6. kolo
29.09.2019 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Milán prohrál potřetí v řadě, přejela ho Fiorentina

Je to smutný pohled na tabulku po neúplném šestém kole pro fanoušky AC Milán. Slavný klub se topí ve výsledkové a herní krizi a po třetí porážce v řadě se propadl už na šestnácté místo. Rossoneri na San Siru vůbec nestačili na lehce hrající Fiorentinu, které podlehli 1:3. Pozice Marca Giampaola se tak znovu začíná skloňovat ve všech pádech.

Milán proti Fiorentině, to byl nedělní šlágr italské ligy, který ještě okořenil fakt, že kouč Violy Vincenzo Montella AC Milán ještě nedávno vedl. Oběma celkům se ale nedaří podle představ a zatím jsou na míle vzdáleny pohárovým pozicím.

Fiorentina začala v Miláně opravdu hodně aktivně a už po deseti minutách musel na přední tyči likvidovat šanci Chiesy brankář Donnarumma. V tomhle případě byl úspěšný, krátce na to ale stejně inkasoval. Po chybě Calhanogla se úžasně proháčkoval obranou Ribéry a Donnarumma musel vyrážet, mladý gólman AC si poradil i s dorážkou, ale pro Milán tak jako tak došlo k pohromě, protože byl faulován Chiesa a sudí odpískal pokutový kop. Erick Pulgar uklidil balón přesně k tyči a Fiorentina vedla na San Siru 1:0.

AC Milán měl na vyrovnání jen jednu příležitost, to když Dragowskiho donutil k zákroku střelou Bennacer. Tempo prvního poločasu ale udávala Fiorentina a Milán s ní měl velké problémy. Pulgarův další gól nemohl kvůli ofsajdu platit.

Fiorentina si odnesla do poločasu jednobrankový náskok a místo aby si domácí vytvořili tlak a snažili se vyrovnat, přišlo hned z kraje druhé půle rozhodnutí. Musacchio byl nejprve za svůj ostrý faul na Ribéryho odměněn žlutou kartou, ale po dalších poradách rozhodčí svůj verdikt změnil a stopera AC Milán rovnou vyloučil. Oslabený Milán se pak nedokázal účinně bránit, útočná vazba Violy v čele s Ribérym a Chiesou si dělala, co chtěla. V 67. minutě Donnarumma střílenou přihrávku na malé vápno vyrazil pouze před Gaetana Castroviliho a jeho úspěšná dorážka znamenala už dvoubrankové vedení hostů.

Pro Marca Giampaola to byly krušné chvíle, navíc jeho tým dál chyboval a soupeři po zákroku Rebiće daroval už druhý pokutový kop. Chiesa ale svého kolegu Pulgara nenapodobil, Donnarumma mu penaltu chytil a udržel pro AC ještě jakousi naději. Ta ale trvala jen pár minut, nezastavitelný Ribéry si po Chiesově přihrávce opět udělal s defenzívou Rossoneri, co se mu zachtělo a úspěšnou střelou na přední tyč zvýšil na 3:0.

O alespoň čestný úspěch se devět minut před koncem postaral premiérovým gólem Rafael Leao, který se nenechal Ribérym zahanbit a rovněž krásnou individuální akcí přes několik hráčů soupeře zkorigoval výsledek. Pět minut před koncem se na trávník dostal i někdejší hráč Milána Kevin Prince-Boateng, nic dalšího už se ale na trávníku neudálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 FORZA MILAN !!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Recoba Inter

tahni do Anglické sekce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele