základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Malmö zvládlo kovbojku s Dynamem, to poprvé nebodovalo

Pod taktovkou českého rozhodčího Pavla Královce se ve Švédsku rozjela mezi Malmö a Dynamem Kyjev pořádně dramatická přestřelka. Souboj, který byl veledůležitý pro oba celky, co se postupu do jarního playoff týče, rozsekl nakonec až v šesté minutě nastavení domácí forvard Markus Rosenberg. Přitom hosté po prvním poločase vedli o jednu branku.

Oba kluby dělil v tabulce před tímto vzájemným zápasem pouhý bod, přitom vedoucí Kodaň na tom byla bodově stejně jako Dynamo. Malmö bylo z této trojice v nejhorší, ale ve stále hratelné pozici, a tímhle vítězstvím dostalo situaci před posledním kolem pod svou kontrolu. Půdu pod nohama naopak ztratil po porážce kyjevský tým, jenž spadl na třetí místo.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí parádně, zaúřadovali totiž po prvním rohovém kopu, který měli k dispozici. Berget sice svou hlavičkou nevyzrál na brankáře Buščana, nicméně míč se odrazil k nohám Bengtssona, jenž ho z bezprostřední blízkosti snadno dorazil za brankovou čáru. Vedení jim ovšem vydrželo v podstatě jen nějakou čtvrthodinku.

Bujalskyj z šestnáctky přetáhl svůj jemný oblouček do volného prostoru, kam si naběhl zcela nehlídaný Mykolenko, a ten tvrdě propálil gólmana Dahlina. A ve 39. minutě Dynamo, které zároveň například zahrozilo, leč neúspěšně, Verbičem už o minutu dříve, udeřilo podruhé, to když Bujalskyj vyprodukoval dlouhou přihrávku zleva na zakončujícího Cyhankova.

Svěřenci trenéra Uweho Röslera však zase lépe zvládli úvod poločasu a záhy se dostali na koně. Ve 48. minutě se jim podařilo využít secvičeného signálu, stav srovnal Rosenberg, jenž snadno zužitkoval nahrávku Traustasona z přímého kopu. A v 57. minutě přesně pod břevno zamířil střídající Rakip, který si vyměnil balón u levé lajny se spoluhráčem Rieksem.

Situace se pro Dynamo opravdu hodně zkompilovala poté, co se nechal zcela zbytečně vyloučit Sydorčuk. Už z dějství prvního si odnesl žlutou kartu, v 65. minutě si však přesto dovolil protestovat u Královce, a musel tak předčasně opustit hrací plochu. I v oslabení však hosté skórovali, po Cyhankovově standardce zacílil do sítě z vyložené pozice Verbič.

Poslední slovo si ale nakonec vzalo Malmö. Snad poslední akce celého zápasu skončila přesným zásahem, jelikož centr zprava od Bergeta protečoval za záda Buščana ke vzdálenější tyči Rosenberg. Švédský klub díky této trefě dostal svého soka pod tlak. Ten totiž na závěr musí skolit Lugano, aby postoupil, a ani tahle skutečnost mu ve finále nemusí stačit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele