35. kolo
22.07.2020 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Parma porazila Neapol i ve druhém zápase

Parma dala zapomenout na špatné výsledky a i ve druhém utkání dokázala porazit favorizovanou Neapol. Pro Partenopei to znamená sešup na sedmé místo za AC Milán, ale vzhledem k vítězství v Coppa Italia mají i tak jistotu Evropské ligy. Výhru Parmy zařídil až tři minuty před koncem z pokutového kopu Dejan Kulusevski.

Pokud se chtěla Neapol vrátit před AC Milán, potřebovala na Parmě zvítězit a to se nakonec ukázalo být kamenem úrazu. Domácí sice neoplývají dobrou formou, ale na Neapol si věřili. Už po pěti minutách však mohli hosté vést, kdyby Sepe nepředvedl pohotový zákrok proti šanci Politana. Neapol vstoupila do zápasu hodně aktivně, ale Parma postupně vyrovnávala hru a ve 30. minutě měla první gólovku. Už Karamoh mohl zakončovat, ale neodvážil se a s balónem zaběhl až do ostrého úhlu odkud přihrál Siligardimu. Jeho rána už mířila do branky a takřka jistému gólu zabránil Di Lorenzo.

Parma se ujala vedení až na sklonku prvního poločasu. Po faulu Maria Ruie v pokutovém území nařídil sudí pokutový kop a Gianluca Caprari bezpečně proměnil. Neapol se dočkala vyrovnání na začátku druhého poločasu. V 54. minutě zahrál ve vápně rukou Grassi a tudíž i hosté měli k dispozici pokutový kop. Lorenzo Insigne poslal stejně jako Caprari brankáře na druhou stranu a penaltu bezpečně proměnil.

Partenopei si i po vyrovnání udržovali větší procento držení balónu, ale k ničemu zásadnímu to nevedlo. Tři minuty před koncem zápasu pak přišla penalta číslo tři. K exekuci se tentokrát postavil Dejan Kulusevski a ani on nezaváhal. Parma tak v závěru přetlačila Neapol a získala tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
MaraCe_Napolitan

"Neapol začala pod Gennarem Gattusem zase připomínat obávaný tým, který chce útočit na nejvyšší mety a vrcholem obratu se stal triumf v Coppa Italia, díky kterému si Partenopei zajistili skupinovou fázi Evropské ligy." ..... Lepsie neskoro ako nikdy

Reagovat
MaraCe_Napolitan

"zajistili skupinovou fázi Evropské ligy." - mam na mysli, ze redakcia postrehla nasu istu ucast v EL

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele