1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal doma uhrál potřebnou remízu se Sportingem a postupuje

Villarreal znovu nepředvedl dobrý výkon, ale nakonec ukopal remízu 1:1. Hodně mu pomohlo vyloučení hostujícího obránce Jeffersona, který se ze hřiště poroučel už v 51. minutě. Postup zachránil Villarrealu záložník Pablo Fornals.

Český sudí Pavel Královec měl na starosti zajímavý duel ve Villarrealu. Ten v prvním utkání vyhrál nad Sportingem 1:0 a dnes mu stačilo neprohrát. Nijak pohledný fotbal to ale nebyl a fanoušci se museli v jistých pasážích hry pořádně nudit. Delší kombinační prázdno se snažil zaplnit Fornals. Ten v 17. minutě napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže jeho dělovka pravačkou nabrala opačnou rotaci a prosvištěla kolem tyče.

Hodně aktivním hráčem domácího celku byl univerzál Alfonso Pedraza, který si jednak plnil obranné povinnosti a jednak přidával v útoku. Další z jeho povedených sprintů skončil pasem do vápna, na který si naběhl Gerard Moreno. Jenže jeho hlavička skončila vysoko nad břevnem. Další z Pedrazových průniků zase zlikvidoval dnes velmi pozorný obránce Coates.

Ve 45. minutě ale Estadio de la Cerámica utichlo. Po obrovské chybě obrany se totiž u půlící čáry dostal k míči Bruno Fernandes, který sprintoval na bránu Andrése Fernándeze. S celou akcí si poradil na jedničku a ačkoli ho naháněla dvojice protihráčů, povedlo se mu zakončit velmi přesně - 1:0.

To samozřejmě Sportingu dodalo odvahy a hned po změně stran se do další šance probíjel útočník Bas Dost. Tomu ale v rozhodující chvíli uskočil míč. A od té doby to šlo s hosty z kopce. V 51. minutě totiž Jefferson nebyl v souboji o míč včas a zlostně šlápl na protihráče. To mu sudí neodpustil a poslal ho po druhé žluté kartě do šaten!

Villarreal se dočkal signálu k útoku a od té doby měl navrch. Aktivní Gerard Moreno natáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, jenže rána levačkou mu vůbec nevyšla. Další šanci spálil Fornals a už to vypadalo, že se Villarreal nedočká. Jenže právě záložník Pablo Fornals v 81. minutě dostal do vápna zpětnou nahrávku od Toka Ekambiho a z voleje rozvlnil síť - 1:1 a Villarreal postoupil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
STR

1:2 přání: 2:0

Reagovat
STR

2:1 0:2 samozřejmě

Reagovat
Hiko

Reagovat
FC Porto FC

Sporting měl potřebu zase něco dojebat....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele