6. kolo
28.09.2019 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Inter dál válí. Dnes přejel Sampdorii

Přetahovaná Interu s Juventus pokračuje. Nerazzurri dokázali i v početním oslabení po vyloučení Alexise Sáncheze vyhrát nad Sampdorií Janov a odpověděli na odpolední výhru Staré dámy. O góly se postarali Stefano Sensi, Alexis Sánchez a také Roberto Gagliardini. Jediný gól Jakuba Jankta Dorii neszačil.

Sampdoria v krizi versus Inter v plné síle a skvělé formě. V případě duelu na Marassi nebylo těžké hádat, kdo je favoritem. Přesto se tým trenéra Di Francesca pokusil Inter překvapit, a to s hráči jako Chabot, Depaoli, Linetty nebo Rigoni. Na Fabia Quagliarellu si museli dávat pozor především Handanovič, De Vrij, Bastoni nebo Sensi. Po boku Lautara Martíneze se objevil Alexis Sánchez.

Doria hned na úvod vlétla do utkání a první minuty patřily zcela jednoznačně jí. Vyloženou šanci si však Námořníci ani přes zvýšené držení míče či tvrdost v osobních soubojích nevytvořili. Možná o to větším překvapením bylo vedení Interu. Toho se fanoušci populárního milánského týmu dočkali ve 20. minutě, i když jim k tomu pomohlo štěstí. Po ztrátě míče u vápna Dorie se k němu snadno dostal Stefano Sensi, který balon napálil vší silou na Audera. Balon ještě lehce tečoval Alexis Sánchez, jenže gól byl připsán právě mladého záložníkovi.

Tím začala z pohledu Dorie naprosto katastrofální pasáž tří minut, během kterých Inter zcela ovládl utkání. O pouhé dvě minuty se totiž konečně dočkal i zatím nepříliš využívaný Alexis Sánchez. Po další parádní kombinaci, jaké ostatně Interu pod Contem nejsou cizí, se k míči opět dostal Sensi. Tentokrát volil jednoduchý pas vpřed, na který si naběhl Alexis Sánchez a stále ještě kmenový hráč Manchesteru United rozvlnil síť za Auderovými zády - 2:0.

Ve 31. minutě navíc naprosto dominantní Inter dal třetí branku. Míč sice po po Martínezově obloučku skončil v domácí brance, gól však neplatil, neboť už bylo pískáno. A stejná situace se opakovala také o pár minut později, když se z branky radoval Antonio Candreva. Jeho radost ale byla opět jen chvilková, protože Candreva vybíhal z ofsajdu, jak potvrdilo video.

Sampdoria působila značně bezzubě a plno práce měl naopak její brankář. Na Emila Audera si ale Martínez ve 43. minutě nepřišel a své snahy musel odložit do druhé půle. Hned její začátek dal Dorii alespoň malou naději, že by se ještě mohl stát zázrak. Po ráně Lautara Martíneze se za míčem hnal Alexis Sánchez a po minimálním kontaktu s obráncem upadl. Sudí sice pískal, jenže v neprospěch Sáncheze a spol. Místo toho zkušeného Chilana vyloučil za simulaci, neb jednu žlutou kartu už měl!

Inter tak musel dohrávat celý druhý poločas v oslabení. Sampdorii to sice chvíli trvalo, ale v 55. minutě svou výhodu jednoho muže v poli navíc využila. Po Linettyho přiklepnutí se s míčem u nohy otočil Jakub Jankto a krásnou ranou do protipohybu brankáře Handanoviče snížil na 2:1.0

Nakonec to však Dorii zase tak moc platné nebylo. Po hodině hry totoiž Brozović dostal míčo do vápna, kde sice brankář Audero jeho pokus vyrazil, jenže na dorážku od dobíhajícího Gagliardiniho už reagovat nestačil. A jeho obránci mu moc nepomohli, takže Inter snadno vedl opět o dvě branky. A protože duch Sampdorie byl definitivně zlomen, skóre zůstalo až do konce utkání neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
Recoba Inter

Dejme tam už Alexise...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Pharrell

Alexis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele