6. kolo
30.09.2019 20:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Parma si se štěstím poradila proti oslabenému Turínu

Pondělní dohrávka slibovala napínavé klání a to diváci bezezbytku dostali. První branku viděli už ve druhé minutě a nakonec jim jich zápas nabídl celkem pět. Parma využila domácího prostředí i početní výhody, která se jí naskytla po vyloučení Bremera už v první půli.

Mírným favoritem bylo před utkáním mužstvo hostů, které se nacházelo v překvapivé blízkosti pohárů. Parma neprožívala úplně špatný start do ročníku, ale určitě by ráda okupovala vyšší než současnou dvanáctou příčku. A v domácím prostředí na tomto cíli začala pracovat už ve druhé minutě.

Tehdy se utrhl ze řetězu rychlík Gervinho, kterého po průnikovém pasu mezi obranu nikdo nezastavil. Ve vápně ještě špičkou kopačky dokázal posunout míč před bránu, protože sám byl ve velkém úhlu. Klouzající Dejan Kulusevski byl nejdůraznější a Parmě se to vyplatilo.

Turín samozřejmě nechtěl zůstat pozadu a aktivitu postupem času přebíral právě on. Belottiho zakončení ještě nevyšlo, ale deset minut po inkasované brance se na straně uvolnil Simone Verdi. Zdánlivě přetažený centr na zadní tyč ale dobře umístil, protože obrana Ducali nechala naprosto neobsazeného Cristiana Ansaldiho, který hlavičkoval na zadní tyč. Jeho umístěné zakončení skočilo o zem a brankář Sepe byl bez šance.

Jenže Turín si svou pouť za případnými body pořádně zkomplikoval a vlastně sám. Andreas Cornelius ve 29. minutě pálil do ruky obránce Bremera a sudí byl nekompromisní. Jednak totiž dal druhou žlutou kartu obránci Turína a poslal hosty do deseti. A jednak nařídil penaltu. Turín díky brankáři Siriguovi ještě uchoval šance na bodový zisk, protože tvrdou ránu Gervinha k tyči Sirigu perfektně vyrazil.

Jak se zahrávají penalty, to Gervinhovi ukázal Andrea Belotti. Ten totiž upadl ve vápně a sudí La Penna po poradě s videem konstatoval pokutový kop i pro Býky. Právě faulovaný kapitán Turína si vzal míč a bezpečně proměnil, když poslal brankáře Sepeho na druhou stranu - 1:2.

To ale ještě nebylo z první půle všechno. Oslabená turínská obrana totiž nechala projít Andrease Corneliuse, který si po sólu poradil a střelou o břevno nedal Siriguovi žádnou šanci!

Pět minut po změně stran obrana Turína opět nechala prostor Gervinhovi, což se prostě nedělá. Zkušený útočník pelášil na Sirigua a zvolil tvrdou ránu, ale fantastický veterán v bráně Turína si poradil. A dorážku Hernaniho zase zastavilo břevno.

Už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, když se Parma v závěru nadechla k parádní akci. Neúnavný Gervinho dostal na pravé straně hřiště dobrou nahrávku a po chvilce tanečků proskotačil s míčem u nohy až do vápna přes dva obránce! V něm naservíroval míč před bránu, kde hostující obrana nešťastně nahrála na Roberta Ingleseho. A střídající hráč už si věděl rady - 3:2 a všechny body zůstaly v Parmě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele