Serie A - souhrn 6. kola

28.09.2019, 16:55, aktualizováno 30.09.2019, 22:48
Komentáře a souhrny
Juventus porazil SPAL a na chvíli se posunul do čela tabulky italské nejvyšší soutěže, ovšem Inter následně vyhrál na půdě Sampdorie a se stoprocentním ziskem kraluje Serii A. Na předchozí zaváhání zareagovala Neapol a další tři body má rovněž Atalanta. Vítězství oslavily také oba milánské celky a v pondělní dohrávce podruhé v řadě zvítězila Parma...

Parma Calcio - Turín FC 3:2

30.09.2019 20:45

Góly: 2. Dejan Kulusevski, 45+3. Andreas Cornelius, 88. Roberto Inglese - 12. Cristian Ansaldi, 43. Andrea Belotti (pen.)

Pondělní dohrávka slibovala napínavé klání a to diváci bezezbytku dostali. První branku viděli už ve druhé minutě a nakonec jim jich zápas nabídl celkem pět. Parma využila domácího prostředí i početní výhody, která se jí naskytla po vyloučení Bremera už v první půli.

Mírným favoritem bylo před utkáním mužstvo hostů, které se nacházelo v překvapivé blízkosti pohárů. Parma neprožívala úplně špatný start do ročníku, ale určitě by ráda okupovala vyšší než současnou dvanáctou příčku. A v domácím prostředí na tomto cíli začala pracovat už ve druhé minutě.

Tehdy se utrhl ze řetězu rychlík Gervinho, kterého po průnikovém pasu mezi obranu nikdo nezastavil. Ve vápně ještě špičkou kopačky dokázal posunout míč před bránu, protože sám byl ve velkém úhlu. Klouzající Dejan Kulusevski byl nejdůraznější a Parmě se to vyplatilo.

Turín samozřejmě nechtěl zůstat pozadu a aktivitu postupem času přebíral právě on. Belottiho zakončení ještě nevyšlo, ale deset minut po inkasované brance se na straně uvolnil Simone Verdi. Zdánlivě přetažený centr na zadní tyč ale dobře umístil, protože obrana Ducali nechala naprosto neobsazeného Cristiana Ansaldiho, který hlavičkoval na zadní tyč. Jeho umístěné zakončení skočilo o zem a brankář Sepe byl bez šance.

Jenže Turín si svou pouť za případnými body pořádně zkomplikoval a vlastně sám. Andreas Cornelius ve 29. minutě pálil do ruky obránce Bremera a sudí byl nekompromisní. Jednak totiž dal druhou žlutou kartu obránci Turína a poslal hosty do deseti. A jednak nařídil penaltu. Turín díky brankáři Siriguovi ještě uchoval šance na bodový zisk, protože tvrdou ránu Gervinha k tyči Sirigu perfektně vyrazil.

Jak se zahrávají penalty, to Gervinhovi ukázal Andrea Belotti. Ten totiž upadl ve vápně a sudí La Penna po poradě s videem konstatoval pokutový kop i pro Býky. Právě faulovaný kapitán Turína si vzal míč a bezpečně proměnil, když poslal brankáře Sepeho na druhou stranu - 1:2.

To ale ještě nebylo z první půle všechno. Oslabená turínská obrana totiž nechala projít Andrease Corneliuse, který si po sólu poradil a střelou o břevno nedal Siriguovi žádnou šanci!

Pět minut po změně stran obrana Turína opět nechala prostor Gervinhovi, což se prostě nedělá. Zkušený útočník pelášil na Sirigua a zvolil tvrdou ránu, ale fantastický veterán v bráně Turína si poradil. A dorážku Hernaniho zase zastavilo břevno.

Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, když se Parma v závěru nadechla k parádní akci. Neúnavný Gervinho dostal na pravé straně hřiště dobrou nahrávku a po chvilce tanečků proskotačil s míčem u nohy až do vápna přes dva obránce! V něm naservíroval míč před bránu, kde hostující obrana nešťastně nahrála na Roberta Ingleseho. A střídající hráč už si věděl rady - 3:2 a všechny body zůstaly v Parmě.

Více informací k zápasu

AC Milán - ACF Fiorentina 1:3

29.09.2019 20:45

Góly: 80. Rafael Leão - 14. Erick Pulgar (pen.), 66. Gaetano Castrovilli, 78. Franck Ribéry

Je to smutný pohled na tabulku po neúplném šestém kole pro fanoušky AC Milán. Slavný klub se topí ve výsledkové a herní krizi a po třetí porážce v řadě se propadl už na šestnácté místo. Rossoneri na San Siru vůbec nestačili na lehce hrající Fiorentinu, které podlehli 1:3. Pozice Marca Giampaola se tak znovu začíná skloňovat ve všech pádech.

Milán proti Fiorentině, to byl nedělní šlágr italské ligy, který ještě okořenil fakt, že kouč Violy Vincenzo Montella AC Milán ještě nedávno vedl. Oběma celkům se ale nedaří podle představ a zatím jsou na míle vzdáleny pohárovým pozicím.

Fiorentina začala v Miláně opravdu hodně aktivně a už po deseti minutách musel na přední tyči likvidovat šanci Chiesy brankář Donnarumma. V tomhle případě byl úspěšný, krátce na to ale stejně inkasoval. Po chybě Calhanogla se úžasně proháčkoval obranou Ribéry a Donnarumma musel vyrážet, mladý gólman AC si poradil i s dorážkou, ale pro Milán tak jako tak došlo k pohromě, protože byl faulován Chiesa a sudí odpískal pokutový kop. Erick Pulgar uklidil balón přesně k tyči a Fiorentina vedla na San Siru 1:0.

AC Milán měl na vyrovnání jen jednu příležitost, to když Dragowskiho donutil k zákroku střelou Bennacer. Tempo prvního poločasu ale udávala Fiorentina a Milán s ní měl velké problémy. Pulgarův další gól nemohl kvůli ofsajdu platit.

Fiorentina si odnesla do poločasu jednobrankový náskok a místo aby si domácí vytvořili tlak a snažili se vyrovnat, přišlo hned z kraje druhé půle rozhodnutí. Musacchio byl nejprve za svůj ostrý faul na Ribéryho odměněn žlutou kartou, ale po dalších poradách rozhodčí svůj verdikt změnil a stopera AC Milán rovnou vyloučil. Oslabený Milán se pak nedokázal účinně bránit, útočná vazba Violy v čele s Ribérym a Chiesou si dělala, co chtěla. V 67. minutě Donnarumma střílenou přihrávku na malé vápno vyrazil pouze před Gaetana Castroviliho a jeho úspěšná dorážka znamenala už dvoubrankové vedení hostů.

Pro Marca Giampaola to byly krušné chvíle, navíc jeho tým dál chyboval a soupeři po zákroku Rebiće daroval už druhý pokutový kop. Chiesa ale svého kolegu Pulgara nenapodobil, Donnarumma mu penaltu chytil a udržel pro AC ještě jakousi naději. Ta ale trvala jen pár minut, nezastavitelný Ribéry si po Chiesově přihrávce opět udělal s defenzívou Rossoneri, co se mu zachtělo a úspěšnou střelou na přední tyč zvýšil na 3:0.

O alespoň čestný úspěch se devět minut před koncem postaral premiérovým gólem Rafael Leao, který se nenechal Ribérym zahanbit a rovněž krásnou individuální akcí přes několik hráčů soupeře zkorigoval výsledek. Pět minut před koncem se na trávník dostal i někdejší hráč Milána Kevin Prince-Boateng, nic dalšího už se ale na trávníku neudálo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Hellas Verona 1:1

29.09.2019 18:00

Góly: 29. João Pedro - 66. Davide Faraoni

Hellas slaví další skvělý výsledek. V Cagliari totiž předvedlo velmi dobrý výkon a s domácím favoritem uhrál remízu 1:1. Pod tu se podepsal především vyrovnávající Davide Faraoni, který reagoval na první trefu Joãa Pedra.

Cagliari samozřejmě tvrdilo muziku a hrálo mnohem aktivněji. Využívalo silového středu pole a domácího prostředí, ve kterém se mu dlouhodobě daří. V 10. minutě se útočník Giovanni Simeone rozběhl s míčem do pokutového území, tam jej ale čistě odstrčil od míče Rrahmani. Mladého Argentince pak hledal perfektním centrem mladík Luca Pellegrini a Simeone předskočil Rrahmaniho. Jenže na přední tyči nepřekonal brankáře Silvestriho.

Simeone byl dnes opravdu při chuti a další šanci dostal ve 22. minutě. Akci rozjel a dotáhl až k vápnu, přičemž si poradil se všemi obtěžujícími bílými dresy. Pak předal balon na Pedra, který však pálil mimo. Mnohem lépe vyřešil Brazilec João Pedro akci ve 29. minutě. Skvělý pas na něj vymyslel Lucas Castro a Pedro jemnou tečí změnil směr dráhy letu za záda Silvestriho - 1:0.

Svou šanci v prvním poločase si vytvořilo také Hellas, který celkově v úvodním dějství jen těžko hledal půdu pod nohama. Na parádní centr Miguela Velosa si naběhl Mattia Zaccagni a zblízka v obrovské šanci poslal míč hlavou těsně vedle! Brankář Robin Olsen pak vyrazil centr od Verreho jen k nohám Darka Lazoviće, který sice švédského brankáře prostřelil, jenže na čáře za něj hbitě zaskočil Fabio Pisacane.

Po změně straně se Giovanni Simeone opět nadechl k parádnímu sólu, které zakončil centrem na zadní tyč. Tam se pohyboval Marko Rog, který se k hlavičce sice dostal, jenže z metru trefil jen tyč. Na opačné straně zavezl míč k vápnu Zaccagni, který servíroval balon do druhé vlny na volnějšího Valeria Verreho, jehož však perfektně vychytal Olsen.

Hellas se každopádně po změně stran zlepšil a hrozil častěji. K vyrovnání mu však v 66. minutě pomohla chyba Pisacaneho. Ten u vlastního vápna při pokusu o odkop podklouzl a nabídl tím míč Davidemu Faraonimu. Ten zachoval chladnou hlavu a v pohodě prostřelil brankáře Olsena - 1:1.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC 4:0

29.09.2019 15:00

Góly: 7. Sergej Milinković-Savić, 40. Ştefan Radu, 59. Felipe Caicedo, 78. Ciro Immobile

Lazio zareagovalo na porážku od Interu hodně razantně a s Janovem se vůbec nepáralo. Grifoni inkasovali na Stadio Olimpico v obou poločasech dva góly, aby si nakonec odnesli hrozivý debakl 0:4. Gólově se prosadili Milinković-Savić, Radu, Caicedo, Immobile.

Biancocelesti doma čekal nebezpečný soupeř, který zejména v prvních dvou kolech ukázal, že má sílu. Lazio ale bylo od začátku nekompromisní, brzy si vytvořilo náskok a utkání zcela ovládlo.

V 9. minutě zápasu Immobile přistrčil balón na Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten rovnou z první překonal brankáře Radua. Lazio se mohlo rychlým gólem uklidnit, ovšem na chvíli předalo iniciativu soupeři, který si vytvořil spíše jakési pološance. Snad střela Cassaty měla gólové parametry, ale brankář Lazia si s ní poradil a při následném závaru byl máván ofsajd. Ve 36. minutě pak předvedli Bancocelesti rychlou akci, na jejímž konci sice byl gól Luise Alberta, ale také zdvihnutý praporek pomezního. Pravou gólovou radost si Lazio znovu vychutnalo těsně před přestávkou podobnou akcí jako při prvním gólu. Z hranice šestnáctky tentokrát vypálil Stefan Radu a jeho jmenovec inkasoval.

Grifoni potřebovali nový impuls a jejich trenér nachystal na druhý poločas hned dvojí střídání. Hra Janova se pak zlepšila, ale po hodině hry jí přichystal těžký úder Felipe Caicedo. Po přihrávce do vápna obešel Radua a střelou do prázdné zakončil. Tříbrankové manko už bylo pro Janov velkým soustem, navíc Lazio hrálo chytře a výsledek deset minut před koncem ještě navýšilo. Luiz Felipe se šikovně proháčkoval, posunul balón na rozeběhnutého Cira Immobileho a ten zvýšil na 4:0. Výsledek byl pro Janov možná až příliš krutý, na druhou stranu Lazio výrazně zapracovalo na proměňování šancí a v tomhle zápase vyhrálo zcela zaslouženě.

Více informací k zápasu

US Lecce - AS Řím 0:1

29.09.2019 15:00

Góly: 56. Edin Džeko

Žádná velká hitparáda, ale úkol splněn. Asi tak by se dalo stručně charakterizovat utkání na stadionu Via del Mare, které svedlo dohromady domácí Lecce a římské AS. To nakonec spasil opět střelec Edin Džeko, přičemž Aleksandar Kolarov tentokrát neproměnil nařízený pokutový kop.

Římané potřebovali nutně tři body, protože minule prohráli s Atalantou a ani herně nepřesvědčili. Dnes se do základní sestavy vrátil obránce Gianluca Mancini a na pravém křídle měl obranu Lecce zlobit Justin Kluivert. Od prvních minut se do zálohy vedle Veretouta postavil také Amadou Diawara. Lecce nemá na Římany zrovna dobré vzpomínky a dnes se o lepší zážitek měli postarat hráči jako Babacar, Tachtsidis, Mancosu nebo Rossettini.

Vlci začali aktivněji, jak je jejich dobrým zvykem, a procenta v držení míče utěšeně rostla. Ve 3. minutě se osmělil nejofenzivnější obránce AS. Po průniku na levé straně pálil Aleksandar Kolarov a Jeho přízemní střela šla doprostřed branky. Brankář Gabriel ji vyrazil jen před sebe, kde mu už pomohli jeho obránci. Po chybě mladíka Manciniho, který hlavou místo odklizení míče poslal do šance Babacara, zkušený útočník pálil z úhlu jen do boční sítě.

Mancini je ale nebezpečný ve vápně soupeřů, což ukázal ve 13. minutě. To se mu povedl zakončit rohový kop hlavičkou, kterou musel až na brankové čáře likvidovat vracející se Calderoni. V těchto fázích hry se Lecce sice těžko dostávalo za vlastní polovinu, ale že by muselo čelit nějakým velkým šancím svého soka, to se říct nedalo. Giallorossi spíš velmi zdlouhavě kombinovali kolem středu a vápna soupeře.

Ve 38. minutě mohlo Lecce udeřit. Po straně totiž perfektně doběhl dlouhý míč Rispoli a naservíroval jej na přední tyč. Tam totiž viděl dobíhajícího kapitána Mancosua, který jej také zakončil. Síť vedle Lópeze se sice zatřásla, ale byla jen boční. První půli pak zakončil Chris Smalling, který využil své muskulatury a zakončil povedený centr ze strany jen těsně vedle tyče.

Po přestávce Římané přidali na tempu a šance se začaly množit. Edin Džeko posunul balon na rozeběhnutého Mchitarjana, který se ocitl úplně volný na třinácti metrech, jenže těsně minul tyč! O chvíli později pálil osamocený Edin Džeko a brankář Gabriel jeho štiplavou ránu vyrážel jen s problémy.

Ty už pro něj definitivně znamenala minuta 56., v níž se po akci Kluiverta dostal u vápna k míči Mchitarjan. Džekova hlavička nebyla nejtvrdší, ale balon před Gabrielem skočil a ten už zareagovat nestihl. Chuť si alespoň částečně napravil ke konci utkání. Džeko střelou trefil ruku Lucioniho a sudí pískal penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Aleksandar Kolarov, který ji nekopl špatně. Jeho ránu k tyči ale Gabriel perfektně vystihl a vyrazil mimo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 1:0

29.09.2019 15:00

Góly: 27. Stefano Okaka

Žádná přestřelka se v Udinese nekonala, to ale domácí tým vůbec nemusí mrzet, protože získal hodně důležité tři body. Po sérii špatných výsledků Udinese zabralo a jedinou brankou Stefana Okaky skolilo nebezpečnou Boloňu.

I bez Rodriga De Paula to jde. Udinese se muselo bez jeho služeb obejít i v dalším domácím zápase a tentokrát si poradilo. Boloňa byla nepříjemný soupeřem a v utkání měla první vážnější šanci, to když po čtvrthodině hry musel zasahovat Musso. Boloňa pak častěji držela balón, ale ve 27. minutě inkasovala. Larsenův parádní centr do šestnáctky poslal hlavou do sítě Stefan Okaka a Dacia Aréna se mohla zaradovat. Hosté mohli nachystat odpověď o několik minut později, ale Orsolini po pohledné akci netrefil branku.

Boloňa nesehrála špatný první poločas, málo však zakončovala, zatímco domácí byli v tomto směru stoprocentně úspěšní. Po změně stran to byl urputný boj na obou stranách, Boloňa byla o trochu lepším týmem, ale nedostávala se do zakončení, což byl kámen úrazu. Druhý poločas vlastně nepřinesl žádnou velkou gólovku, Boloňa dokonce neměla ani jednu a Udinese si tak mohlo jednobrankový náskok pohlídat.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Brescia Calcio 2:1

29.09.2019 12:30

Góly: 13. Dries Mertens, 45+5. Konstantinos Manolas - 67. Mario Balotelli

Porážka 0:1 od Cagliari je pro tentokrát zapomenuta. Neapol další domácí překvapení nedovolila a byť vyhrála těsně, Brescii nakonec porazila. Za hosty se poprvé prosadil Mario Balotelli, ovšem to už Parthenopei vedli o dva zásahy díky trefám Driese Mertense a Kostase Manolase. Neapol se zároveň naladila na další utkání Ligy mistrů.

Fanoušci Neapole utrpěli v minulém kole šok, když jejich miláčci doma nečekaně prohráli s Cagliari. Herně to však v podání Ancelottiho svěřenců nebylo zlé, Neapol měla velké množství příležitostí, které ale neproměňovala.

V zápase proti nováčkovi z Brescie to bylo podobné s jedním velkým rozdílem. Parthenopei totiž vstřelili rychlý gól a tím se uklidnili. Ve 13. minutě byl Dries Mertens připraven na možnou dorážku z druhé vlny a z malého vápna propálil Joronena. Hostující brankář měl pak několik dobrých zákroků, jako proti střele Llorenteho. Domácím také nebyla uznána branka, to když Manolas před tím, než dostal balón do sítě, zahrál rukou. Ve 38. minutě trefil boční síť Mertens a na sklonku prvního poločasu se Azzurri dočkali ještě jednoho gólu. Nejvýše do vzduchu se po rohovém kopu pověsil Kostas Manolas a hlavou pro domácí zvýšil.

Hlavní rozhodčí neuznal ještě jeden gól po změně stran, přičemž úspěšnou Tonaliho ránu narušil předchozí faul v podání Bisoliho. Brescia se za nepříznivého stavu nevzdávala a v 67. minutě vykřesala naději. Po rohovém kopu zůstal v šestnáctce nebráněný Mario Balotelli a hlavou vstřelil svůj premiérový gól v dresu nového zaměstnavatele. Brescia zdramatizovala vývoj utkání a je pravda, že Neapol v závěru znervózněla. Domácí si však těsné vedení pohlídali a pár dní starou porážku odčinili vítězstvím.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Atalanta Bergamo 1:4

28.09.2019 20:45

Góly: 62. Gregoire Defrel - 6. Alejandro Gómez, 13. Robin Gosens, 29. Alejandro Gómez, 35. Duván Zapata

Atalanta potvrdila skvělou formu a roztrhala bezbranné Sassuolo. Tomu se sice na domácí půdě dařilo velmi dobře, jenže čtyři branky od La Dea jeho statistiky hodně kazí. O dvě z nich se postaral Alejandro Gómez, k němuž se přidali také Robin Gosens s Duvánem Zapatou.

V sobotu večer jsme mohli vidět zřejmě nejlepší první poločas Atalanty v dosavadní sezoně. Tým trenéra Gian Piera Gasperiniho totiž domácímu Sassuolu nasázel rovnou čtyři branky jen za prvních 35 minut a vypadalo to na debakl. Ten nakonec po změně stran alespoň trochu kosmeticky upravil domácí útočník Grégoire Defrel, ale celkově nemůže být Sassuolo se svým výkonem vůbec spokojené.

Orobici se s ničím moc nemazali a poprvé změnili skóre utkání ve svůj prospěch už v 6. minutě. Parádní slalom mezi zkamenělými obránci Neroverdi předvedl Alejandro Gómez, který postupně prošel přes dva obránce a třetímu, Toljanovi, nasadil potupné jesličky. Pak už jen tak mimochodem v pádu prostřelil brankáře Consigliho a mohl se radovat z první branky.

Na hru Atalanty se znova krásně koukalo a dnešní Orobici byli diametrálně odlišným týmem od toho, který dostal čtyři kule v Záhřebu. O dvě branky to bylo už ve 13. minutě, když Atalanta opět rozjela bleskovou kombinační akci. Rychlý centr směřoval před bránu na Zapatu, který jej netrefil ideálně, čímž ale připravil míč pro dobíhajícího Robina Gosense - 2:0.

Jak je to jednoduché, ukázala Atalanta ve 29. minutě. Jednoduchou nahrávku do vápna sklepl Duván Zapata do běhu na Alejandra Gómeze a hostující desítka si opět počínala chladnokrevně. Na tenhle secvičený pohyb obránci Sassuola opět jen zírali.

Berardi si sice na opačné straně zkoušel vymodlit penaltu, ale k ničemu to nebylo. Naopak, deset minut před koncem úžasné první půle (samozřejmě jen pro hostující fandy) se skóre opět měnilo. Hans Hateboer dostal dost prostoru, aby na straně vymyslel krásný centr do vápna. Tam byl jen ledabyle pokryt Duván Zapata a to byla pro brankáře Consigliho další, již čtvrtá špatná zpráva.

Dostat čtyři góly za poločas, tak bych asi po změně stran už nechtěl vyjít na hřiště. Sassuolo se k tomu ale postavilo jako chlap a zvedlo se. Ránu Domenica Berardiho vyrazil Sportiello jen s námahou. A následně kapituloval, protože v 62. minutě se míč dostal ke Grégoirovi Defrelovi. Ten se sice pohyboval na hraně ofsajdu, ale podle videa bylo vše v pořádku. Jeho dělovku pod břevno nemohl Sportiello mít ani omylem - 4:1.

Sassuolo sice snížilo, ale to bylo všechno. Deset minut před koncem utkání se ještě pokusil protáhnout brankáře Sportiella Domenico Berardi, jenže jeho ránu zpoza vápna Sportiello vyrazil. A na víc se Sassuolo už nezmohlo.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Inter Milán 1:3

28.09.2019 18:00

Góly: 55. Jakub Jankto - 20. Stefano Sensi, 22. Alexis Sánchez, 61. Roberto Gagliardini

Přetahovaná Interu s Juventus pokračuje. Nerazzurri dokázali i v početním oslabení po vyloučení Alexise Sáncheze vyhrát nad Sampdorií Janov a odpověděli na odpolední výhru Staré dámy. O góly se postarali Stefano Sensi, Alexis Sánchez a také Roberto Gagliardini. Jediný gól Jakuba Jankta Dorii neszačil.

Sampdoria v krizi versus Inter v plné síle a skvělé formě. V případě duelu na Marassi nebylo těžké hádat, kdo je favoritem. Přesto se tým trenéra Di Francesca pokusil Inter překvapit, a to s hráči jako Chabot, Depaoli, Linetty nebo Rigoni. Na Fabia Quagliarellu si museli dávat pozor především Handanovič, De Vrij, Bastoni nebo Sensi. Po boku Lautara Martíneze se objevil Alexis Sánchez.

Doria hned na úvod vlétla do utkání a první minuty patřily zcela jednoznačně jí. Vyloženou šanci si však Námořníci ani přes zvýšené držení míče či tvrdost v osobních soubojích nevytvořili. Možná o to větším překvapením bylo vedení Interu. Toho se fanoušci populárního milánského týmu dočkali ve 20. minutě, i když jim k tomu pomohlo štěstí. Po ztrátě míče u vápna Dorie se k němu snadno dostal Stefano Sensi, který balon napálil vší silou na Audera. Balon ještě lehce tečoval Alexis Sánchez, jenže gól byl připsán právě mladého záložníkovi.

Tím začala z pohledu Dorie naprosto katastrofální pasáž tří minut, během kterých Inter zcela ovládl utkání. O pouhé dvě minuty se totiž konečně dočkal i zatím nepříliš využívaný Alexis Sánchez. Po další parádní kombinaci, jaké ostatně Interu pod Contem nejsou cizí, se k míči opět dostal Sensi. Tentokrát volil jednoduchý pas vpřed, na který si naběhl Alexis Sánchez a stále ještě kmenový hráč Manchesteru United rozvlnil síť za Auderovými zády - 2:0.

Ve 31. minutě navíc naprosto dominantní Inter dal třetí branku. Míč sice po po Martínezově obloučku skončil v domácí brance, gól však neplatil, neboť už bylo pískáno. A stejná situace se opakovala také o pár minut později, když se z branky radoval Antonio Candreva. Jeho radost ale byla opět jen chvilková, protože Candreva vybíhal z ofsajdu, jak potvrdilo video.

Sampdoria působila značně bezzubě a plno práce měl naopak její brankář. Na Emila Audera si ale Martínez ve 43. minutě nepřišel a své snahy musel odložit do druhé půle. Hned její začátek dal Dorii alespoň malou naději, že by se ještě mohl stát zázrak. Po ráně Lautara Martíneze se za míčem hnal Alexis Sánchez a po minimálním kontaktu s obráncem upadl. Sudí sice pískal, jenže v neprospěch Sáncheze a spol. Místo toho zkušeného Chilana vyloučil za simulaci, neb jednu žlutou kartu už měl!

Inter tak musel dohrávat celý druhý poločas v oslabení. Sampdorii to sice chvíli trvalo, ale v 55. minutě svou výhodu jednoho muže v poli navíc využila. Po Linettyho přiklepnutí se s míčem u nohy otočil Jakub Jankto a krásnou ranou do protipohybu brankáře Handanoviče snížil na 2:1.0

Nakonec to však Dorii zase tak moc platné nebylo. Po hodině hry totoiž Brozović dostal míčo do vápna, kde sice brankář Audero jeho pokus vyrazil, jenže na dorážku od dobíhajícího Gagliardiniho už reagovat nestačil. A jeho obránci mu moc nepomohli, takže Inter snadno vedl opět o dvě branky. A protože duch Sampdorie byl definitivně zlomen, skóre zůstalo až do konce utkání neměnné.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SPAL 2013 2:0

28.09.2019 15:00

Góly: 45. Miralem Pjanić, 78. Cristiano Ronaldo

Juventus zvládl další ošemetnou situaci a poradil si bez větších potíží se SPALem. Hostům navíc Stará dáma nedovolila ani jeden gól. Přesně naopak v domácích barvách pálili Miralem Pjanić s Cristianem Ronaldem.

Juventus plnil roli favorita už jen základní sestavou. Do ní se vměstnali Ramsey, Ronaldo, Dybala nebo Rabiot. Poměrně velkým překvapením pak bylo nasazení záložníka Blaiseho Matuidiho na kraji obrany. To jednak demonstrovalo oblibu, kterou cítí trenér Sarri vzhledem k mistru světa a jednak obrovské potíže s beky. SPAL nastoupil například s Murgiou, Moncinim nebo Petagnou.

Bianconeri to zkoušeli převážně střelecky. Adrien Rabiot vystřelil zhruba z dvaceti metrů pouze do hráče, který stál před ním. Na opačné straně se do šance probíjel jako tank útočník Andrea Petagna, s jehpož pokusem si nakonec zkušený veterán Gianluigi Buffon poradil bez potíží. Čas ubíhal velmi rychle a to bylo nepříjemné zejména pro domácí Juventus. Ten si ani za pětatřicet minut nevypracoval žádnou větší šanci a logicky tak zůstával za očekáváním.

Deset minut před koncem první půle mohl hostující tým inkasovat z rychlého protiútoku. Juan Cuadrado uvolnil rozběhnutého Paula Dybalu, který si navedl míč na levou nohu a z hranice vápna vystřelil. Narazil ale jen na připraveného Etrita Berishu, který si s jeho štiplavou ránou poradil. A Berisha musel do akce také ve 43. minutě, když si na parádní centr od hvězdného Cristiana Ronalda naskočil Aaron Ramsey a hlavičkoval velmi dobře. Berisha však vytáhl luxusní zákrok.

Pjanićovu následnou šanci vyrazila obrana SPALu na brankové čáře, ale nakonec ten tlak neukočírovala. Právě Miralem Pjanić dostal rychlý míč od Samiho Khediry a nádhernou střelou k tyči překonal Berishu - 1:0 pro Juve.

SPAL nehodlal zůstat pozadu a po změně stran se hnal vpřed Andrea Petagna, na jehož schopnosti SPAL spoléhal nejvíc. Na poslední chvíli jej ale zabrzdil pozorný obránce Leonardo Bonucci. Na opačné straně musel Berisha likvidovat nejprve ránu od Dybaly a následně také hlavičku aktivního Samiho Khediry. I s ní si však poradil na výbornou a skóre se pro tuto chvíli neměnilo.

Ke konci poločasu se Juventus stále častěji tlačil k bráně a snažil se o pojistku, protože tohle skóre se mu nemuselo vyplatit. Blízko byl Cristiano Ronaldo, který pořádně vystrašil fanoušky SPALu. Ti ale mohli oprávněně vzývat jméno brankáře Berishy, který se dnes překonával. Jenže stejný duel se opakoval také v 78. minutě a to už byl Berisha krátký.

Argentinský útočník Paulo Dybala unikl vracející se obraně a nacentroval míč přesně na hlavu dobíhajícího Cristiana Ronalda. Tuhle šanci už zkrátka musel portugalský zabiják proměnit a hlavou nedal Berishovi žádnou šanci. A protože v 94. minutě proti další hlavičce Ronalda Berisha uspěl, skóre už se neměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán660013:218
2.Juventus FC651011:516
3.Atalanta Bergamo641115:913
4.SSC Neapol640215:1012
5.AS Řím632111:911
6.SS Lazio631211:410
7.Cagliari Calcio63129:610
8.Turín FC630310:109
9.Parma Calcio63038:99
10.ACF Fiorentina622211:108
11.Bologna FC62227:78
12.Udinese Calcio62133:57
13.US Sassuolo620411:126
14.Hellas Verona61324:56
15.Brescia Calcio62047:96
16.AC Milán62044:86
17.US Lecce62046:126
18.Janov CFC61237:135
19.SPAL 201361055:133
20.UC Sampdoria61054:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes

Na pohodu 3 body. Skoda Alexise, ze bude chybet. Tohle měli pořešený.

Forza Inter!

Reagovat
Rudy

Tesim se na Juve bude to mit naboj

Reagovat
cink

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Derby d'Italia po dlouhé době do něj půjdem jako hůř postavený tým v tabulce, věřím ve výhru Juve, budeme mít navíc den odpočinku k dobru po LM, navíc Inter asi dostane naklepáno na Barce

Reagovat
Salfovic

Ty jsi asi letos Barcu neviděl, co.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Milána letos přišla zima velmi brzy, aktuálně tam je -12

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nečekaných +2

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Juve nevyhraje Derby d'Italia, tak to bude hodně hodně blbý...

Reagovat
Nuno čomes

To jo no, v sedmém kole

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Recoba Inter

pořád je to teprve začátek...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Bastoni?

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobre, keď som pozeral aj hodnotenia po zápase, tak dostal takú istú známku ako jeho parťáci de Vrij a Škriniar. Dokonca na našej oficiálnej stránke dostal od fanúšikov vyššie hodnotenie ako spomínaní de Vrij a Škriniar. Možno škoda tej žltej karty na začiatku zápasu za jemný faul, pretože taká karta môže pribrzdiť dôraz a zdravú agresivitu hráčov, čo obzvlášť platí u stopérov. Ak bude nejaký stopér vykartovaný, zranený, unavený alebo mu budeme chcieť dať len pauzu, tak by som volil ako 1.náhradníka Bastoniho pred DAmbrosiom (on mi príde dosť nedôrazný v hlavičkových súbojoch), či Ranocchiou. A to má chlapec ešte len 20 rokov. Pre mňa bol on osobne najväčším pozitívom zápasu po veľmi dobrom výkone Sanchéza v prvom polčase, pretože mladých perspektívnych stopérov potrebujeme do budúcnosti.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově super, kolik mladých má šanci se chytit, dnes Bastoni, Dimarco, dále skvělej Esposito. Další z řady pozitivních změn, které chyběly minulé sezóny : )

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Dimarco nehrál šel tam D'Amborio, na livesport mají chybu

Reagovat
smazaný uživatel

No vidiš, koukal jsem na mobilu v práci na tipáči a viděl celkově tak 15 min a to převážně první poločas, pak mě překvapilo na lifesportu, že střídal : ) Ale i tak, mladí maj momentálně mnohem větší šanci, než dřív.

Reagovat
Zark

Super ze po jajinkovi je v diskuzich k videni po delsi odmlce take jeho syn MSgoo

Reagovat
smazaný uživatel

A co Škriniar? Přijde mi že, mu to na levo moc nejde. Takže když je na hřišti Bastoni on se může posunout do prava kde bych řekl hraje mnohem líp. Myslím si že Bastoni by měl být naším 4 CB, 5 žabák. Danila mám rád, odmaká toho spoustu, ale vypadá lépe na pozici pravého wingbacka než ve středu obrany.

Reagovat
Nuno čomes

Jestli bude takhle pokračovat, tak se brzo posadí

Reagovat
sinter

Reagovat
The Krupy

Nejako veľa fanúšikov Interu sa nám tu zase objavuje , uvidíme koľko ich bude prispievať v januári.

Ale objektívne pre ligu len dobre, ešte by mohol zlepšiť formu aj Neapol, nech sú to tento rok preteky až do konca.

Reagovat
Inter Eterno Amore

My nemusíme prispievať vôbec.Stačí, že sa Interu darí. Diskusiu môžeme mať vieš kde.

Reagovat
Bandita_Harry

Prispevky su priamo umernen vykonom timu aspon na EF

Reagovat
The Krupy

Reagovat
10

Neapol od 60. minuty úplně odešla fyzicky, to není poprvé v sezoně, ty zranění taky o něčem svědčí...Brescia si za ten druhej poločas zasloužila vyrovnat.

Reagovat
Pipo123

Na tú našu hru sa parádne pozerá, dnes sme konečne začali premienať šance, nádherné góly

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajete skvělě, letos vidim lazio v top 4.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pipo123

Zatiaľ druhá najlepšia obrana po 6. kole Konečne na tom Inzaghi ako tak zapracoval

Reagovat
lucius6

Škoda těch ztracených bodů, ale podle mě to pořád letos vypadá hodně slibně, možná by pomohl ještě jeden kvalitní stoper, ale i bez něj máme teď hodně silné jádro a navíc tam je pořád Vavro, který zatim moc nehraje, takže se může ještě rozehrát a vytvořit z Acerbim silnou stoperskou dvojici. Jinak si ale myslím,že pokuď se vyhneme hloupým ztrátám, tak to 4. místo můžeme letos uhrát.

Reagovat
Pipo123

Neblázni, veď Ramos je jeba hráčik, to v akej je on forme je neskutočné, každý zápas sa mi páči viac a viac. Za mňa zatiaľ náš najlepší obranca, skôr si myslím že Vavro to nedá, Ramos aj Bastos sú o dosť lepší a vhodnejší pre Inzaghiho futbal

Reagovat
Zark

takze uz ted muzeme vlastne mluvit o Vavrovi jako o flopu??

Reagovat
Pipo123

Uvidíme, obrana funguje, Inzaghi nemá dôvod niečo meniť, Acerbi je istota, Radu sa prezentuje tiež dobre (konečne) a Ramos hraje výborne, na lavičke je Bastos (tiež hráva solídne) a pred Vavrom je ešte aj Patric čo je vlastne krajný obranca a nie stopér.

Vavro má svoju kvalitu, viem si ho predstaviť na pozícii Acerbiho, ale nie na krajoch, tam nemá rýchlosť a vyzerá neohrabane.

Reagovat
Nuno čomes

OT:

Otázka tentokrát na oba milánské tábory, jaké místo se Vám na San Siru zamlouvá? Nebo jaké máte zkušenosti? Co třeba za bránou druhý okruh? Nebo třetí okruh všude, není to už moc vysoko?

Díky.

Reagovat
cresposuper

Treti okruh je cely skvely, najlepsi prehlad mas na urovni stredovej ciary a najlepsia atmosfera pochopitelne za branou. Nikdy mi to neprislo moc vysoko.

Reagovat
Nuno čomes

Fakt jo? Já byl druhy ring naproti hlavní skoro uprostřed a buď mám matné vzpomínky nebo mi přišla, že ještě ten ring nad tím už musí být úplně vysoko dost uvažuju o Barce.

Reagovat
cresposuper

Tak ja som bol vzdy na 3. poschodi a nikdy mi to neprislo daleko, praveze mas aj trosku prehlad o hre Minuly rok som bol na Barce, ale pravdupovediac mi tie ligove zapasy (Juve, Milan) prisli nabytejsie a atmosfera tam bola podla mna lepsia (mozno to bolo aj tym, ze ten zapas sme hrali fakt hrozne ).

Reagovat
Inter Eterno Amore

čím vyššie tým lepší prehľad ♥

Reagovat
lnterista

Nechod prvni ring nahoru...ses jak podstrechou a nevidis celej stadion. Musel jsem si jit sednout niz

Reagovat
Nuno čomes

Jo to je jasný. A jinak super za branou jo? Viděls dobře?

Reagovat
lnterista

To bylo naproti stridackam

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
CubONE

Druhy okruh je vseobecne najlepsi. Osobne mam rad celkom rohy a takisto prvy rad - sice tam mas pred sebou zabradlie, ale mozes si natiahnut nohy, lahko sa dostanes k miestu a tak, to zabradlie si ani poriadne nevsimas.

Reagovat
Nuno čomes

Já byl právě ve 2. řadě v 2. okruhu a to zábradlí mě dost sralo, co si vzpomínám

Reagovat
CubONE

Tak je to o zvyku no. Ja mam dlhe nohy a za tu moznost mi to stalo.

Reagovat
Stana95

Koukali jste dnes někdo na AS? Jak to vypadalo a jak fungovala obrana?

Reagovat
pastal

Obrana hra slušná pár šanci měli, ale spíš střely ze střední vzdálenosti.Hlavne v první půli chyběl pohyb bylo to takové bez nápadu, druhá už byla lepší měli jsme dát na 2:0 a byl by klid, ale některé situace byly špatně řešeny.Dobre tři body

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší ac ever ? Neuvěřitelně odevzdaný..

Reagovat
LesyJePan

je to masaker, na to aký máme hračsky material tak hrame neuveritelnu sračku. Totalne hra bez myšlienky, bez zápalu proste jedna velka holomajzna. Za vacsinu moze tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě asi nejhorší ac za ty už tak roky hrůzy .. Taky bych řekl, že má kádr navíc, snad nastane rychle změna, v tomto případě by měl asi jít trenér ještě dnes..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to otras, vždy tam dáva Susa, ktorý je mimo formu kazdy ho ma prečitaneho, Calhanoglu žiadny prinos, nechapem kazdy fanušik ac to vidí len trener to nevidí, kessie do kombinacie tiež neprispeje. psychicky to potom vplyva aj na ostatnych. hore by mali ist podla mna rebič/paqueta namiesto susa, krunič kludne miesto kessieho, bonaventura/calhanoglu, a aj v obrane by som skusil duarteho dnes sa mi celkom pačil, aj calabria nič. KKS :D skoro vsetko treba preč tie vykony dnes nič nič vobec.. na komplet vymenit. donnaruma, leao, bennacer sú ok, aj hernandez ok.

Reagovat
smazaný uživatel

To ze Lecce a Hellas budu mat po 6 kole tolko bodov ako AC cakal asi malokto...

Reagovat
The Krupy

Aj ako fanúšik Juventusu mám zo súčasného stavu v AC depresiu.

Reagovat
pistacik11

Dlhoročne najväčší konkurent v takýchto sračkach fakt neteší.

Reagovat
smazaný uživatel

AC bude tak okolo 10. miesta.

Reagovat
1899-1995

Ševčenko příjde prý spasit ACM, mně je z toho už na blití.

Reagovat
exot12

Tak ešte by to mohol skúsiť Nesta, Stam, Rui Costa, Kaka, Costacurta, Dida, Cafu. Ja myslím, že ten zoznam bývalých hráčov je dlhý

Reagovat
Pharrell

By dopadl jak Seedorf

Reagovat
Largo

Ševčenko ale s Ukrajinou předvádí poměrně dobrý fotbal.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo Wenger a jak se tomu smáli před rokem někteří, tak teď bych ho prosil na kolenou být Bobanem a Maldinim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo Wenger a jak se tomu smáli před rokem někteří, tak teď bych ho prosil na kolenou být Bobanem a Maldinim.

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina , hneď sa na to lepšie pozerá.

Toto je ten prípad, na ktorý platí úslovie "že je to len otázka času."

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, AC bod od sestupu A tak posilovali...

Reagovat
Zark

zajici se pocitaj po honu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kurwa už začněte v tom Miláně makat, mam rád Milán červeno černej, ale spásí Vás jen trenér typu Capello jako v devadesátkách a začít to brousit odzadu klidně na 0:0 a vypilovat standartky a hrát prostě na 1:0 na hurá fotbal typu Neapol, Lazio, AS

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Alberto Aquilani

Smalling contro il Lecce:

Palloni toccati 81

Tiri 4

Passaggi 63, riusciti 92%

Tackles vinti 100%

Duelli aerei vinti 100%

Dribbling riusciti 100%

Anglická zeď

Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

proti Lecce by také čísla dal aj Noro

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Liquid

Parmička

Reagovat
The Krupy

Inglese je borec

Reagovat
maras93

Reagovat
Liquid

dobře že se udržel, kádr mi přijde silnější než loni, takže s Violou vykopat Římany z EL pro příští sezónu

Reagovat
The Krupy

ja by som chcel Parmu v LM, ale to je veľké scifi

Reagovat
Liquid

zatím ano, ale po těch bankrotech to vypadá na silného vlastníka, už ho asi přestalo bavit cpát peníze do motorsportu (mohl mét před pár lety i vlastní tým F1), v regionu mívali konkurenci v Reggianě a Modeně, Carpi už taky spadlo, takže aspoň z těhlec oblastí by talenty měli vysbírat, ikdyž ještě je tu Sassuolo

Reagovat
The Krupy

Súhlas, Parma si zaslúži hlavne stabilného vlastníka, ten klub patrí medzi najzaujímavejšie na svete a preskákal si toho naozaj veľa.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Pipo123

Felipe Caicedo oficiálně spojil i další část kariéry s Laziem, jihoamerický útočník se italskému klubu upsal do června 2022. (football-italia.net)

Reagovat
Recoba Inter

pamatuji si na jeho patičku, kterou se mu jednou nádherně povedlo skórovat ještě když kopal za Citizens, jako jedna z brzkých posil, když se začínaly do klubu pumpovat peníze

Reagovat
lucius6

Rozhodně má svoje kvality a navíc evidentně respektuje svou pozici v klubu s omezeným vytížením, takže super.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele