35. kolo
23.07.2020 19:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese zaskočilo Juventus a vyhrálo 2:1

Mistrovské oslavy se musí odložit. Juventus nevyužil na hřišti Udinese první "mečbol" a k překvapení všech s o záchranu bojujícím Udinese prohrál. "Stará dáma" v Dacia Aréně vedla zásluhou De Ligta, ale ve druhém dějství nejprve vyrovnal Nestorovski a ve druhé minutě nastavení dokonal obrat Seko Fofana. Zisk tří bodů zároveň přiblížil Udinese záchranu.

Hosté si mohli už s předstihem zajistit devátý mistrovský titul v řadě, stačilo jim k tomu porazit Udinese. Výsledky Juventusu však po koronavirové přestávce pokulhávají a Udinese nebylo zcela bez šance.

Juventus se do žádného tempa nehnal, čekal až co předvede soupeř a ten měl po pár minutách první gólovku. Po centru z levé strany nezakončoval nikdo z domácích, nýbrž obránce Danilo, jenž ve snaze odhlavičkovat trefil tyčku vlastní branky. Pak už se Juventus přeci jenom trochu probudil a Dybala velice dobrým pokusem protáhl brankáře Mussa. Ve 26. minutě se předvedl i nejlepší střelec Cristiano Ronaldo, jeho tvrdá rána však skončila těsně vedle. Udinese postupně přešlo do defenzivy. Po jedné z jeho mála akcí a zákroku na De Paula se domácí rozčilovali, že nebyl odpískán pokutový kop.

Aktivnější Juventus nakonec udeřil do přestávky. Rabiotův centr ještě obrana "Zeber" odvrátila, ovšem přesně na nohu Mathijse de Ligta, který propálil Mussa - 1:0.

Juventus vedl, ale do druhé půle vstoupil laxně a byl za to rychle potrestán. Sema našel ve vápně úplně volného Iliju Nestorovskiho a ten hlavou nedal Szczęsnymu žádnou šanci - 1:1. "Stará dáma" by se nejspíše spokojila i s remízou a zápas k dělbě bodů opravdu dlouho směřoval, nicméně v nastavení předvedl skvělou individuální akci Seko Fofana, překonal padajícího Szczęsnyho a dokonal překvapivý obrat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele