35. kolo
22.07.2020 21:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Brescia to na Via del Mare nezvládla a sestupuje

Brescia Calcio je po SPALu druhým týmem, který má definitivní jistotu sestupu do Serie B. Hosté nezvládli klíčový záchranářský duel v Lecce a po porážce 1:3 už nemají šanci se zachránit. Pro Lecce je to důležitá výhra, kterou kazí snad jen fakt, že i Janov své utkání zvládl. Základ výhry položil dvěma góly útočník Gianluca Lapadula.

Byl to boj kdo s koho. Pozice Brescie byla před zápasem o poznání složitější, ale i kdyby Lecce prohrálo, takřka jistě by to znamenalo sestup. Výhra Lecce tedy udržela ve hře o záchranu, byť tři kola před koncem je ztráta čtyřbodová.

Ve 13. minutě obdržela obrana Brescie první varování, před brankářem se totiž objevil Mancosu, ale situaci nevyřešil dobře. O poznání lépe si vedl Gianluca Lapadula. Při standardní situaci mu Falco posadil na hlavu ideální centr a Lapadula nikým nehlídán otevřel střelecký účet. Brescia sice mohla okamžitě vyrovnat, ale místo toho inkasovala a ve 32. minutě už prohrávala o dva góly. Rychlý protiútok a koncovku sice Joronen na zemi vyškrábl, ale pouze k nohám Lapaduly, který tak vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Brescia byla prakticky dvěma nohama v Serii B, jenomže po hodině hry vykřesal malou naději Daniele Dessena. Po přetaženém rohu následoval závar před Gabrielem a přesná koncovka Daniela Desseny. Naděje však nevydržela dlouho a v 70. minutě definitivně rozhodl o výhře Lecce Riccardo Saponara, Lecce předvedlo další protiútok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

Poslední šance pro Lecce.

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele