základní skupiny - skupina B, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Malmö nad Luganem nevyhrálo a komplikuje si boj o druhou postupovou pozici

Švédské Malmö nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Luganu a po remíze 0:0 si výrazně zkomplikovalo cestu za účastí v jarní fázi Evropské Ligy. Po domácí výhře 2:1 tentokráte v St. Gallenu neskórovalo a zůstává na třetím místě s pěti body, za vedoucí Kodaní i druhým Kyjevem zaostává o bod. Domácí podruhé vybojovali remízu za nerozhodný bezbrankový výsledek, v tabulce skupiny B jsou i přesto poslední čtvrtí se dvěma body.

Lugano je tedy od postupu vzdáleno na míle daleko, ve dvou zbývajících duelech potřebuje vyhrát a ani to nemusí stačit.

Diváci od samého začátku sledovali nesmírně vyrovnaný průběh ve všech statistických ohledech a z tohoto pohledu je výsledek naprosto zasloužený. FC začalo aktivněji a v úvodních deseti minutách hned dvakrát zahrozilo. Nejprve se dral do zakončení Bottani a brankář Dahlin mu musel na poslední chvíli ukrást míč z kopačky.

Po následné akci nebezpečně vystřelil Holender a jeho křížný přízemní pokus těsně zaplachtil vedle levé tyče. Tři minuty po změně stran se Holender opět zjevil v nadějné pozici, ale s jeho střelou doprostřed branky neměl Dahlin větší problémy. Po necelé hodině hry se švýcarskému outsiderovi podařilo rozvlnit síť, jenomže branka Mariče po pasu od Custodia neplatila vinou zřetelného ofsajdového postavení zakončujícího hráče.

V 61. minutě zajímavě hlavičkoval Carlinhos a Dahlin musel fantasticky odvrátit balón směřující pod břevno na rohový kop. Hostující strážce se znovu blýskl za další čtyři minuty, když zblízka vychytal aktivního Holendera. V 68. minutě napřáhl ze střední distance Aratore a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik centimetrů. V závěrečné čtvrthodině hosté přidali a z ničeho nic mohli rozhodnout.

Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem zkusil štěstí Traustason, avšak břevno přestřelil asi o dva metry. V 84. minutě se nejprve Dahlin vytáhl proti tvrdé ráně Aratoreho z hranice pokutového území, po následném rychlém brejku hlavičkoval na opačné straně Berget a pozorný gólman Baumann ukryl míč ve svých rukavicích. Lugano za tři týdny přivítá Kodaň, Malmö se před vlastními fanoušky pokusí překvapit Dynamo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele