6. kolo
29.09.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Římané těsně porazili bojující Lecce

Žádná velká hitparáda, ale úkol splněn. Asi tak by se dalo stručně charakterizovat utkání na stadionu Via del Mare, které svedlo dohromady domácí Lecce a římské AS. To nakonec spasil opět střelec Edin Džeko, přičemž Aleksandar Kolarov tentokrát neproměnil nařízený pokutový kop.

Římané potřebovali nutně tři body, protože minule prohráli s Atalantou a ani herně nepřesvědčili. Dnes se do základní sestavy vrátil obránce Gianluca Mancini a na pravém křídle měl obranu Lecce zlobit Justin Kluivert. Od prvních minut se do zálohy vedle Veretouta postavil také Amadou Diawara. Lecce nemá na Římany zrovna dobré vzpomínky a dnes se o lepší zážitek měli postarat hráči jako Babacar, Tachtsidis, Mancosu nebo Rossettini.

Vlci začali aktivněji, jak je jejich dobrým zvykem, a procenta v držení míče utěšeně rostla. Ve 3. minutě se osmělil nejofenzivnější obránce AS. Po průniku na levé straně pálil Aleksandar Kolarov a Jeho přízemní střela šla doprostřed branky. Brankář Gabriel ji vyrazil jen před sebe, kde mu už pomohli jeho obránci. Po chybě mladíka Manciniho, který hlavou místo odklizení míče poslal do šance Babacara, zkušený útočník pálil z úhlu jen do boční sítě.

Mancini je ale nebezpečný ve vápně soupeřů, což ukázal ve 13. minutě. To se mu povedl zakončit rohový kop hlavičkou, kterou musel až na brankové čáře likvidovat vracející se Calderoni. V těchto fázích hry se Lecce sice těžko dostávalo za vlastní polovinu, ale že by muselo čelit nějakým velkým šancím svého soka, to se říct nedalo. Giallorossi spíš velmi zdlouhavě kombinovali kolem středu a vápna soupeře.

Ve 38. minutě mohlo Lecce udeřit. Po straně totiž perfektně doběhl dlouhý míč Rispoli a naservíroval jej na přední tyč. Tam totiž viděl dobíhajícího kapitána Mancosua, který jej také zakončil. Síť vedle Lópeze se sice zatřásla, ale byla jen boční. První půli pak zakončil Chris Smalling, který využil své muskulatury a zakončil povedený centr ze strany jen těsně vedle tyče.

Po přestávce Římané přidali na tempu a šance se začaly množit. Edin Džeko posunul balon na rozeběhnutého Mchitarjana, který se ocitl úplně volný na třinácti metrech, jenže těsně minul tyč! O chvíli později pálil osamocený Edin Džeko a brankář Gabriel jeho štiplavou ránu vyrážel jen s problémy.

Ty už pro něj definitivně znamenala minuta 56., v níž se po akci Kluiverta dostal u vápna k míči Mchitarjan. Džekova hlavička nebyla nejtvrdší, ale balon před Gabrielem skočil a ten už zareagovat nestihl. Chuť si alespoň částečně napravil ke konci utkání. Džeko střelou trefil ruku Lucioniho a sudí pískal penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Aleksandar Kolarov, který ji nekopl špatně. Jeho ránu k tyči ale Gabriel perfektně vystihl a vyrazil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele