteří vběhli v průběhu poslední půlhodiny na plac ze střídačky, přičemž druhý jmenovaný byl na hrací ploše sotva chvilku a záhy na to se radoval ze vstřeleného gólu. Za vápnem si perfektně narazil míč s Matou, a ačkoli si Schlager na jeho pokus sáhl, meruně v cestě za brankovou čáru nezabránil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Devil

1:1 Lingard

Reagovat
Elmas

skoro

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Fikus19

2:0

Reagovat
Fluor

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
berliner

Tip 3:1

Reagovat
Pharrell

MU B - LASK Linz 2:1

Reagovat
Pharrell

Wau jsem dobrej haluzák

Správně jsem tipl (přesně) výsledky MU a Interu Milán.

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

Dík

Reagovat
PH8

Reagovat
Zajda

2:0/3:0

Reagovat
Pharrell

Greenwood nehraje ? Nebude ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele