35. kolo
23.07.2020 21:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio proti Cagliari otočilo výsledek a zajistilo si Ligu mistrů

Hráči Lazia konečně zabrali a výsledkem je výhra nad Cagliari 2:1 a jistota Ligy mistrů v příští sezoně. První poločas opět nebyl ze strany Biancocelesti ideální, těsně před jeho koncem překonal Strakošu Giovanni Simeone, nicméně po změně stran přišlo zlepšení a Sergej Milinković-Savić a Ciro Immobile zařídili obrat. Druhý jmenovaný se zároveň dostal znovu před Cristiana Ronalda v tabulce nejlepších střelců, proti Cagliari to byla jeho 31. branka v letošní Serii A.

Lazio už boj o titul odpískalo, stále však nemělo absolutní jistotu Ligy mistrů pro příští sezonu. Aby se tak stalo, potřebovalo porazit Cagliari, jenž především na podzim své fanoušky udivovalo.

Hosté byli v prvním poločase aktivnější a celkově nebezpečnější. V 8. minutě mohl zaskočit Olympijský stadion João Pedro, kdyby lépe umístil svojí hlavičku. Po čtvrthodině hry přišly šance Lazia. Nepříjemnou střelu Luise Alberta vyrazil Cragno a hostující brankář si poradil i s koncovkou Immobileho. Ve 31. minutě hlavičkoval dobře Ionita a i Strakoša se musel činit. Ionita byl nakonec ústřední postavou prvního gólového okamžiku. Těsně před koncem poločasu zamotal obranu Biancocelesti a přesně přihrál Giovannimu Simeonemu, který bez problému poslal Cagliari do vedení.

Lazio odpovědělo hned po přestávce. Pouhé dvě minuty po začátečním hvizdu se z hranice šestnáctky a z voleje opřel do balónu Sergej Milinković-Savić a Cragno neměl nárok zasáhnout. Lazio po vyrovnávací brance neskutečně ožilo a na Cragnovu branku se valil jeden útok za druhým. Cragno dobře zasáhl proti Albertovi i Immobilemu, ale druhý jmenovaný mu po hodině hry přeci jenom vstřelil gól, když se odpoutal od Klavana a dobře zakončil. Ciro Immobile vstřelil letos už 31. branku a osamostatnil se na čele tabulky střelců. Výsledek 2:1 už se do konce zápasu nezměnil. Domácí si stav bez problému pohlídali a konečně se mohou radovat z Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele