základní skupiny - skupina B, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

RB Lipsko - Celtic FC 2:0

Lipsko zvládlo domácí utkání s Celtice mnohem lépe a skotský celek se vrací domů bez bodů. O to se v dresu Red Bullu postarali úspěšní střelci Matheus Cunha a Bruma, kteří se trefili krátce po sobě.

Lipsko doma potřebovalo zabrat a pod dohledem českého sudího Královce k tomu využilo opory jako Kampla, Augustina, Brumu nebo Klostermanna s Upamecanem. Skotský Celtic spoléhal na Boyatu, Ntchama, Morgana nebo Edouarda. První šance na sebe nenechala dlouho čekat a ve třetí minutě se po akci Sabitzera hnal do zakončení Augustin. Jeho rána ale byla zablokována na rohový kop.

V osmé minutě jsme málem byli svědky první branky utkání. Mladík Odsonne Edouard se v pokutovém území dostal k přihrávce z pravé strany a tvrdou ranou na zadní tyč pořádně vyděsil brankáře Mvoga! Ten si hodně oddechl, když viděl, jak se míč točí mimo bránu. Na opačné straně mířil za míčem Matheus Cunha, jenže mladý útočník se nakonec přeci jen dostal do ofsajdu.

Obránci Celticu působili velmi důrazně a domácí hráči, jakkoli byli aktivní, dlouho nemohli najít recept na defenzivní hradbu před sebou. Povedlo se jim to až ve 32. minutě utkání. Centr ze strany propadl na vápně k mladému útočníkovi Matheusovi Cunhovi, který na nic nečekal a balon parádně umístil za záda brankáře Gordona - 1:0.

A aby se Celtic nestihl moc rozkoukat, zasadili mu domácí ještě jednu rychlou branku. Jen čtyři minuty po první brance podnikli hráči Lipska další povedený útok po straně a balon nešťastně tečoval Boyata. Míč nechtěně poslal jen k Brumovi, který číhal za ním a z voleje usměrnil balon do sítě - 2:0!

Domácí obránce Marcelo Saracchi se ještě ke konci první poloviny utkání několikrát dostal do zajímavého náběhu a svými centry hrozil obraně Celticu, ale nakonec se skóre do poločasu již neměnilo. Změna stran znamenala jednu změnu v dresu prohrávajícího Celticu a do hry se dostal Lustig. Zajímavý pas do vápna posílal pár minut po návratu na hřiště obránce Jozo Šimunović a na jeho vybídku Christie jen těsně nedosáhl.

Konrad Laimer si posléze krásnou patičkou obhodil obránce a pokračoval do vápna. V něm se nakonec rozhodl pro střelu, která však prolétla těsně kolem tyče! V těchto chvílích Celtic opět tahal za kratší konec provazu. Unaveného Marcela Sabitzera pak vystřídal Stefan Ilsanker a hned se zapojil do útoku. Jeho rána ale prosvištěla nad břevnem.

Když už Craig Gordon v hostující bráně kapituloval, pomohla mu tyč. Po hodině hry ji krásnou ránou nastřelil Jean-Kévin Augustin. Na opačné straně zahrozil Odsonne Edouard, jehož zakončení v pohodě chytil brankář Mvogo. V závěru se Bruma dostal k odraženému míči, ale celou akci pokazil špatnou nahrávkou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
jenculko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele