čtvrtfinále - 1. zápasy
11.04.2019 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Valencia úřadovala v závěru, Villareal padl o dvě branky

Valencia potvrdila roli mírného favorita, uspěla na půdě Villarealu, a k semifinále Evropské ligy má podstatně blíže než její protivník. Ještě do poločasu bylo skóre vyrovnané, to se za hosty prosadil nejprve Gonçalo Guedes, za domácí pak korigoval Santi Cazorla, po přestávce však úřadovali už jen Netopýři, a to díky gólům Daniela Wasse a dalšího zásahu Guedese.

Nutno podotknout, že utkání až do posledních chvil spělo spíše k nerozhodnému výsledku. Jenže Žlutá ponorka absolutně nezvládla nastavení druhého dějství, inkasovala v něm hned dvakrát, a v odvetě bude mít co dělat, aby tenhle dvojzápas ještě zvrátila. To Los Ches naopak mohou být spokojeni, druhé utkání jen nesmějí pokazit a proklouznou dál.

Domácí neměli dobrý vstup do tohoto klání, už po šesti minutách hry totiž museli čelit pokutovému kopu, neboť Cáseres v rohu vápna podrazil Gonçala Guedese, a sudí Oliver ukázal na bílý puntík. Ačkoli gólman Andrés Fernández polapil střelu Daniho Pareji, navrátilce do základní sestavy, míč vyrazil pouze před sebe do cesty Portugalce, jemuž se z dorážky již podařilo zacílit.

Dlouho se pak na hrací ploše v podstatě nic zajímavého nedělo, až na řadu přišla penalta také na straně Villarealu. Garay v krkolomné pozici fauloval v šestnáctce pronikajícího Vicenteho Iborru, Oliver měl na situaci krásný a nezakrytý výhled a zase ukazoval na pokutovou značku. Na ní si balón postavil Santi Cazorla, jenž ve 36. minutě zamířil do protipohybu gólmana Neta.

Ve 43. minutě mohla jít El Submarino Amarillo dokonce do vedení, docela slušně vypálil Gerard Moreno, avšak Neto si s jeho zakončením poradil. V 59. minutě neproměnil Villareal ještě lepší možnost, konkrétně to byl Chukwueze, který se snažil poslat míč do dolního rohu brány, Neto ovšem zase dobře použil své rukavice. Pak už úřadovala jen Valencia.

Produktivita byla v podstatě nejdůležitějším faktorem, která rozhodla o vítězství Valencie. V první minutě nastavení se zapsal na střeleckou listinu Wass, jehož přihrávkou zleva skrz celé vápno našel José Gayá, a následná střela skončila u vzdálenější tyči. A pak ještě překonal Andrése Fernándeze z blízkosti Guedes, jenž zužitkoval přesný dlouhý pas od Čeryševa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
syraLFC

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
netopier

hlavne neprehrať

Reagovat
Liquid

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ta penalta pro Villareal vypadala z předního záběru celkem komicky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele