základní skupiny - skupina J, 4. kolo
07.11.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia ještě žije, Římany popravil Thuram

Římané překvapivě klopýtli a z dvojzápasu s Mönchengladbachem mají jen jeden bod. V Německu přišli o remízu v samém závěru, kdy vypustili bránění. Hrdinou domácích tribun se stal mladík Marcus Thuram.

Římané chtěli oplatit svému soupeři poslední zápas, který skončil remízou. A trenér Paulo Fonseca se nebál experimentovat. V základní sestavě vynechal Florenziho, Ündera nebo Perottiho, místo nichž vyslal do hry Santona, Pastoreho nebo Zaniola s Kluivertem. Domácí chtěli ve skupině opustit poslední místo a využili k tomu Thurama, Stindla, Elvediho, Zakariu nebo Jantschkeho.

Domácí byli přeci jen mírným favoritem, jednak díky perfektní atmosféře, kterou jejich fanoušci dokáží vymyslet a zrealizovat, ale především díky obrovskému laufu, ve kterém se tým trenéra Roseho nachází. Aktuálně vedou Bundesligu a to už o kvalitě vypovídá mnoho. A kvalitu domácí Hříbata potvrzovala po celý zápas.

Vzhledem k jejich bídnému postavení ve skupině pro ně byl zisk tří bodů jasnou prioritou a jejich herní projev tomu také odpovídal. Neustálé napadání, jednoduché kombinace a častý pohyb s míčem i bez něj - tohle čekalo na AS po celou první půli. První zajímavější šanci utkání ale měli k dispozici hosté. Prakticky v totožné šanci jako v prvním utkání při římském gólu se objevil Nicolò Zaniolo. Mladý talent si naskočil na centr a hlavičkou poslal míč jen těsně nad břevno.

Brankář Pau López asi nečekal, že se tak moc zapotí, jenže právě on byl mužem, který měl míč na kopačkách nejčastěji ze všech. Příval přihrávek od obránců neustával a Borussia jej zkoušela také střelami. Denis Zakaria sebral třicet metrů od branky odražený míč a napálil ho na Lópezovu svatyni, kterou minul jen o pár čísel.

Problémy pro trenéra Roseho se přesto objevily, konkrétně v minutě 28., kdy se zranil důležitý stoper Tony Jantschke. A mohlo být hůř. Přes tři obránce se totiž pomocí míčových kouzel dostal do vápna Javier Pastore a nakonec byla jeho rána zablokovaná. A pak se štěstěna od Římanů opět odvrátila.

Deset minut před koncem se totiž Marcus Thuram prohnal po straně kolem Chrise Smallinga a snažil se nahrávat před Lópezovu bránu. Tam se přiřítil stoper Fazio a při pokusu o odkop si dal vlastní branku!

První půle patřila domácím, druhá zase hostům. Nejprve rychlý protiútok AS táhl Edin Džeko, který vyzkoušel pozornost brankáře Sommera. Po další akce Zaniola zase pálil těsně pod břevno Pastore a opět musel Sommer zasahovat. Římané začali kousat a za zvýšenou aktivitu se dočkali vyrovnání. Po faulu na Pastoreho rozehrál volný přímý kop Kolarov a Federico Fazio napravil svou hrubku - 1:1.

Římané mohli několikrát dokonat obrat, jenže ani Kluivert, ani posléze Džeko neuspěli. A tak se radovala Borussia. Případný postup AS oddálil opět v nastavení Marcus Thuram, který zavěsil hlavou míč od Pléy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Largo

1:1

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
HugoBoss27

0:2

Reagovat
Frantszek

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, v jaké sestavě nastoupil k zápasu Evropské ligy AS Řím téměř přesně na den před 10 roky. 5.11.2009 proti Fulhamu.

AS Řím: Doni (46. Julio Sergio), Cicinho (46. Rodrigo Taddei), Marco Andreolli, Philippe Mexès, John Arne Riise, Marco Cassetti, David Pizarro, Daniele De Rossi, Júlio Baptista, Stefano Guberti (66. Jérémy Ménez), Stefano Okaka.

Vyhrál 2:1.

Reagovat
KillSwitch

v tej dobe to bol riadne tragický tím

Reagovat
Rarášek

Taddei♥

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Pharrell

Kkti Roma už 2.zápas s Gladbach , kde dostali góla v nastavení na konci..

Reagovat
smazaný uživatel

Rimani tragédi všech tragedu, nic neumíte, pak nezapomeňte se hecnout na dva zapasy v Juve.Tragedi tragicti.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Lech

Zato JJ se umi v evrope vyhecovat. Drz radsi picu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vyjeban.e porovnej si výsledky J a tvojeho posraneho AS.Ostuda rok co rok, od slovanu Bratislava po vase inkasovane goly klasicky v posledních minutách.Nemate vůbec na nic EL základní skupina možná nějaký osmifinale to je vas strop.Jednou za třicet let se dostanete někam dal, nic víc.Ste 0, pro smích, nikdy nebudete špička v evrope.Ale nezapomeňte si honit ega v zapasech s Juve, to sou jediný zapasy kdy se ti vasi nymandi hecnou.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ty si čo za chorého človeka?

Reagovat
Houfi

Že na toho primitiva reagujete.. objektivně je třeba říct, že výkony AS jsou nestálé. Dokážou zahrát na úrovni top světového týmu a pak je to těžký průměr. Chybí tam nějaká konstantnost. Včera první poločas špatně, druhý výrazně lepší. Otázka je, proč začneme hrát až za stavu 1:0. Na trenéra už se asi vymlouvat nemůžeme, pracuje s tím co má. A pro ten výjev primitiva shora - je třeba si uvědomit, že finanční zázemí Juve a AS je trochu jinde. Tím nechci říct, že peníze jsou vše, ale je to vstupenka k nákupu těch nejlepších hráčů, což si AS dovolit rozhodně nemůže.

Reagovat
Lech

Reagovat
Pipo123

Boha já vám prajem ďalšie prehraté finále LM v tejto sezóne víťazná mentalita Juve

Reagovat
Lech

Reagovat
Lech

Hej. Rekni mi kdo si honi ego? Mam pocit ze my fans AS dobre vime jakemu klubu fandime a necekame zadne zazraky. Jsme tu asi 2 roky nasrani za herni projev (mimo toho jednoho rocniku v LM), obcas se hecnem v dukezitych zápasech jak rikas. A co? Kdo si tu honi ego? Mame tedka radost z trenera a jeho prace doposud. Naznaky lepsich zitrku tu jsou a logicky mame radost. Tpc a ty tu machrujes jak jste jinde a bez vas je liga o hovne. Paradox je ze mozna je to tak ze liga je o hovne prave kvuli vam. Coz ja osobne nehodnotim, protoze nejsem expert. A tvuj projev? Si to po sobe přečti vsechno a nais mi jeste jednou kdo si tu honi ego, jestli fans AS nebo ty. Pico

Reagovat
Frantszek

takhle po ránu být už tak na kaši?

Reagovat
smazaný uživatel

na ASR uz raději nevsázej ani korunu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele