Serie A - souhrn 35. kola

21.07.2020, 21:35, aktualizováno 23.07.2020, 23:39
Komentáře a souhrny
Zlatan Ibrahimovič (© AFP)
Atalanta si poradila s Bolognou a posunula se na průběžnou druhou příčku před Inter Milán, jenž se rozešel bez branek s Fiorentinou. První mistrovský mečbol neproměnil Juventus, prohrál v Udinese, Lazio naopak otočilo duel s Cagliari a má jistou Ligu mistrů. AS Řím si zastřílel na hřišti posledního SPALu, kterému nadělil potupný půltucet.

SS Lazio - Cagliari Calcio 2:1

23.07.2020 21:45

Góly: 47. Sergej Milinković-Savić, 60. Ciro Immobile - 45. Giovanni Simeone

Hráči Lazia konečně zabrali a výsledkem je výhra nad Cagliari 2:1 a jistota Ligy mistrů v příští sezoně. První poločas opět nebyl ze strany Biancocelesti ideální, těsně před jeho koncem překonal Strakošu Giovanni Simeone, nicméně po změně stran přišlo zlepšení a Sergej Milinković-Savić a Ciro Immobile zařídili obrat. Druhý jmenovaný se zároveň dostal znovu před Cristiana Ronalda v tabulce nejlepších střelců, proti Cagliari to byla jeho 31. branka v letošní Serii A.

Lazio už boj o titul odpískalo, stále však nemělo absolutní jistotu Ligy mistrů pro příští sezonu. Aby se tak stalo, potřebovalo porazit Cagliari, jenž především na podzim své fanoušky udivovalo.

Hosté byli v prvním poločase aktivnější a celkově nebezpečnější. V 8. minutě mohl zaskočit Olympijský stadion João Pedro, kdyby lépe umístil svojí hlavičku. Po čtvrthodině hry přišly šance Lazia. Nepříjemnou střelu Luise Alberta vyrazil Cragno a hostující brankář si poradil i s koncovkou Immobileho. Ve 31. minutě hlavičkoval dobře Ionita a i Strakoša se musel činit. Ionita byl nakonec ústřední postavou prvního gólového okamžiku. Těsně před koncem poločasu zamotal obranu Biancocelesti a přesně přihrál Giovannimu Simeonemu, který bez problému poslal Cagliari do vedení.

Lazio odpovědělo hned po přestávce. Pouhé dvě minuty po začátečním hvizdu se z hranice šestnáctky a z voleje opřel do balónu Sergej Milinković-Savić a Cragno neměl nárok zasáhnout. Lazio po vyrovnávací brance neskutečně ožilo a na Cragnovu branku se valil jeden útok za druhým. Cragno dobře zasáhl proti Albertovi i Immobilemu, ale druhý jmenovaný mu po hodině hry přeci jenom vstřelil gól, když se odpoutal od Klavana a dobře zakončil. Ciro Immobile vstřelil letos už 31. branku a osamostatnil se na čele tabulky střelců. Výsledek 2:1 už se do konce zápasu nezměnil. Domácí si stav bez problému pohlídali a konečně se mohou radovat z Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 2:1

23.07.2020 19:30

Góly: 52. Ilija Nestorovski, 90+2. Seko Fofana - 42. Matthijs de Ligt

Mistrovské oslavy se musí odložit. Juventus nevyužil na hřišti Udinese první "mečbol" a k překvapení všech s o záchranu bojujícím Udinese prohrál. "Stará dáma" v Dacia Aréně vedla zásluhou De Ligta, ale ve druhém dějství nejprve vyrovnal Nestorovski a ve druhé minutě nastavení dokonal obrat Seko Fofana. Zisk tří bodů zároveň přiblížil Udinese záchranu.

Hosté si mohli už s předstihem zajistit devátý mistrovský titul v řadě, stačilo jim k tomu porazit Udinese. Výsledky Juventusu však po koronavirové přestávce pokulhávají a Udinese nebylo zcela bez šance.

Juventus se do žádného tempa nehnal, čekal až co předvede soupeř a ten měl po pár minutách první gólovku. Po centru z levé strany nezakončoval nikdo z domácích, nýbrž obránce Danilo, jenž ve snaze odhlavičkovat trefil tyčku vlastní branky. Pak už se Juventus přeci jenom trochu probudil a Dybala velice dobrým pokusem protáhl brankáře Mussa. Ve 26. minutě se předvedl i nejlepší střelec Cristiano Ronaldo, jeho tvrdá rána však skončila těsně vedle. Udinese postupně přešlo do defenzivy. Po jedné z jeho mála akcí a zákroku na De Paula se domácí rozčilovali, že nebyl odpískán pokutový kop.

Aktivnější Juventus nakonec udeřil do přestávky. Rabiotův centr ještě obrana "Zeber" odvrátila, ovšem přesně na nohu Mathijse de Ligta, který propálil Mussa - 1:0.

Juventus vedl, ale do druhé půle vstoupil laxně a byl za to rychle potrestán. Sema našel ve vápně úplně volného Iliju Nestorovskiho a ten hlavou nedal Szczęsnymu žádnou šanci - 1:1. "Stará dáma" by se nejspíše spokojila i s remízou a zápas k dělbě bodů opravdu dlouho směřoval, nicméně v nastavení předvedl skvělou individuální akci Seko Fofana, překonal padajícího Szczęsnyho a dokonal překvapivý obrat.

Více informací k zápasu

US Lecce - Brescia Calcio 3:1

22.07.2020 21:45

Góly: 22. Gianluca Lapadula, 32. Gianluca Lapadula, 70. Riccardo Saponara - 63. Daniele Dessena

Brescia Calcio je po SPALu druhým týmem, který má definitivní jistotu sestupu do Serie B. Hosté nezvládli klíčový záchranářský duel v Lecce a po porážce 1:3 už nemají šanci se zachránit. Pro Lecce je to důležitá výhra, kterou kazí snad jen fakt, že i Janov své utkání zvládl. Základ výhry položil dvěma góly útočník Gianluca Lapadula.

Byl to boj kdo s koho. Pozice Brescie byla před zápasem o poznání složitější, ale i kdyby Lecce prohrálo, takřka jistě by to znamenalo sestup. Výhra Lecce tedy udržela ve hře o záchranu, byť tři kola před koncem je ztráta čtyřbodová.

Ve 13. minutě obdržela obrana Brescie první varování, před brankářem se totiž objevil Mancosu, ale situaci nevyřešil dobře. O poznání lépe si vedl Gianluca Lapadula. Při standardní situaci mu Falco posadil na hlavu ideální centr a Lapadula nikým nehlídán otevřel střelecký účet. Brescia sice mohla okamžitě vyrovnat, ale místo toho inkasovala a ve 32. minutě už prohrávala o dva góly. Rychlý protiútok a koncovku sice Joronen na zemi vyškrábl, ale pouze k nohám Lapaduly, který tak vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Brescia byla prakticky dvěma nohama v Serii B, jenomže po hodině hry vykřesal malou naději Daniele Dessena. Po přetaženém rohu následoval závar před Gabrielem a přesná koncovka Daniela Desseny. Naděje však nevydržela dlouho a v 70. minutě definitivně rozhodl o výhře Lecce Riccardo Saponara, Lecce předvedlo další protiútok.

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 0:0

22.07.2020 21:45

Góly: -

Inter Milán nedokázal najít recept na obranu Fiorentiny a remízou 0:0 nahrál Juventusu, který se může stát s předstihem italským mistrem. Viola na San Siru potvrdila zlepšení a prodloužila pod Iachinim svojí neporazitelnost.

Všechno mohlo být jinak, kdyby Inter proměnil tutovku na začátku utkání. Vlastně hned několik tutovek v podání Romea Lukaka. V 6. minutě se odrazil balón na malé vápno až k Lukakovi, jenomže mohutný útočník trefil jen brankáře Terracciana. Belgičan si na své konto připsal ještě další spálené šance, v 19. minutě si naskočil na Youngův centr, ale do cesty se mu postavila branková konstrukce. Ani do třetice pak nedokázal překonat Terracciana a Fiorentina jako zázrakem držela na San Siru bezbrankový výsledek.

Inter pokračoval ve snaze i ve druhém poločase, byl zcela jasně aktivnější, ale proměňování brankových příležitostí bylo kamenem úrazu. Alexis Sánchez v 52. minutě orazítkoval podruhé v zápase tyčku a ani v dalších momentech nebylo Interu přáno.

Fiorentina za celý zápas nepředvedla směrem dopředu takřka nic. Beppe Iachini naordinoval defenzivní taktiku a ta nakonec slavila úspěch. Nutno podotknout, že jen vinou neschopnosti hráčů Interu proměnit velké šance. Inter si remízou 0:0 zkomplikoval sen o mistrovském titulu, pokud totiž Juventus porazí Udinese, bude otázka italského mistra pro sezonu 2019/2020 vyřešena.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Janov CFC 1:2

22.07.2020 21:45

Góly: 32. Manolo Gabbiadini - 22. Domenico Criscito, 72. Lukas Lerager

Derby della Lanterna konečně ovládl FC Janov. Poprvé od roku 2016! Výhra v derby je o to cennější, že zároveň znamená důležité tři body do boje o záchranu. Grifoni šli do vedení zásluhou proměněné penalty Domenica Criscita. Sampdoria sice rychle vyrovnala, když se trefil Manolo Gabbiadini, ale konečné slovo měl dvacet minut před koncem Lukas Lerager.

Derby se hrálo bez branek jen dvacet minut, tedy do chvíle, než Omar Colley zezadu a ve vápně podkopl Panděva a sudí zcela správně odpískal pokutový kop. Tíhu okamžiku na sebe vzal Domenico Criscito a tvrdou ranou doprostřed branky poslal CFC do vedení. Na tahu byla Sampdoria a dlouho to netrvalo a i ona se gólově prosadila. Po Janktově centru nedokázal přesně zakončit Linetty, z druhé vlny se ale balón dostal ke Gabbiadinimu, jehož střela na zadní tyč už slavila úspěch.

První poločas přinesl ještě jeden gólový moment, ovšem branka, kterou vstřelil Lerager, neplatila. Na vině bylo ofsajdové postavení, takže do šaten zamířily oba celky za stavu 0:0.

Začátek druhého poločasu byl z obou stran opatrnější. Důležitost zápasu byla znát, nicméně remíza byla především pro Grifony málo. Vzhledem k situaci na dně tabulky potřebovali všechny body a k těm je přiblížil v 72. minutě přesně mířenou přízemní střelou k tyči Lukas Lerager. Z pohledu Sampdorie šlo o zbytečný gól, Bereszynski mohl celou situaci v klidu dohrát, ale nestalo se tak.

Námořníci měli zhruba dvacet minut na vyrovnání a Ronaldo Vieira byl skutečně blízko, nebýt Lasseho Schöneho, který odkopl balón z brankové čáry. Stav se neměnil ani tři minuty před koncem, kdy Perin dobře zasáhl po střele Ramíreze. Sampdoria se v závěru tlačila do šestnáctky, ale vyrovnat se jí nepodařilo a poprvé od roku 2016 prohrála janovské derby.

Více informací k zápasu

Turín FC - Hellas Verona 1:1

22.07.2020 21:45

Góly: 67. Simone Zaza - 56. Fabio Borini (pen.)

Utkání mezi Turínem a Hellasem sice nenabídlo pohledný fotbal, ale hned dvakrát se v něm měnilo skóre. Hosté vedli zásluhou penalty Boriniho, avšak odpověď nachystal o pár minut později Simone Zaza.

Pro Turín nezačalo utkání úplně nejlépe, protože po 13 minutách musel ze hry zraněný Lorenzo Di Silvestri, kterého nahradil Ola Aina. Začátek byl poměrně vyrovnaný, bez větších gólových příležitostí. Světlým okamžikem byla až před koncem poločasu šance Mattea Pessiny, jenž z voleje nepřesně pálil na branku, respektive Pessina trefil prvního obránce před sebou.

Do druhého poločasu bylo co zlepšovat, utkání spíše nudilo a jistě by mu nějaká větší šance nebo gól pomohla. V 55. minutě přišel první klíčový okamžik zápasu. Fabio Borini byl v šestnáctce faulován a sudí po chvilce váhání odpískal pokutový kop. VAR systém prohřešek potvrdil a sám Fabio Borini penaltu s přehledem proměnil.

Turín dokázal zareagovat v 66. minutě. Ansaldi načechral balón na malé vápno a Simone Zaza hlavou srovnal na 1:1. Pak se s jedinou výjimkou slehla po šancích zem. Remíza jakoby vyhovovala oběma mužstvům, byť Turín by spíše potřeboval zvítězit. V první minutě nastaveného čase orazítkoval hlavou břevno Andrea Belotti a skóre se tedy nezměnilo.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - AS Řím 1:6

22.07.2020 21:45

Góly: 24. Alberto Cerri - 10. Nikola Kalinić, 38. Carles Pérez, 47. Aleksandar Kolarov, 52. Bruno Peres, 75. Bruno Peres, 90+1. Nicolò Zaniolo

Žádné důstojné loučení s nejvyšší soutěží se na straně SPALu zatím nekoná. Domácí vůbec nestačili na AS Řím a doma na stadionu Paola Mazzy od něj inkasovali šest branek. Naopak Giallorossi zareagovali skvěle na vítězství Milána a zatím bezpečně drží páté místo a přímý postup do základní skupiny Evropské ligy.

AS Řím nedal nebohému SPALu vlastně žádnou šanci. Do vedení šel už po deseti minutách, když nejprve Pellegrini akrobatickým kopem donutil k zákroku Leticu a z bezprostřední dorážky poslal Vlky do vedení Nikola Kalinić. Celou situaci ještě prozkoumával VAR, ale k žádnému prohřešku proti pravidlům nedospěl. SPAL se po první inkasované brance dokázal zmátořit a ve 24. minutě nachystal odpověď. Po Valdifioriho centru se pověsil do vzduchu Alberto Cerri a přesnou hlavičkou dal na 1:1. Ze strany SPALu to bylo až do konce utkání všechno.

Ještě v prvním poločase si hosté vzali vedení zpátky. Nejprve pálil těsně vedle Kolarov a po něm už Carlos Pérez střelou ke vzdálenější tyči překonal Leticu.

Po změně stran už se utkání proměnilo v jednostrannou záležitost. Ve 47. minutě se z velké dálky opřel do balónu veterán Kolarov a jeho střela k překvapení všech i brankáře Leticy skončila v síti. Za chvíli zvyšoval Bruno Peres už na rozdíl tří branek a stejný hráč čtvrthodinu před koncem nechytatelnou ranou do šibenice dal už na 5:1. Frustrovaný SPAL navíc dohrával v početní nevýhodě. Červenou kartu za vehementní protesty uviděl Bonifazi a zlomený SPAL ještě jednou inkasoval. Uzdravený Nicólo Zaniolo se rozhodl pro individuální akci od poloviny hřiště, ve vápně zasekl a chladnokrevně zakončil. AS Řím vyhrál na půdě SPALu vysoko 6:1.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - SSC Neapol 2:1

22.07.2020 19:30

Góly: 45+3. Gianluca Caprari (pen.), 86. Dejan Kulusevski (pen.) - 54. Lorenzo Insigne (pen.)

Parma dala zapomenout na špatné výsledky a i ve druhém utkání dokázala porazit favorizovanou Neapol. Pro Partenopei to znamená sešup na sedmé místo za AC Milán, ale vzhledem k vítězství v Coppa Italia mají i tak jistotu Evropské ligy. Výhru Parmy zařídil až tři minuty před koncem z pokutového kopu Dejan Kulusevski.

Pokud se chtěla Neapol vrátit před AC Milán, potřebovala na Parmě zvítězit a to se nakonec ukázalo být kamenem úrazu. Domácí sice neoplývají dobrou formou, ale na Neapol si věřili. Už po pěti minutách však mohli hosté vést, kdyby Sepe nepředvedl pohotový zákrok proti šanci Politana. Neapol vstoupila do zápasu hodně aktivně, ale Parma postupně vyrovnávala hru a ve 30. minutě měla první gólovku. Už Karamoh mohl zakončovat, ale neodvážil se a s balónem zaběhl až do ostrého úhlu odkud přihrál Siligardimu. Jeho rána už mířila do branky a takřka jistému gólu zabránil Di Lorenzo.

Parma se ujala vedení až na sklonku prvního poločasu. Po faulu Maria Ruie v pokutovém území nařídil sudí pokutový kop a Gianluca Caprari bezpečně proměnil. Neapol se dočkala vyrovnání na začátku druhého poločasu. V 54. minutě zahrál ve vápně rukou Grassi a tudíž i hosté měli k dispozici pokutový kop. Lorenzo Insigne poslal stejně jako Caprari brankáře na druhou stranu a penaltu bezpečně proměnil.

Partenopei si i po vyrovnání udržovali větší procento držení balónu, ale k ničemu zásadnímu to nevedlo. Tři minuty před koncem zápasu pak přišla penalta číslo tři. K exekuci se tentokrát postavil Dejan Kulusevski a ani on nezaváhal. Parma tak v závěru přetlačila Neapol a získala tři body.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Milán 1:2

21.07.2020 21:45

Góly: 42. Francesco Caputo (pen.) - 19. Zlatan Ibrahimović, 45+2. Zlatan Ibrahimović

Dva góly Zlatana Ibrahimoviće daly Milánu jistotu Evropské ligy. Výhra 2:1 posunula Rossoneri na páté místo, ovšem AS Řím i Neapol mají zápas k dobru. Milán po koronavirové přestávce stále neprohrál a nezastavilo ho ani nebezpečné Sassuolo, které hrálo celý druhý poločas bez vyloučeného Bourabii.

Domácí totiž ještě mohli Milánu překazit plány a v úvodu zápasu si nevedli vůbec špatně. Donnarumma měl za čtvrthodiny několik zásahů, ale produktivita byla na milánské straně. Ibrahimović nejprve z přímého kopu přestřelil a o několik minut později si naběhl na načasovaný centr Calhanoglua a hlavou otevřel skóre utkání. Švédský útočník za chvíli hlavičkoval znovu a Consigli tentokrát dobře zasáhl.

AC získávalo převahu, jenomže o vedení smolně přišlo. Při bránění standardní situace zahrál Calhanoglu rukou a sudí nařídil pokutový kop. Celý moment se pečlivě prozkoumával a VAR dal Sassuolu za pravdu. Francesco Caputo si při exekuci počínal naprosto suverénně a srovnal na 1:1. Do konce prvního poločasu se měnilo skóre ještě jednou. Ibrahimović si pohlídal ofsajdovou past, převzal kolmou přihrávku, zbavil se Consigliho a střelou do prázdné vrátil Milánu vedení. Inkasovaná branka by možná neznamenala tolik vážný problém, jako následné vyloučení Bourabii, který uviděl za zákrok na Rebiće druhou žlutou kartu.

AC Milán měl ve druhém poločase několikrát možnost výsledek pojistit, žádná z jeho velkých šancí však neskončila gólem. Asi nejblíže byl střídající Giacomo Bonaventura, který Consigliho zblízka nepřekonal ani na třikrát. Před ním ještě orazítkoval přízemní střelou tyčku Bennacer. AC tedy gól nepřidalo, ale výhru 2:1 uhájilo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 1:0

21.07.2020 19:30

Góly: 63. Luis Muriel

Atalanta Bergamo pokračuje v dobrých výkonech a další tři body zapsala v Gewiss Aréně proti Boloni. Hosté byli důstojným soupeřem, ale když Luis Muriel po hodině hry otevřel skóre utkání, Boloňa až do konce odpověď nenašla. Atalanta zároveň poskočila na druhé místo za vedoucí Juventus.

Bergamaschi tak prodloužili svoji sérii neporazitelnosti na patnáct zápasů a navíc překonali klubový rekord. Souboj s Boloňou ale nebyl jednoduchý, hosté to Atalantě výrazně komplikovali. První šanci totiž měli hráči Boloni a Soriano opravdu dobře mířil k tyči, jenomže Gollini se zaskvěl výtečným zákrokem a střelu vytěsnil na rohový kop. Atalantě se pak nedařila rozehrávka a Rossoblu nemuseli řešit jediný nebezpečný moment. Nespokojenost nejen s výkony hráčů, ale i rozhodčích projevil Gian Pier Gasperini natolik výrazně, že byl ve 36. minutě odměněn červenou kartou. Až ve 39. minutě poprvé zahrozili domácí a Barrow tvrdou ranou z přímáku orazítkoval břevno.

To byla jediná šance Atalanty v prvním poločase. Defenzíva Boloni fungovala skvěle, ale po hodině hry nepokryla na hranici šestnáctky Luise Muriela a jeho přesně mířená střela znamenala vedení Atalanty 1:0. Inkasovaný gól se ukázal jako velký problém. Boloňa sice Atalantu skvěle bránila, ale směrem dopředu nepředvedla nic. A když měla útočit, nedařilo se jí. Boloňa sice byla ve hře o body až do závěrečného hvizdu, vyrovnat ale nedokázala a nakonec odjíždí z Bergama s nepořízenou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC35255573:3880
2.Atalanta Bergamo35228595:4474
3.Inter Milán352110474:3673
4.SS Lazio35226771:3872
5.AS Řím351871069:4761
6.AC Milán351781055:4459
7.SSC Neapol351681156:4756
8.US Sassuolo351391364:6048
9.Hellas Verona3511131143:4346
10.Parma Calcio351271649:5143
11.ACF Fiorentina3510131243:4543
12.Bologna FC3511101448:5843
13.Cagliari Calcio3510121350:5242
14.UC Sampdoria351251846:5841
15.Udinese Calcio351091634:4939
16.Turín FC351151942:6338
17.Janov CFC35991744:6536
18.US Lecce35881945:7732
19.Brescia Calcio35662333:7424
20.SPAL 201335542625:7019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
stas87

Čo vlastne Atalanta urobila/zmenila, že začala konkurentov s vyššími rozpočtami poraziť/porážať? Vyberajú typologicky hráčov s vyšší dynamikou, rýchlosťou a fyzickým fondom ako je u 70% bežne? A kedy približne začal ich vzostup a do akej miery je to zásluha trénera a do akej športového riaditela?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív tu všem nadávej do kokotu a pak čekej, že ti někdo odpoví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

on je maďar co prcá ovci a ještě ti to pošle do zprávy. Velké kecy, ale adresu ti nenapíše zase od ostatních aspoň napíše , že je mrdka tlustá

Reagovat
smazaný uživatel

Systém, příteli, systém. Peníze a hvězdní hráči jako Ronaldo ti nenahradí herní systém a dobře šlapající tým. Kostra týmu se v Atalantě mění hodně pozvolna. A když někdo odchází, už je za něj připravená rovnocenná náhrada. Tohle kluby jako Juventus, Inter, Lazio, Neapol, Řím prostě neumí. Atalanta má nejlepší akademii v Itálii. Mají skvěle zvládnutý skauting a Gasperini, ač jsem ho sám na jeho začátku v Atalantě odepisoval, si díky důvěře pozvolna vystavěl tým, který šlape. Za mě dělají nejkoncepčnější práci v Itálii.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
db18

Reagovat
PH8

mně se zdá, že za hráče klidně přivedou třeba 2-3 náhrady (většinou do 10 mio všechny dohromady), 1 se chytne a zbytek zase jde.

Reagovat
adoxx

Reagovat
stas87

A kto to u nich postavil na nohy a rozhodol, ze to budu robit podla systemu? Respektive co u nich rozhodlo, ze chcu ten futbal robit inak ako je v Taliansku bezne? Tymto sposobom pracuje v Nemecku Leverkusen, preto tak casto na nemecke pomery hra CL, obdobne to ma BVB a vdaka kapitalu a kvalite vo vedeniu bohuzial aj RB. Aj ten Gladbach sa dvihol vdaka Eberlovi. Stale je ale pre mna cislo jedna v nemeckom futbale Rudi Völler.

Ako vlastne je Atalanta vnimane v Taliansku ako celok? Praju jej kvoli tomu, ze to je sviezi vietor v Serii A? Skrakta ze su radi, ze na vrchu je niekto iny ako AS, SSC, AC ci Inter?

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta je tradiční italský klub, kde je ovšem hodně znát to, že jsou na severu Itálie a jsou tam vazby na Švýcarsko. Ale už jen to, že jsou na "bohatém severu" jim hraje do karet víc než klubům jižněji položeným. Vždycky měli skvělou mládež, která patří dlouhodobě mezi TOP 10 na světě.

Jako důležité bych viděl sezónu 2010-11, kdy si vybojovali poslední postup ze Serie B zpět do Serie A. Tehdy přišel nový majitel. Postupně těžili z dlouhodobé práce s mládeží a ze skautingu a pravděpodobně tam to dostalo jiný směr. Ale než přišel Gasperini, tak to žádná výsledková hitparáda nebyla. On taky na začátku byl drobet plesnivej, ale stabilizoval to a nakonec z toho byla jízda a dostali se do pohárů. Navíc hodně přispěla koupě stadionu od města v roce 2017. Ke stabilizaci jim pomohl nový majitel a ke sportovním výsledkům koncepční práce a faktor Gasperini, který týmu vtiskl tvář a využil maximálně vlastních hráčů.

Od roku 2010 do roku 2015 je trénoval Colantuono, což naznačovalo určitou koncepčnost, protože mu dali dost času. Ale nebylo to asi úplně to, co si majitelé představovali - střed tabulky a v posledním jeho roce se zachránili na poslední chvíli. Pak přišel Edy Reja, který se v minulosti podepsal zvlášť pod výstup Neapole ze sraček až do Serie A a její stabilizaci v lize. Ale v Atalantě mu to nefungovalo a pak přišel Gasp a dál tu "pohádku" známe. Po hodně rozpačitém začátku začala solidní jízda a skvělá práce.

Ale to je spíš můj pohled na věc. Jaký je obecný názor, to ti říct neumím.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Shodou okolností vyšel v pondělním Sportu speciální článek o Atalantě. Víceméně tam Kryštof Rossmann popisuje to samé.Klíčový nový majitel Percassi,bývalý hráč a srdcař,který nepanikařil,když se zrovna nedařilo a ze začátku podržel i Gaspa.

I za mě je Atalanta super oživení v Serii A a fandím jim.

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/381693/vzestup-atalanty-bavi-svet-bergamo-prohani-velikany-hlavne-nesestupte.html

Reagovat
Kixi Syhimour

Díky za popis

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Fortex

A co je hlavní bych řekl že nejsou pod takovým tlakem hráči jako ve špičkových týmech a to je podle mě základ. Stres a tlak dělá svoje a hodně lidí to neustojí. Proto si taky myslím že když hráč odejde z Atalanty a dostane se do tlaku, tak nehraje tak dobře jako v Atalante.

Reagovat
popltak

Ty jsi šašek..

Reagovat
Zark

Reagovat
Bakary3

Jee, Ibra se trefil? To o tom bude zase půl roku vyprávět.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě už má story na další 4 roky.

Reagovat
Zark

potopena

Reagovat
smazaný uživatel

On je stejně král, opravdu vážně. Ať si kdo říká co chce.....od doby co se posunul do AC, tak mají výsledky, téměř neprohrává jí...má výborné statistiky a to nemluvím o přínos na hřišti i v kabině. Dále kolik vyhraje soubojů, kolik obránců na sebe vezme, svou chytrostí apod...

Reagovat
Kaka14

Super Pioli ostáva, tak hádam ostane Maldini a Zlatan .... hádam zopakujú aj take výkony pred divákmi, keď budú pod väčším tlakom

Reagovat
AngryPrd

Skoda, ze bude chybat Bennacer aj Theo s Romagnolim v dalsom zapase To bude velmi tazke uhrat dobry vysledok.

Reagovat
BaggioRoberto

Parma super.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ty voe, v Janově poločas 53 minut! Proč to ty rozhodčí takhle blbě natahujou, když ty hráči sotva pletou nohama

S tímhle budou mít za 38 kol odehrano 39

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Detektiv

Ibra>Cr7

Reagovat
smazaný uživatel

tys měl být detektiv

Reagovat
Panděvova ofina

Lukaku je strašný jelito. Co on potřebuje za šance na gol, to je hrozný. Zlatej Icardi

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu frustraci ze zbytečné ztráty dvou bodů, ale 'zlatej Icardi' už je trošku moc ... Pořád dal Lukaku 20 gólů ve své první sezoně v Serii A plus poslední kola už nám o nic nejde. LM máme, titul nemáme (a letos mít nebudeme), druhé místo by bylo sice super, ale přeci kvůli těmto zápasům nebudeme Lukaka zatracovat ...

Reagovat
Nuno čomes

Tohle je špatně. Ze nám o nic nejde. Poslední zápasy projebali, zbytečné ztráty bodů, to je fakt. Místo aby makali a snažili vytěžit maximum tak to je odflaknute. Ale to se bavíme pořad dokola, chce to ustálit a dovést kvalitu.

Reagovat
cink

Ja furt nechápu jak všichni inreristi tady jsou "spokojeni se sezónou"

Reagovat
Nuno čomes

Jo no. Já jsem teda víc zklamán než spokojen.

Reagovat
DieryVonry

Javier taky vypadal na tribuně, že vzpomíná na časy, kdy přebere od Julia přes Maicona, posune na Cambiassa ten si narazí se Stankiovičem a vyšlou, Veriho, Etoa, Ibru, Diega M, Crespa nebo cokoliv co tam běhalo a ten uklidí. Slavit gol běží i Materazzi a Cordóba přes celé hřiště tak jako v klubu kde vše funguje.

Na druhou stranu Conte na to má z Interu udělat ten obávanej inter La Beneamata

Reagovat
smazaný uživatel

Cílem bylo kvalifikovat se do LM, což se povedlo někdy 4 kola před koncem. Výkony se oproti minulým sezonám taky ustátily, máme druhý nejvyšší počet vstřelených gólů a spolu s Juventusem taky nejmenší počet inkasovaných gólů. Tenhle tým má pořád spoustu slabin, zároveň je fakt hodně úzký. Nikdo nemohl čekat, že přijde Conte, mávne kouzelným proutkem a vyhrajeme ligu o 10 bodů. Pro každého Interistu by to bylo krásné, ale bohužel to bylo naivní ...

Reagovat
cink

Jako chápu že liga mistrů je základ. Na druhou stranu jestli skončíme 3., tak je to posun o jedno místo proti loňsku ( ještě hůř skončit 4.), což mi nepřijde jako nějaký úspěch, a to i vzhledem že Conte dostal skoro všechno co chtěl.

Reagovat
cink

Icardi je prostě pičus . Měl našlápnuto byt legenda , ale co bůh nedá to v apatyce..

Reagovat
Alberto Aquilani

Na hlavnú fotku sem patrí BRUNETTO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Calhanoglou se bodově nějak rozjel. 4g+9a od restartu ligy. Pěkná čísla.. že by konečně začal makat a prodávat svůj talent? Sleduje tady někdo zápasy AC? Jak hraje? Dle statistik bych řekl, že dobrý. Díky

Reagovat
Kaka14

je vo forme, pekne goly z dialky, centre na goly, ... paci sa mi teraz utok : Rebic - Ibra - Calhanoglou

Reagovat
smazaný uživatel

V expreskach je, že už dneska může mít Juve titul, podle mě to tak jasný není

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě to bylo jasný už před začátkem ligy, před koronou, po koroně i nyní, až juve v budoucích letech přijde o scudeto tak skoro jistě to nebude od Interu, Neapole, Lazia, AS ale od ACM

Reagovat
cink

Podle mě sisisi

Reagovat
To som ja

Čo na tom nie je jasné?Ak vyhrajú,tak majú titul.

Reagovat
pistacik11

3z 9b náskok a lepšie vzájomne zápasy, to sa nedá prejebať. Teda ak nerozhoduje skóre

Reagovat
To som ja

Rozhodujú najprv vzájomné zápasy,až potom skóre.

Reagovat
pistacik11

Tak potom není čo riešiť, dneska titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fortex

A prece se pojebalo

Reagovat
M11

Gratulace Udine..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Mönchengladbach

V Itálii rozhoduje v případě rovnosti bodů v tabulce vzájemný zápas, ne skóre?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen druhou půli, neskutečná sračka, Juve neměl vůbec nic

a to tam ten dementní trenér bude ještě dalčí sezonu, jo?

Reagovat
Mönchengladbach

Asi čekají, až příští léto skončí v City Pepek.

Reagovat
smazaný uživatel

A kvůli tomu odepišou 2 sezóny v LM?!

Reagovat
Mönchengladbach

Třeba věří v zázrak.

Reagovat
Pinturicchio

Cirkus Juventus.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cink

Reagovat
To som ja

Ale zas na druhej strane vyhrať titul s takou sračkou čo Juve predvádza celú sezónu je umenie a čo to vypovedá aj o úrovni série A.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to spíš ostuda ostatních

Reagovat
cink

Reagovat
Mars

Podle me nikdo necekal, ze by ten herni projev mohl byt horsi nez pod Allegrim ( ani ja teda ne), a asi se cekalo, ze to bud klapne a bude to super jak v Neapoli ale s vetsi kvalitou a nebo to bude prumer a pocka se na Guardiolu, ale v co tohle vedeni pod Sarrim dospelo, to si asi mohl predstavit jen malo kdo.

Porazit Juve muze opravdu kazdy, a nejlepsi jsou ty pozapasove rozhovory , kde se jen vymlouva a breci.

Za me radsi prijit o dalsi penize a zkusit v lete nekoho jineho, treba toho Pochettina, nez tohle jeste rok

Reagovat
Mönchengladbach

Pokud vypadne z LM proti Lyonu, co pět měsíců nehrál mistrák, nemůže to přece Sarri ustát.

Reagovat
ttopi

Juventus dal svým soupeřům již několik šancí na titul, ale nikomu se nedaří toho využít. Asi jim to bude stačit i s tím, co teď hrají

Reagovat
LAM

Laziu jsem hodně věřil před tou přestávkou,že to můžou urvat,ale doplatili na koronavirus.

Reagovat
To som ja

Udinese má druhý najhorší útok v lige,nemajú priemer ,ani gól na zápas,ale "hviezdy" z Juve v pohode vymažu.

Reagovat
REPLIKATOR

Udine

Reagovat
Losinho

Pome ještě Atalanta

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri bohužel zklamání a to jsem mu fandil. K titulu sice doklopyta, ale pokud nějakou náhodou neudělá finále Ligy mistru, měl by být asi odvolán

Reagovat
stas87

Teda Ludvo, ty ses hlava.

Reagovat
dextroza_m

Čím víc golů dáme, tím víc bodů máme!

Reagovat
smazaný uživatel

A ty seš dement

Reagovat
stas87

Tak este potrenuj system reakcii, prekvapuje ma ze mental ako ty nezvlada take zakladne veci.

Reagovat
DelPiero137

Striedania som trafil presne, este ze mame moznost striedat 5x. Ale Udinese je predsa naslapane muzstvo z poslednych 5 kol, a Juve moze byt rado ze prehralo o gol. Forza Sarri

Reagovat
Detektiv

ty vole co je? Krišpín dneska bez penaltičky to jako fakt? to zase bude bezesna noc v turine...

Reagovat
ttopi

Chudák určitě nemohl usnout. Že prohráli je jedno, ale že neskoroval, to ho musí trápit

Reagovat
Lech

Tento Juventus mi pripomina ANO 2011

Reagovat
Mercury

Sarri je Bureš a CR Vojtěch?

Reagovat
Zlatko28

Spis naopak CR staci jedna penalta a jeden gól a o ničem jiném se nemluví. Nebo zase nějaká fake donation, jak když byl ten lockdown . Penalta = kobliha

Reagovat
Zark

to byl hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický Juventus posledních dvou let. Jen tak dál pánové, jen tak dál.

Ještě si tu odložím drobnost, inkasované góly za posledních pár sezón...

2011/12: 20

2012/13: 24

2013/14: 23

2014/15: 24

2015/16: 20

2016/17: 27

2017/18: 24

2018/19: 30

2019/20: 38 (za 35 zápasů)

A když už jsme u toho, pojďme i čistá konta...

2011/12: 21

2012/13: 24

2013/14: 24

2014/15: 19

2015/16: 22

2016/17: 19

2017/18: 23

2018/19: 16

2019/20: 11 (za 35 zápasů)

Hnus.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho vyplývá, že Buffon musí zpět do brány joke

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho vyplývá, že taktika "nezapáleného vajglu" je úplně k ničemu

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Z toho vyplýva že dávajú viac gólov alebo sú lepší súperi.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho vyplývá, že obrana šla za poslední dva roky do háje a že záloha posledních 2,5 roku jde taky zásadním způsobem dolů, což přispívá k té obraně v háji. Soupeři prochází buď středem (problém zálohy) nebo razantně propadáme ve vzduchu (Bonucci), kdy propadají kraje obrany (všichni) a nechávají soupeře hrát, anebo tam jsou individuální chyby, které souvisí s obojím. Soupeři kvalitnější nejsou. Současné Lazio a Inter se z mého pohledu na Neapol a Řím z let nedávných stále nechytají. Úroveň šla celkově dolů a ne nahoru.

Reagovat
cresposuper

Prave naopak, superi idu rapidne dole, a to nielen v hornej casti tabulky.

Reagovat
ED91

Už pri Contem sa to spomínalo a duplom pri Allegrim, že by to chcelo sa prezentovať útočnejším štýlom futbalu aj z niektorých krokov vedenia je vidieť, že chce aby Juve hralo ofenzívnejším spôsobom(príchod Sarriho, záujem o Guardiolu), no a tým pádom sa viacej gólov inkasuje. Nijako by som sa nad týmto ukazovatelom nepozastavoval...

Reagovat
El Cid z City

Jak se stavíte k příchodu Guardioly? Mě to nedává z vašeho pohledu smysl, vždyť má opačnou filozofii než Juve, nehledí na národnost hráčů(a když už,tak preferuje Španěle), určitě by z vás neudělal italské Juve, které hraje defenzívě a čeká na chyby soupeře. Ani mě nenapadá Ital,kterého by si někdy přivedl do týmu.

Reagovat
ED91

Odpoveď dokážeš vyčítať aj z mojho predchádzajúceho príspevku. Pripadá ti, že dnešné Juve hladí na národnosť? V City má kolko Španielov, čo pravidelne nastupujú, 2? V Bayerne ich mal kolko? Tento argument je podla mňa úplne mimo misu. Juve hraje defenzívne a čaká na chyby súpera? Sleduješ aspoň trocha Juvemtus, lebo mi príde, že si skôr ideš 20 rokov staré stereotypy. A kedže je Guardiola Španiel tak je dosť logické, že má skôr vytypovaných Španielov, tobôž, keď malo Taliansko posledne slabé generácie futbalistov.

Reagovat
El Cid z City

The Krupy ve svém příspěvku volá po návratu k starému dobrému Juve, jehož DNA je nechat soupeře hrát a pak udeřit, volá po Juventusu plném Italů a sklízí souhlasné reakce. Možná jsem měl dotaz směřovat na něj, ale s Guardiolou návrat ke starému dobrému Juve nehrozí.

Reagovat
ED91

Tak ale The Krupy neni Agnelli, je to len zbožné prisnie fanúšika. Ja by som tiež prijal viacej talianov v tíme, ale situácia je taká aká je a keď sa Juventus chce držať na vrchole tak sa jej musí do velkej miery prispôsobiť. Napríklad ja nechcem starý dobrý Juventus, kde ťa z hry často bolia oči a celá hra je až moc ubojovaná. Ja chcem zažívať konečne aj pasiu z hry ktorú by vedel priniesť Pep. A zjavne to tak vidí aj vedenie.

Reagovat
rezba

Atalanta těžký los, ale 7b udělá. A Řím na závěr porazí Juve. Není zač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele