1/16 finále - odvety
27.02.2020 18:55 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol díky Callerimu vyhrál, ale postupují Wolves

Wolverhampton se sice z Barcelony vrací jako poražený tým, ale v klidu mu to stačilo na postup. Domácím hrdinou se stal útočník Jonathan Calleri, který měl na starosti hattrick. Ani ten ale proti Angličanům nestačil.

Předzápasová situace vypadala jednoznačně. Pro Vlky byla odveta na půdě Espanyolu v podstatě jen formalitou. První utkání je zcela jasně pasovalo nejen do role favorita, ale s trochou nadsázky mohli Angličané živě spekulovat o přání dalšího soupeře. Espanyol navzdory katastrofální sezoně ale neskládal zbraně a hodlal se před vlastními fandy předvést.

Po prvních trochu nevýrazných minutách se to domácím povedlo v 16. minutě. Domácí Espanyol předvedl velmi dobrou a rychlou akci na jeden dotyk. Pedrosa si před bránou všiml nabíhajícího spoluhráče Jonathana Calleriho, který míč jemně tečoval za záda brankáře Ruie Patrícia.

Cílem Espanyolu, kromě co nejvyššího počtu vstřelených branek, bylo především neinkasovat. Tenhle cíl ale vyletěl oknem už šest minut po první brance utkání. Morgan Gibbs-White našel ideálním pasem z pravé strany, který sice první ránu namířil jen do nejbližšího protihráče, ale hbitou dorážku už srovnal stav utkání na 1:1. Brankář Prieto byl bez šance a stejně tak se rozplynuly šance celého Espanyolu na postup.

Espanyol se nevzdával a Gómez o chvíli později našel výbornou přihrávkou ve vápně Vargase. Kromě toho, že mu rána nesedla, se ale taky nalézal v ofsajdu. Vlci si byli vědomi své převahy především z prvního utkání a rozhodně nikam nespěchali. I po změně stran pokračoval Espanyol v aktivní hře a vidět byl především útočník Calleri. Ať už svým pohybem, nebo svou střeleckou chutí, pořád hrozil obraně Vlků problémy.

Espanyol načal aktivně také poločas druhý, i když mu souhra dělala nemalé komplikace. Deset minut bylo ukrojeno z druhé půle, když sudí nařídil za nebezpečnou hru vysokou nohou Maxe Kilmana pokutový kop pro Espanyol! K němu se postavil střelec Calleri a opět se nemýlil.

Espanyol ještě doufal ve zdramatizování, i když věděl, že tohle bude nesmírně náročné. Ale nevzdával se a dál se snažil aktivně bojovat. Po chvíli ticha a nudy se gólové oslavy ozvaly znovu až deset minut před koncem utkání. A tentokrát na straně Wolves. Po špatně bráněném autu se míč dostal k Podencemu, který rychle našel Matta Dohertyho. Pro něj už bylo posunutí do prázdné hračkou.

Podobnou hračkou mělo být pro Pedra Neta zakončení vlastního brejku, když navíc oběhl brankáře. Jenže s posledním hráčem na zádech minul odkrytou bránu! A Espanyol se přeci jen dočkal zasloužené branky. Svůj hattrick v dnešním utkání zakončil zkušený útočník Jonathan Calleri, který v nastaveném čase využil centru ze strany. Po skvělém náběhu trkl hlavou do balonu a slavil alespoň osobní úspěch.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
mxyzptllk

krása, jde se dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele