1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Porto v Leverkusenu prohrálo, domu však veze nadějný výsledek

Po hodině hry to vypadalo, že hráči Leverkusenu udělají v prvním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy velký krok směrem k postupu do osmifinále. Soupeře z Porta totiž přehrávali a po gólech Alaria a Havertze vedli 2:0. Jenže namísto navýšení náskoku nechali skórovat Luise Díaze a v odvetě se budou o svou pozici strachovat.

První šance přišla v sedmnácté minutě - a dala by se bezesporu zařadit mezi tutové. Havertz si v pokutovém území výborně naběhl do volného prostoru, avšak z ideální pozice z deseti metrů napálil jen horní tyč Marchesínovy branky.

Co nedokázal on, to udělal Lucas Alario. Z pravé strany odcentroval Lars Bender, na přední tyči prodlužoval Demirbay a na zadní zavíral právě argentinský útočník, který snadno doklepl míč do sítě. Chvilka napětí ještě panovala při tom, když sudí u videa zkoumali, zda nešlo o ofsajd. Vše ale pro Bayer dopadlo dobře.

Portugalci se osmělili až před pauzou. Nejprve musel Hrádecký zasahovat proti nebezpečné Uribeho ráně, Maregovu šanci zase na poslední chvíli zhatil Sven Bender. Deset minut po přestávce se Manafá nechal obejít Vollandem, kterého navíc v rohu velkého vápna zbytečně stáhl k zemi. To sudímu neuniklo a nařídil pokutový kop, který Kai Havertz s přehledem proměnil.

Třetí trefu mohl záhy přidat Amiri, výtečný zákrok ovšem předvedl Marchesín. Alariovu ránu zase zblokoval Mbemba a i přes protesty, že šlo o hru rukou, se pokračoval dál. Dvacet minut před koncem se Porto dočkalo kontaktní branky. Skvělý Tellesův centr usměrnil na bránu Zé Luis. Hrádecký sice míč vyrazil, avšak jen nad sebe a z brankové čáry jej snadno dorazil Luis Díaz.

Další gól už ve zbytku nepadl a Leverkusen tak pojede za týden do Porta s ošemetným náskokem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
FC Porto FC

Snad přivezeme výsledek hratelný do odvety

Reagovat
smazaný uživatel

predcasne finale

Reagovat
smazaný uživatel

je sachtar - benfica

Reagovat
Benfica

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Müllered

Od 19:00 dávají tři dobré zápasy a od devíti taková hovna, Nova to ještě pojistí šipkama.

Reagovat
netopier

Wolves - Espanyol

Reagovat
STR

2:2

Reagovat
Heresy

4:1

Reagovat
FC Porto FC

Hra nebyla nejlepší ale skóre je do dalšího zápase hratelný a to je důležitý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele