6. kolo
28.09.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SPALu ani výkon skvělého Berishy nestačil, tři body má Juventus

Juventus zvládl další ošemetnou situaci a poradil si bez větších potíží se SPALem. Hostům navíc Stará dáma nedovolila ani jeden gól. Přesně naopak v domácích barvách pálili Miralem Pjanić s Cristianem Ronaldem.

Juventus plnil roli favorita už jen základní sestavou. Do ní se vměstnali Ramsey, Ronaldo, Dybala nebo Rabiot. Poměrně velkým překvapením pak bylo nasazení záložníka Blaiseho Matuidiho na kraji obrany. To jednak demonstrovalo oblibu, kterou cítí trenér Sarri vzhledem k mistru světa a jednak obrovské potíže s beky. SPAL nastoupil například s Murgiou, Moncinim nebo Petagnou.

Bianconeri to zkoušeli převážně střelecky. Adrien Rabiot vystřelil zhruba z dvaceti metrů pouze do hráče, který stál před ním. Na opačné straně se do šance probíjel jako tank útočník Andrea Petagna, s jehpož pokusem si nakonec zkušený veterán Gianluigi Buffon poradil bez potíží. Čas ubíhal velmi rychle a to bylo nepříjemné zejména pro domácí Juventus. Ten si ani za pětatřicet minut nevypracoval žádnou větší šanci a logicky tak zůstával za očekáváním.

Deset minut před koncem první půle mohl hostující tým inkasovat z rychlého protiútoku. Juan Cuadrado uvolnil rozběhnutého Paula Dybalu, který si navedl míč na levou nohu a z hranice vápna vystřelil. Narazil ale jen na připraveného Etrita Berishu, který si s jeho štiplavou ránou poradil. A Berisha musel do akce také ve 43. minutě, když si na parádní centr od hvězdného Cristiana Ronalda naskočil Aaron Ramsey a hlavičkoval velmi dobře. Berisha však vytáhl luxusní zákrok.

Pjanićovu následnou šanci vyrazila obrana SPALu na brankové čáře, ale nakonec ten tlak neukočírovala. Právě Miralem Pjanić dostal rychlý míč od Samiho Khediry a nádhernou střelou k tyči překonal Berishu - 1:0 pro Juve.

SPAL nehodlal zůstat pozadu a po změně stran se hnal vpřed Andrea Petagna, na jehož schopnosti SPAL spoléhal nejvíc. Na poslední chvíli jej ale zabrzdil pozorný obránce Leonardo Bonucci. Na opačné straně musel Berisha likvidovat nejprve ránu od Dybaly a následně také hlavičku aktivního Samiho Khediry. I s ní si však poradil na výbornou a skóre se pro tuto chvíli neměnilo.

Ke konci poločasu se Juventus stále častěji tlačil k bráně a snažil se o pojistku, protože tohle skóre se mu nemuselo vyplatit. Blízko byl Cristiano Ronaldo, který pořádně vystrašil fanoušky SPALu. Ti ale mohli oprávněně vzývat jméno brankáře Berishy, který se dnes překonával. Jenže stejný duel se opakoval také v 78. minutě a to už byl Berisha krátký.

Argentinský útočník Paulo Dybala unikl vracející se obraně a nacentroval míč přesně na hlavu dobíhajícího Cristiana Ronalda. Tuhle šanci už zkrátka musel portugalský zabiják proměnit a hlavou nedal Berishovi žádnou šanci. A protože v 94. minutě proti další hlavičce Ronalda Berisha uspěl, skóre už se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nekoukatelná výhra o gól

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi by mohl nastoupit v obraně

Netradičně na levém kraji obrany by mohl proti SPALu nastoupit Blaise Matuidi. Reprezentant Francie obvykle v Juventusu plní roli středního záložníka, po zranění spoluhráčů ale kouč Maurizio Sarri zvažuje jeho přesunutí do defenzivy, kde zaskakoval již během působení v Saint-Étienne. (football-italia.net)

Sarri si ho tak oblíbil, že by ho dal i do brány, kdyby nebylo jinde místo

Reagovat
Airus

Kazdej ma nekoho. Allegri se bez Mandzukice ani neutrel, Sarri ma zase Matuidiho... A Khediru

A Higuaina... Chjo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele