6. kolo
28.09.2019 20:45 CET
1 : 4
(0:4)

Reportáž

Atalanta neměla se Sassuolem slitování a nasázela mu čtyřku

Atalanta potvrdila skvělou formu a roztrhala bezbranné Sassuolo. Tomu se sice na domácí půdě dařilo velmi dobře, jenže čtyři branky od La Dea jeho statistiky hodně kazí. O dvě z nich se postaral Alejandro Gómez, k němuž se přidali také Robin Gosens s Duvánem Zapatou.

V sobotu večer jsme mohli vidět zřejmě nejlepší první poločas Atalanty v dosavadní sezoně. Tým trenéra Gian Piera Gasperiniho totiž domácímu Sassuolu nasázel rovnou čtyři branky jen za prvních 35 minut a vypadalo to na debakl. Ten nakonec po změně stran alespoň trochu kosmeticky upravil domácí útočník Grégoire Defrel, ale celkově nemůže být Sassuolo se svým výkonem vůbec spokojené.

Orobici se s ničím moc nemazali a poprvé změnili skóre utkání ve svůj prospěch už v 6. minutě. Parádní slalom mezi zkamenělými obránci Neroverdi předvedl Alejandro Gómez, který postupně prošel přes dva obránce a třetímu, Toljanovi, nasadil potupné jesličky. Pak už jen tak mimochodem v pádu prostřelil brankáře Consigliho a mohl se radovat z první branky.

Na hru Atalanty se znova krásně koukalo a dnešní Orobici byli diametrálně odlišným týmem od toho, který dostal čtyři kule v Záhřebu. O dvě branky to bylo už ve 13. minutě, když Atalanta opět rozjela bleskovou kombinační akci. Rychlý centr směřoval před bránu na Zapatu, který jej netrefil ideálně, čímž ale připravil míč pro dobíhajícího Robina Gosense - 2:0.

Jak je to jednoduché, ukázala Atalanta ve 29. minutě. Jednoduchou nahrávku do vápna sklepl Duván Zapata do běhu na Alejandra Gómeze a hostující desítka si opět počínala chladnokrevně. Na tenhle secvičený pohyb obránci Sassuola opět jen zírali.

Berardi si sice na opačné straně zkoušel vymodlit penaltu, ale k ničemu to nebylo. Naopak, deset minut před koncem úžasné první půle (samozřejmě jen pro hostující fandy) se skóre opět měnilo. Hans Hateboer dostal dost prostoru, aby na straně vymyslel krásný centr do vápna. Tam byl jen ledabyle pokryt Duván Zapata a to byla pro brankáře Consigliho další, již čtvrtá špatná zpráva.

Dostat čtyři góly za poločas, tak bych asi po změně stran už nechtěl vyjít na hřiště. Sassuolo se k tomu ale postavilo jako chlap a zvedlo se. Ránu Domenica Berardiho vyrazil Sportiello jen s námahou. A následně kapituloval, protože v 62. minutě se míč dostal ke Grégoirovi Defrelovi. Ten se sice pohyboval na hraně ofsajdu, ale podle videa bylo vše v pořádku. Jeho dělovku pod břevno nemohl Sportiello mít ani omylem - 4:1.

Sassuolo sice snížilo, ale to bylo všechno. Deset minut před koncem utkání se ještě pokusil protáhnout brankáře Sportiella Domenico Berardi, jenže jeho ránu zpoza vápna Sportiello vyrazil. A na víc se Sassuolo už nezmohlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele