1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 18:55 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Frankfurt jednoznačně předčil Salcburk. Hrdinou duelu byl třígólový Kamada

Nečekaně snadnou práci měl Eintracht Frankfurt se Salcburkem. Rakouský klub v podzimní části Ligy mistrů trápil Liverpool či Neapol, tentokrát však naprosto vyhořel v Hesensku, kde podlehl po výsledku 1:4. Za frankfurtské "Orli" řádil zejména Daiči Kamada, jenž si na své konto připsal hattrick.

Hosté se v prvním poločase jakž takž drželi, ovšem v obraně vytvářeli okna, které domácí nekompromisně trestali zásluhou Kamady. Po přestávce se rozdíl mezi mužstvy ještě zvýšil a Red Bull byl zralý na ručník. Nakonec se Salcburk dočkal alespoň jedné branky, která však jeho situaci před odvetou zlepšila jen minimálně.

Úvodní minuty sice patřili hostům, avšak vedení se po jedenácti minutách ujal Eintracht. Silvu ve velké šanci ještě vychytal gólman Stanković, ovšem akce pokračovala na pravé straně, kde Kostić šikovně prostrčil na Tourého, ten neméně nápaditě vyslal Kamadu, jenž zblízka překonal bezmocného Stankoviće. Za minutu chtěl odpovědět Daka, jenže po centru z pravé strany hlavičkoval nepřesně.

Autor první branky Kamada mohl opět skórovat po dvaceti minutách hry, kdy jej překvapivým autovým vhazováním vyslal Kostić, tentokrát však japonský fotbalista střílel po zemi z úhlu mimo tři tyče. Aktivita Frankfurtu pokračovala a krátce po půlhodině hry to znovu málem bylo o dvě branky. Kostić si přichystal míč na střelu a svoji levou nohou jen těsně minul Stankovićovu svatyni. O pár okamžiků později se na druhé straně dostal do velké šance Mwepu, ale jeho křižný pokus zablokoval na poslední chvíli kapitán orlů Abraham.

Velký koncert Kamady pokračoval ve 43. minutě. To jej do sóla přes otevřenou obranu poslal Sow, následně si Kamada poradil s dobíhajícím protihráčem a Stankovće tentokrát překonal efektivním obloučkem přes levou ruku - 2:0. Do kabin tak šli v mnohem lepší náladě domácí. Hráči Salcburku naopak měli o čem přemýšlet a jejich trenér Marsch poslal do druhé půle nové tváře Koitu s Okugawou.

A právě Koita si chtěl pět minut po změně stran vymodlit penaltu po kontaktu s Hasebem, ovšem hlavní rozhodčí i jeho kolega u videa byli jiného názoru. Místo toho tak zase úřadoval Kamada. V 53. minutě si naskočil na centr N'Dicky a díky teči Wöbera do protipohybu Stankoviće zkompletoval hattrick. To však nebylo vše. Za další dvě minuty utekl obraně hostů Silva, před pokutovým územím předložil balón Kostićovi, který si se zoufalým Stankovićem také hravě poradil - 4:0.

Obrana hostů nadále hořela. V 62. minutě si Touré až příliš snadno poradil na pravé straně s kapitánem Red Bullu Ulmerem a předložil míč do tutovky Rodemu, který ale těsně minul zařízení. O čtyři minuty později předvedl hezký průnik Kostić, který však nakonec zakončil podobně jako Rode o pár okamžiků dříve, jen na druhé tyči. Další obrovskou šanci měl v 78. minutě střídající Paciência. N'Dickovu překvapivou ránu z úhlu vyrazil Stanković jen před sebe, avšak dorážku Paciêncii skvěle zastavil obranným skluzem Wöber. 

O čestný zásah Rakušanů usiloval v 82. minutě z přímého kopu Junuzović, jenže těsně přestřelil. Nakonec se hosté dočkali za další tři minuty. Sow nejprve nešikovně sestřelil ve vlastní šestnáctce Ulmera šlapákem a z nařízené penalty se nemýlil Hwang. To však bylo ze strany Salcburku za celý zápas pohříchu vše.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (21)

Přidat komentář
Elmas

Já viděl Salcburk hrát s Linzem. A hrál docela kulový. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tutová jedna 4:1

Reagovat
Rothbard

Reagovat
Heresy

Reagovat
Elmas

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se zapas vubec po vcerejsku hrat?

Reagovat
Agent z Melmacu

čo sa stalo včera

Reagovat
RadekVonCZE

Co se stalo?

Reagovat
Seydou Doumbia

teroristi někde u Frankfurtu...

Reagovat
RadekVonCZE

Terorista*

Reagovat
smazaný uživatel

Nejakej posahanec zastrelil v Hanau devet kurdu v shischa baru....drzeli sme minutu ticha pred zacatkem zapasu ale bohuzel byla narusena "fans" plechovkaru.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
ratusek

Blbci, v LM hráli výborně a včera dostanou takovej kotel

Reagovat
Elmas

Já viděl asi 30 minut a hráli totální prd. Měli tam strašně moc nepřesností a Frankfurt jejich hru lehce rozbíjel.

Reagovat
ratusek

Jestli to je jen tím Haalandem nevím, ale pokud si nezvyknou na styl bez něj, tak titul bude mít LASK

Reagovat
Rudnevs

Ako Salzburg mám celkom rád kvôli výkonom v Európe a prajem im, však je to predsa rakúsky tím, ale Linzu by som ten titul prial aj viac, lebo Salzburg ho vyhráva furt a Linz je taký outsider a tento rok má parádnu sezónu. A vo Švajčiarsku by mohol St. Gallen.

Reagovat
Elmas

Oni hlavně hořeli v obraně, především na křídlech si tam z nich hráči Franfurktu dělali trhací kalendář.

Reagovat
Elmas

*Frankfurtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele