základní skupiny - skupina I, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gent uhrál remízu v St. Étienne a zajistil si postup do play-off

Ani na pátý pokus se nepodařilo St. Étienne získat tři body, před vlastními fanoušky pouze uhrálo bezbrankovou remízu s Gentem a s Evropskou ligou se v posledním zápase ve Wolfsburgu rozloučí. Právě německý celek v souběžně hraném střetnutí porazil venku Oleksandriji a spolu s belgickým klubem si oba s předstihem zajistily postup.

Domácí před tímto utkáním drželi sérii deseti utkání bez porážky napříč všemi soutěžemi, kterou tak prodloužili na číslo jedenáct. Jenže v nynějším případě potřebovali konečně uzmout své úvodní vítězství na evropské scéně, aby reálně mohli usilovat o uzmutí prvních dvou pozic. Nepodařilo se. Jeho protivník naopak slavil účast v jarním play-off.

Hosté byli v pohodlné pozici. Potřebovali ve Francii jen udržet neporazitelnost ve skupině, aby s definitivou mohli proklouznout do další fáze. A bylo vidět, že do ofenzívy se nijak přehnaně hnát nebudou. Vždyť celkově vyprodukovali o čtrnáct střel na bránu méně než ASSE. Napřímo mezi tři tyče přitom nezamířili ani v jednom jediném případě.

V 7. minutě zahodil velkou příležitost Diony, jenž se snažil skórovat po rohovém kopu, avšak z vyložené pozice selhal v koncovce a kýžený a chtěný prostor brány minul. Na druhé straně hlavičkoval velmi nebezpečně stoper Ngadeu-Ngadjui, i jemu ovšem v zakončení nepřálo úplně štěstí a o kousek pálil vedle. Gólman Ruffier nakonec zasahovat nemusel.

V 17. minutě se do další slušné možnosti protlačil znovu Diony, který tentokráte prověřil svou pravačku, zase však nebyl úspěšný, a tak brankář Kaminski mohl zůstat v relativním, ale v opravdu hodně relativním klidu. Asi nejblíže byl vstřelení gólu v první půli Bouanga, jenže i on ve finále musel smutnit společně se svými spoluhráči, neboť trefil pouze břevno.

Ve druhém dějství se sice Les Verts snažili o nalezení cesty za průběžným vedením, ovšem marně. V 54. minutě se ocitl ve slušné možnosti opět aktivní Bouanga, pravou nohou ale nasměroval balón pouze mimo. O tři minuty později nemířil přesně ani Camara, z přímého kopu se pak ozval též Boudebouz, oba domácí hráči však míč poslali do zámezí.

Ještě v 76. minutě přišel na řadu jeden zajímavý moment, který mohl vlít St. Étienne novou krev do žil, protože druhou žlutou kartu a následně červenou inkasoval Ngadeu-Ngadjui za nevybíravý zákrok vůči Bouangovi. Nicméně ani v přesile se ASSE nedařilo. KAA byl v defenzívě stále dobře organizovaný a potřebnou plichtu udržel až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele