základní skupiny - skupina G, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord doma selhal, ale má ještě šanci

Rangers remizovali v Rotterdamu a udrželi se na prvním místě ve skupině. Domácí Feyenoord naopak zůstává na posledním místě a postup nemá ve svých rukou.

Feyenoord potřeboval z domácího utkání body, protože v tabulce mu před zápasem patřilo až třetí místo. Skotský celek naopak v domácí soutěži zdatně konkuruje Celticu a v Evropské lize to zatím vypadalo na postup. Druhé místo a naposledy jasná porážka Porta - to všechno bylo jasnou předpovědí, že domácí nečeká nic snadného. A proto Feyenoord raději začal aktivně hned od začátku.

Mladý talent Tyrell Malacia přímočarým pasem našel Larssona, jenž rychle doběhl do vápna a chystal se zakončit, jenže právě v tu chvíli byl čistě odzbrojen. Úvodní minuty patřily jenom domácímu celku a Rangers se museli spokojit s odkopy od brankáře McGregora. V první opravdu velké šanci se Feyenoord ocitl v 19. minutě. Botteghin se vyšplhal k hlavičce, kterou McGregor vyrazil a měl obrovské štěstí, že dorážka Leroye Fera skončila pouze na tyči jeho brány!

Gól každopádně visel ve vzduchu a s velkou pravděpodobností na straně domácího Feyenoordu. Masy jeho fanoušků se dočkaly ve 33. minutě, kdy se konečně změnilo bezbrankové skóre. Malacia potáhl míč po levé straně a ani jeden z protihráčů jej ve vápně nedokázal odvrátit. Toho využil Jens Toornstra, který po nezištné nahrávce od Larssona propálil s pomocí Helanderovy teče brankáře McGregora - 1:0.

Skotští Rangers dnes zůstávali daleko za očekáváním a směrem dopředu se jim prakticky nic nedařilo. Nezlepšil to ani aktivní Morelos, který s koncem první půle několikrát zahrozil. Základní jedenáctky zůstaly i po změně stran totožné. Stav gólů se ale měnil. Už v 53. minutě Ryan Kent dostal vynikající balón na levé křídlo, odkud stejně tak dobře odcentroval na zadní tyč a Alfredo Morelos se trefil přesně.

Stejný hráč se po hodině hry stal hrdinou hostí, protože Kamara roztáhl hru do křídel a po Barišićově centru Morelos hlavičkoval opět bezchybně k tyči - 2:1. Přesto se Feyenoord vzápětí dočkal naděje. Mladíček Luis Sinisterra si naběhl na dlouhý pas, snadno si pohrál s Helanderem a obloučkem přehodil i McGregora!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele