základní skupiny - skupina A, 4. kolo
07.11.2019 18:55 CET
2 : 5
(0:4)

Reportáž

Sevilla nastřílela domácímu Dudelange pět snadných branek

V Lucembursku se překvapení nekonalo, všechny tři body si zcela po právu odvezla Sevilla. Hlavními střelci v sedmi gólovém dramatu se stalo duo Dabbur - Munir, který si připsal dokonce hattrick.

Sevilla se sice v LaLize trochu trápí, ale Evropská liga je pro ni příjemnou oázou, ve které se cítí jako doma. Na druhý Karabach má náskok čtyř bodů a dnes mohla udělat další velký krok směrem k postupu. Proti lucemburskému překvapení se o další přísun branek měli starat hráči jako Dabbur, Torres, Jordán nebo Nolito s Munirem.

Hostům chvíli trvalo, než se dostali do tempa. Možná proto, že si byli vědomi své převahy, nehráli ani náhodou na plný plyn. První minuty se trochu vlekly a zaváněly velkou nudou. Tornádo akcí začalo až v 17. minutě. Rychlý křídelník Rony Lopes totiž protančil až k vápnu, kde si narazil míč s Munirem. Jeho postup nikdo nezachytil a Munas Dabbur už měl před prázdnou bránou velmi snadnou úlohu.

Sevilla dál pokračovala v atraktivní hře plné krátkých kombinací a o dalších deset minut později už vedla o dvě branky. Opět u toho byl Lopes, jenž prostrčil chytrou nahrávku na Dabbura. Zkušený střelec nesobecky věnoval nahrávku Munirovi El Haddadimu, který dotlačil míč do odkryté brány.

Domácí Dudelange vůbec nestíhalo techničtější a rychlejší protihráče, takže se góly na jeho kontě neustále navyšovaly. A staralo se o to především duo Dabbur - Munir. Ve 33. minutě fauloval u vápna Kobe Cools a k nařízené standardní situaci se sebevědomě postavil Munir. Jeho technicky mířená rána překvapila brankáře Jouberta a Sevilla vedla o tři góly.

Pozadu nechtěl přirozeně zůstat ani Munas Dabbur, který chce dokázat, že do základní sestavy rozhodně patří. Po šanci Joana Jordána a následném vyražení brankáře Jouberta hosté pokračovali v akci a Nolito našel Dabbura ve vápně. Ten se dobře zorientoval i přes množství těl a navýšil skóre už na 4:0.

V prvním poločase se hnal do šance ještě Rony Lopes, který by si dnes gól určitě zasloužil, jenže tentokrát se Joubert vyznamenal. Nástup do druhé poloviny utkání byl trochu pomalejší a Sevilla se trochu uchlácholila nadílkou z první půle. Až po hodině hry se ránu De Jonga povedlo brankáři Joubertovi vyrazit. Seville stačil jeden povedený obranný zákrok Fernanda, který našel Dabbura. Zkušený střelec posunul míč na Munira, který elegantně lobem překonal Jouberta. Hattrick!

Dudelange však přesto přidalo a v 69. minutě se dočkalo. Centr z pravé strany našel na malém vápně Danela Sinaniho, který se nemýlil. A aby se mohli domácí fandové radovat ještě víc, tak deset minut před koncem uzavřel skóre atraktivního utkání na konečných 5:2 opět Sinani.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

1:5

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele