35. kolo
22.07.2020 21:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Janov konečně zvítězil v derby a přiblížil se k záchraně

Derby della Lanterna konečně ovládl FC Janov. Poprvé od roku 2016! Výhra v derby je o to cennější, že zároveň znamená důležité tři body do boje o záchranu. Grifoni šli do vedení zásluhou proměněné penalty Domenica Criscita. Sampdoria sice rychle vyrovnala, když se trefil Manolo Gabbiadini, ale konečné slovo měl dvacet minut před koncem Lukas Lerager.

Derby se hrálo bez branek jen dvacet minut, tedy do chvíle, než Omar Colley zezadu a ve vápně podkopl Panděva a sudí zcela správně odpískal pokutový kop. Tíhu okamžiku na sebe vzal Domenico Criscito a tvrdou ranou doprostřed branky poslal CFC do vedení. Na tahu byla Sampdoria a dlouho to netrvalo a i ona se gólově prosadila. Po Janktově centru nedokázal přesně zakončit Linetty, z druhé vlny se ale balón dostal ke Gabbiadinimu, jehož střela na zadní tyč už slavila úspěch.

První poločas přinesl ještě jeden gólový moment, ovšem branka, kterou vstřelil Lerager, neplatila. Na vině bylo ofsajdové postavení, takže do šaten zamířily oba celky za stavu 0:0.

Začátek druhého poločasu byl z obou stran opatrnější. Důležitost zápasu byla znát, nicméně remíza byla především pro Grifony málo. Vzhledem k situaci na dně tabulky potřebovali všechny body a k těm je přiblížil v 72. minutě přesně mířenou přízemní střelou k tyči Lukas Lerager. Z pohledu Sampdorie šlo o zbytečný gól, Bereszynski mohl celou situaci v klidu dohrát, ale nestalo se tak.

Námořníci měli zhruba dvacet minut na vyrovnání a Ronaldo Vieira byl skutečně blízko, nebýt Lasseho Schöneho, který odkopl balón z brankové čáry. Stav se neměnil ani tři minuty před koncem, kdy Perin dobře zasáhl po střele Ramíreze. Sampdoria se v závěru tlačila do šestnáctky, ale vyrovnat se jí nepodařilo a poprvé od roku 2016 prohrála janovské derby.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele