základní skupiny - skupina K, 2. kolo
04.10.2018 16:50 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Astana - Stade Rennes 2:0

Rennes opět klopýtlo a z Kazachstánu se vrací bez bodů! O šok základních skupin Evropské ligy se postarala Astana, která nejenže neinkasovala ani jednu branku, ale díky trefám Zajnutdinova s Tomasovem nad slavnějším sokem zvítězila!

Astana doma uvítala francouzského favorita, který se chtěl revanšovat podobným způsobem jako proti Jablonci a připsat si tři body. Kazašský celek ale od začátku utkání ukazoval, že tyhle body nebudou zadarmo.

Ve čtvrté minutě posílal dobrý centr do vápna Bourigeaud, jenže balón útočníka Nianga o pár kus přeletěl. M‘Baye Niang se několikrát v průběhu prvních pětadvaceti minut dostal do zakončení, ale ani jednou se mu nepovedlo pořádně zamířit. Nepřesnost ostatně stíhala hráče Rennes po celé utkání. Na opačné straně poslal dlouhý pas do vápna Tomasov, jenže ani dvojice spoluhráčů Almeida s Kabanangou na něj nedosáhla.

Ve 27. minutě museli hosté řešit první nepříjemnost, neboť se jim zranil krajní obránce Baal, jehož místo posléze zaujal Bensebaini. Hodně nudná pasáž se odehrávala před koncem první půle a ta celkově zůstala daleko za očekáváním. Mehdi Zeffane si všiml o něco volnějšího Silikiho, kterému adresoval balón a vybídl jej ke střele, jenže ta mířila hodně vysoko nad.

Brankář Erić mnohokrát zasahovat nemusel, ačkoli hosté měli míč na kopačkách mnohem častěji. Jenže ty buď trápilo zakončení, nebo se o jejich snahy ochotně staral obránce Jevgenij Postnikov, který jim důrazně odebíral balony. Brankář Erić tak řešil první zajímavější šanci až v 59. minutě po tvrdé ráně Clémenta Greniera.

V 64. minutě se Astanou rozléhala obrovská salva radosti, protože domácí vstřelil gól! Rohový kop zprava rozehrál Tomasov a našel hlavu Baktyora Zajnutdinova, který neváhal a mířil přesně - 1:0 pro domácí!

A nebylo to všechno. Hostující záložník André nahrával před vápnem na Bensebainiho, který však trefil jen tyč! Definitivní rozuzlení utkání přineslo nastavení. Ačkoli tlak Rennes sílil, radovali se domácí. Janga veprostřed hřiště skvělou hlavičkou vyslal do brejku Marina Tomasova, který s míčem pelášil na bránu Rennes a když ho nikdo nedostihl, přesnou ranou překonal brankáře Dialla - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Liquid

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

a z Koubka už máme v Rennes dvojku...jak v lize, tak poháru sedí na lavce

Reagovat
Han střelil první

Přitom Diallo je taky příšerný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele