35. kolo
21.07.2020 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

(© AFP)

Atalanta nejtěsnějším způsobem porazila Boloňu a poskočila na druhé místo

Atalanta Bergamo pokračuje v dobrých výkonech a další tři body zapsala v Gewiss Aréně proti Boloni. Hosté byli důstojným soupeřem, ale když Luis Muriel po hodině hry otevřel skóre utkání, Boloňa až do konce odpověď nenašla. Atalanta zároveň poskočila na druhé místo za vedoucí Juventus.

Bergamaschi tak prodloužili svoji sérii neporazitelnosti na patnáct zápasů a navíc překonali klubový rekord. Souboj s Boloňou ale nebyl jednoduchý, hosté to Atalantě výrazně komplikovali. První šanci totiž měli hráči Boloni a Soriano opravdu dobře mířil k tyči, jenomže Gollini se zaskvěl výtečným zákrokem a střelu vytěsnil na rohový kop. Atalantě se pak nedařila rozehrávka a Rossoblu nemuseli řešit jediný nebezpečný moment. Nespokojenost nejen s výkony hráčů, ale i rozhodčích projevil Gian Pier Gasperini natolik výrazně, že byl ve 36. minutě odměněn červenou kartou. Až ve 39. minutě poprvé zahrozili domácí a Barrow tvrdou ranou z přímáku orazítkoval břevno.

To byla jediná šance Atalanty v prvním poločase. Defenzíva Boloni fungovala skvěle, ale po hodině hry nepokryla na hranici šestnáctky Luise Muriela a jeho přesně mířená střela znamenala vedení Atalanty 1:0. Inkasovaný gól se ukázal jako velký problém. Boloňa sice Atalantu skvěle bránila, ale směrem dopředu nepředvedla nic. A když měla útočit, nedařilo se jí. Boloňa sice byla ve hře o body až do závěrečného hvizdu, vyrovnat ale nedokázala a nakonec odjíždí z Bergama s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele