6. kolo
29.09.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari doma klopýtlo a rozdělilo si body s Hellasem

Hellas slaví další skvělý výsledek. V Cagliari totiž předvedlo velmi dobrý výkon a s domácím favoritem uhrál remízu 1:1. Pod tu se podepsal především vyrovnávající Davide Faraoni, který reagoval na první trefu Joãa Pedra.

Cagliari samozřejmě tvrdilo muziku a hrálo mnohem aktivněji. Využívalo silového středu pole a domácího prostředí, ve kterém se mu dlouhodobě daří. V 10. minutě se útočník Giovanni Simeone rozběhl s míčem do pokutového území, tam jej ale čistě odstrčil od míče Rrahmani. Mladého Argentince pak hledal perfektním centrem mladík Luca Pellegrini a Simeone předskočil Rrahmaniho. Jenže na přední tyči nepřekonal brankáře Silvestriho.

Simeone byl dnes opravdu při chuti a další šanci dostal ve 22. minutě. Akci rozjel a dotáhl až k vápnu, přičemž si poradil se všemi obtěžujícími bílými dresy. Pak předal balon na Pedra, který však pálil mimo. Mnohem lépe vyřešil Brazilec João Pedro akci ve 29. minutě. Skvělý pas na něj vymyslel Lucas Castro a Pedro jemnou tečí změnil směr dráhy letu za záda Silvestriho - 1:0.

Svou šanci v prvním poločase si vytvořilo také Hellas, který celkově v úvodním dějství jen těžko hledal půdu pod nohama. Na parádní centr Miguela Velosa si naběhl Mattia Zaccagni a zblízka v obrovské šanci poslal míč hlavou těsně vedle! Brankář Robin Olsen pak vyrazil centr od Verreho jen k nohám Darka Lazoviće, který sice švédského brankáře prostřelil, jenže na čáře za něj hbitě zaskočil Fabio Pisacane.

Po změně straně se Giovanni Simeone opět nadechl k parádnímu sólu, které zakončil centrem na zadní tyč. Tam se pohyboval Marko Rog, který se k hlavičce sice dostal, jenže z metru trefil jen tyč. Na opačné straně zavezl míč k vápnu Zaccagni, který servíroval balon do druhé vlny na volnějšího Valeria Verreho, jehož však perfektně vychytal Olsen.

Hellas se každopádně po změně stran zlepšil a hrozil častěji. K vyrovnání mu však v 66. minutě pomohla chyba Pisacaneho. Ten u vlastního vápna při pokusu o odkop podklouzl a nabídl tím míč Davidemu Faraonimu. Ten zachoval chladnou hlavu a v pohodě prostřelil brankáře Olsena - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele