základní skupiny - skupina B, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Rosenborg BK - RB Lipsko 1:3

Lipsko napravilo zaváhání z úvodního utkání základní skupiny EL s rakouským Salzburgem (2:3) a oživilo svou naději na postup do jarní fáze po výhře 3:1 na půdě norského Rosenborgu. V Trondheimu rozhodlo o svém vítězství krátce po hodině hry, kdy vstřelilo třetí branku, poté soupeř pouze snížil zhruba čtvrthodiny před koncem. RB se tak v tabulce skupiny B posunul na druhou pozici se třemi body o skóre před Celtic, BK je poslední čtvrtý s nulou na kontě.

Přitom zápas se mohl odvíjet zcela jiným směrem již po necelých dvou minutách, kdy po skvělém pasu z pravého křídla hlavičkoval na hranici brankového území de Lanlay, jenomže míč nakonec nasměroval hodně mimo. O deset minut později se na druhé straně prosadil tradiční kanonýr Lipska Jean-Kévin Augustin, když se po dlouhém nákopu Demmeho kličkou zbavil protivníka a svůj přízemní pokus z dvanácti metrů zakroutil k levé tyči.

Za dalších osm minut mohl zvýšit náskok mírného favorita Bruma, nicméně přízemní pokus z osmnácti metrů parádně jednoruč odvracel na rohový kop Hansen. Za další dvě minuty brankář Hansen chyboval při vyběhnutí a jistému gólu zamezil až obětavý Konradsen. Do druhého poločasu vstoupil německý výběr s velkou chutí a k tříbodovému zisku výrazněji nakročil v 53. minutě, podruhé v probíhajícím ročníku skóroval Francouz Ibrahima Konaté.

Teprve devatenáctiletý talent se po rohovém kopu a zblokované hlavičce kapitána Orbana nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a zblízka snadno dopravil balón do sítě. Po necelé hodině hry se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů Halstenberg a strážce BK boxoval do bezpečí. Vzápětí Hansen jen sledoval nebezpečnou ránu Matheuse Cunhy, která proletěla o decimetry vedle pravé konstrukce.

V 61. minutě šance Rosenborgu klesly k naprostému dnu. Definitivní pojistku totiž přidal Cunha, jenž si po kolmici od Brumy posunul míč do středu šestnáctky a pak naprosto chladnokrevně mířil pod horní tyčku mimo dosah Hansena. V polovině druhé části zahrál standardní situaci z pětadvaceti metrů Levi a gólman Mvogo famózně jednoruč odvracel nad břevno. V 79. minutě zaznamenal alespoň čestný úspěch střídající Issam Jebali, avšak norský mistr se k ničemu dalšímu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

Vždycky se těším na duely RBK v Evropě, ale teď z toho mám takový smíšený pocit. Hlavně po prohrách 0:1 na Celticu a v neděli v Molde je atmosféra kolem týmu taková nijaká.

Obávám se, aby po tomhle zápase nebylo po veškerých nadějích na (byť teoretický) úspěch ve skupině.

Doufám, že tenhle zápas nabídne přesně opačné, než co čekám (já i ostatní fans RBK, očividně). Takže pořádný boj a výhra RBK

3:2

Reagovat
Rudnevs

No teda... Fanúšik nórskeho futbalu, to sa len tak nevidí. Sleduješ Rosenborg pravidelne?

Dnes som na ten zápas celkom zvedavý, trochu viac asi budem priať Leipzigu (= zástupca môjho obľúbeného nemeckého futbalu), ale keďže mi zrovna tento klub z pochopiteľných dôvodov zas moc sympatický neni, tak by mi výhra RBK a výsledok 3:2 vôbec nevadil. Naopak, peknému futbalu s mnohými gólmi by som sa veľmi potešil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele