35. kolo
22.07.2020 21:45 CET
1 : 6
(1:2)

Reportáž

SPAL propadl a od Říma schytal šestigólovou nadílku

Žádné důstojné loučení s nejvyšší soutěží se na straně SPALu zatím nekoná. Domácí vůbec nestačili na AS Řím a doma na stadionu Paola Mazzy od něj inkasovali šest branek. Naopak Giallorossi zareagovali skvěle na vítězství Milána a zatím bezpečně drží páté místo a přímý postup do základní skupiny Evropské ligy.

AS Řím nedal nebohému SPALu vlastně žádnou šanci. Do vedení šel už po deseti minutách, když nejprve Pellegrini akrobatickým kopem donutil k zákroku Leticu a z bezprostřední dorážky poslal Vlky do vedení Nikola Kalinić. Celou situaci ještě prozkoumával VAR, ale k žádnému prohřešku proti pravidlům nedospěl. SPAL se po první inkasované brance dokázal zmátořit a ve 24. minutě nachystal odpověď. Po Valdifioriho centru se pověsil do vzduchu Alberto Cerri a přesnou hlavičkou dal na 1:1. Ze strany SPALu to bylo až do konce utkání všechno.

Ještě v prvním poločase si hosté vzali vedení zpátky. Nejprve pálil těsně vedle Kolarov a po něm už Carlos Pérez střelou ke vzdálenější tyči překonal Leticu.

Po změně stran už se utkání proměnilo v jednostrannou záležitost. Ve 47. minutě se z velké dálky opřel do balónu veterán Kolarov a jeho střela k překvapení všech i brankáře Leticy skončila v síti. Za chvíli zvyšoval Bruno Peres už na rozdíl tří branek a stejný hráč čtvrthodinu před koncem nechytatelnou ranou do šibenice dal už na 5:1. Frustrovaný SPAL navíc dohrával v početní nevýhodě. Červenou kartu za vehementní protesty uviděl Bonifazi a zlomený SPAL ještě jednou inkasoval. Uzdravený Nicólo Zaniolo se rozhodl pro individuální akci od poloviny hřiště, ve vápně zasekl a chladnokrevně zakončil. AS Řím vyhrál na půdě SPALu vysoko 6:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele