1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alkmaar gólem v závěru zachránil remízu s Lincem

Nizozemský Alkmaar nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti rakouskému vicemistrovi a nakonec mohl být rád, že uhrál alespoň nerozhodný výsledek v poměru 1:1. AZ tak nepřekonalo herní krizi z poslední doby a za týden v Rakousku rozhodně bude mít co dělat. LASK sice vybojoval příznivý výsledek do odvety, na druhou stranu ale ještě určitě nemá postup do osmifinále jistý.

Přitom svěřenci kouče Arneho Slota vlétli do zápasu mnohem aktivněji a hned v úvodu byla v jejich prospěch nařízena penalta po souboji Rennera s Boaduem. Vše už bylo nachystáno k exekuci pokutového kopu, jenomže finský rozhodčí Gestranius si následně šel celý moment prohlédnout k videu a poté k velké nelibosti domácích příznivců penaltu odvolal. Od tohoto okamžiku se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a nic zajímavého se nedělo.

LASK z ničeho nic prorazil ve 26. minutě. Po dlouhém autovém vhazování se procpal k hlavičce Trauner a prodlužoval za sebe, kde se k míči dostal osamocený Marko Raguž. Teprve jednadvacetiletý útočník na nic nečekal a okamžitě vystřelil, jeho ránu ještě tečoval bránící Leeuwin a brankář Bizot již nestačil reagovat na nečekanou změnu směru. Hosté mohli zvýšit své vedení zhruba pět minut před poločasovou přestávkou.

Frieser se přízemní střelou z dvanácti metrů pokusil překvapit Bizota, ale ten se nachytat nenechal a ránu směřující doprostřed branky zkrotil ve svém náručí. Ihned na to mířil k protější tyči Trauner, jeho technický pokus však vykopl špičkou kopačky připravený Bizot. Domácí byli blízko k vyrovnání ve 49. minutě. Po přízemním centru z křídla se pokusil skórovat Boadu, ale gólman Schlager mu bleskově zmenšil střelecký úhel a pak skvěle zasáhl.

Hosté v následujícím průběhu pečlivě bránili a vypadalo to, že těsné vedení udrží až do závěrečného hvizdu. Nicméně v 86. minutě po přímém volném kopu zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Holland a Gestranius po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Balón si tradičně postavil Teun Koopmeiners a nezaváhal, když se pohotově trefil k levé konstrukci do protipohybu bezmocného Schlagera.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
AjaxFans

3*0

Reagovat
Seydou Doumbia

sledoval si to? Alkmaar trochu bez formy a Linz asi bude doma hodně silný, když vedou ligu

Reagovat
AjaxFans

Nesledoval.Stacilo,že jsem se nasral jednoho fotbalu.Getafe Taková banda kuřecí simulantskych.Ty jsi viděl AZ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele