Serie A - souhrn 31. kola

07.07.2020, 21:35, aktualizováno 09.07.2020, 23:45
Komentáře a souhrny
Juventus prohrál přestřelku s AC Milán a napodobil tím Lazio, které nezvládlo ani utkání na půdě Lecce. Nevyhrál ani Inter Milán, ten si z Verony veze pouze bod. Skvělou formu potvrdila Atalanta a tři body má také Neapol, sérii tří porážek v řadě ukončil AS Řím...

Hellas Verona - Inter Milán 2:2

09.07.2020 21:45

Góly: 2. Darko Lazović, 86. Miguel Veloso - 49. Antonio Candreva, 55. Federico Dimarco (vl.)

Na čtvrtém místě tabulky zůstal po čtvrtečním zápase Inter Milán. Nerazzurri sice v průběhu zápasu dokázali otočit skóre ve svůj prospěch, ale poslední slovo měli před koncem domácí. Hellas remízou potvrdil dobrou formu a celkově povedenou sezonu a nadále si hoví v první polovině tabulky.

Inter potřeboval Hellas porazit, aby se vrátil na třetí místo před Atalantu Bergamo, jenomže do utkání vstoupil špatně. Už po pár odehraných minutách se nechal Škriniar jednoduše obehrát Lazovićem a domácí hráč pak chladnokrevným zakončením překonal i Samira Handanoviće. Hosté toužili okamžitě odpovědět, ale Borja Valero po Gagliardiniho prodloužení na balón nedosáhl.

Hellas byl ale velmi nepříjemný soupeř a Interu nadále zle zatápěl. Po dvaceti minutách nebezpečně pálil Veloso a Dimarcova volej skončila těsně vedle. Na druhé straně Alexis Sánchez ze standardky prověřil pozorného Silvestriho.

Antonio Conte nemohl být s průběhem prvního poločasu ani trochu spokojen a o přestávce byl zřejmě nucen zvýšit hlas. Inter pak vstoupil do druhé půle jako vyměněný a hned ve 48. minutě srovnal na 1:1. Po Godínově přihrávce se obtočil kolem Kumbully Lukaku a balón napálil jen do tyče, naštěstí pro Nerazzurri dorážkou rozvlnil síť Antonio Candreva. Milánský křídelník měl prsty i ve druhém gólu, jeho centr si totiž srazil do vlastní sítě Federio Dimarco.

Inter v tu chvíli převzal iniciativu a kontroloval hru, jenomže další gól nepřidal a to se ukázalo být problémem. Čtyři minuty před koncem totiž Miguel Veloso zcela zaskočil Samira Handanoviće nenápadnou střelou a srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Udinese Calcio 0:3

09.07.2020 19:30

Góly: 18. Rodrigo De Paul, 35. Stefano Okaka, 81. Kevin Lasagna

SPAL nezvládl klíčovou bitvu s podobně ohroženým Udinese. Od Zeber dostal tři rychlé branky a stále zůstává až na posledním místě tabulky. Do sítě brankáře Karla Letici se postupně trefili Rodrigo De Paul, Stefano Okaka a Kevin Lasagna.

Udinese učinilo na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře další důležitý krok k záchraně. Porazilo totiž domácí SPAL a navázalo na dobré výkony z minulých týdnů. Proti poslednímu týmu tabulky hrálo Udinese velmi jednoduše, soustředěně a především efektivně. Ve třetí minutě se jako první dostal do zakončení záložník Seko Fofana, jenže jeho ránu vyrazil domácí brankář Letica.

O čtyři minuty později se do další šance pozvolna dostával útočník Kevin Lasagna, který zakončoval hlavou centr od De Paula, italský forvard však zakončil hlavou těsně vedle. Udinese to vyšlo až o pár minut později. Po autovém vhazování centroval obránce Larsen, domácí obrana míč vyrazila pouze k Rodrigu De Paulovi, a ten nekompromisní ranou prostřelil vše před sebou.

Naděje SPALu se pokoušel probudit útočník Andrea Petagna, jehož schopnosti ale dnes večer nezazářily. Naopak se deset minut před koncem první půle znovu prosadili hosté. Po rychlém útoku se hosté rozhodly pro střelu ze střední vzdálenosti, která však byla sražena obranou na hranici ofsajdu. Na ní se pohyboval útočník Stefano Okaka, který pohotovou ranou zakončil do protipohybu gólmana.

Ještě do konce poločasu se obránce Sala pokusil o zakončení a brankář Musso musel rychle na zem. SPAL potřeboval rychle bodovat a největší pozornost byla v tomto ohledu upřena na Andreu Petagnu. Tomu ale hostující obránci věnovali až příliš mnoho prostoru. Po delší pasáži v níž se nic moc nedělo, se Rodrigo De Paul pokoušel centrovat na nabíhajícího útočníka Lasagnu. Ten však jeho vybídku poslal nad.

Chuť si spravil až v 81. minutě, kdy si naběhl za obranu, pohybem oklamal brankáře Leticu a přes velký úhel poslal míč po zemi do brány - 3:0. Tři minuty před koncem se do další šance hrnul Polák Teodorczyk, jehož musela zpacifikovat až obrana domácího SPALu.

Více informací k zápasu

Turín FC - Brescia Calcio 3:1

08.07.2020 21:45

Góly: 48. Aleš Matějů (vl.), 58. Andrea Belotti, 86. Simone Zaza - 21. Ernesto Torregrossa

Záchranářský duel mezi Turínem a Brescií skončil lépe pro domácí. Granata sice prohrávala zásluhou gólu Ernesta Torregrossy, ale po přestávce se prosadila třikrát a potvrdila roli favorita.

Turín měl dobrý začátek a dokonce Andrea Belotti vstřelil rychlý gól, který však nemohl být pro ofsajdové postavení uznán. Za další tři minuty orazítkoval břevno Verdi a Brescia jako zázrakem nadále držela nerozhodný výsledek. Granata si během úvodní čtvrthodiny vypracovala spoustu příležitostí, že kdyby vedla o tři góly, nikdo by se asi nedivil. Brescia poprvé zahrozila až prostřednictvím českého beka Aleše Matějů, jenž netypicky hlavičkoval do náruče Salvatora Sirigua. Prvního varování domácí nedbali a ve 21. minutě šla Brescia do překvapivého vedení. Centr Bjarnasona se odrazil se štěstím k Ernestu Torregrossovi, který rozjásal hostující příznivce vedoucím gólem.

Torregrossa měl za chvíli na hlavě i druhý gól, jenomže tentokrát minul Sirigovu svatyni. Turín i po inkasované brance nepolevoval a dál byl na hřišti výrazně aktivnějším celkem. Před koncem prvního poločasu zazdili tutovku Simone Zaza a znovu Andrea Belotti. Pochopitelně si Granata musela dávat pozor i na zadní vrátka, kde stále hrozil nebezpečný Torregrossa. Po změně stran už se Turín zaslouženě dočkal. Ve 48. minutě vypálil Verdi a balón se od zad Aleše Matějů odrazil do vlastní branky. Hostům mohl vrátit vedení Torregrossa,ale jeho neefektivita nakonec stále Brescii body.

V 58. minutě šli "Býci" konečně do vedení. Po Verdiho střele se balón odrazil od Papettiho přesně na hlavu Belottiho a útočník domácích dal na 2:1. Brescia se na odpověď nezmohla a v závěru ještě inkasovala jednou. Joronen vyrazil střelu Meitého a Simone Zaza pečetil výsledek na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

AS Řím - Parma Calcio 2:1

08.07.2020 21:45

Góly: 43. Henrich Mchitarjan, 57. Jordan Veretout - 9. Juraj Kucka (pen.)

AS Řím po dlouhé době dokázal otočit vývoj utkání a po třech prohrách v řadě se mu povedlo vyhrát. Parmu sice poslal Juraj Kucka do vedení hned na začátku utkání, ale do konce první půle stihl srovnat Mchitarjan a po změně stran se krásnou ranou prosadil Jordan Veretout.

Římané už otevřeně mluví o krizi a aby tyhle řeči trochu utichly, potřeboval tým trenéra Paula Fonsecy konečně vyhrát. K tomu zvolil opět tříčlennou posádku v obraně, tentokrát i se záložníkem Cristantem. Edina Džeka na hrotu podporovalo duo Pellegrini - Mchitarjan, v úvodní jedenáctce se objevili i Peres nebo Diawara. Parma vsadila na rychlý útok ve složení Kulusevski, Cornelius a především starý známý fanoušků AS, Gervinho.

Za znělky Morriconeho šlágru Tenkrát v Americe vcházeli domácí do utkání s nadějí, že jejich zápas skončí, na rozdíl od osudu většiny hlavních hrdinů slavného Leoneho filmu, happyendem. Jenže k tomu mělo tohle utkání od začátku dost daleko. Parma totiž nejenže hrála přesněji, aktivněji a prostě lépe, ale především dala velmi rychle gól. V 5. minutě upadl sprintující Andreas Cornelius ve vápně AS po kontaktu s Cristantem a sudí po pár minutách situaci znovu posuzoval u videa. Rozhodl se pro penaltu, což kvitoval ve skvělé formě hrající Juraj Kucka - 1:0 pro Parmu.

Ledová sprcha pro AS, které rychle prohrávalo, ale především nebylo schopné reagovat. Jeho hra byla statická, pomalá a bez nápadu. Často se krajní obránci rozhodli pro centr, který ale nikdy nikoho nenacházel. Parma naopak výborně bránila, často velmi hluboko a se všemi hráči za míčem. Takže se bezradně hrající domácí jen těžko dostávali do nějakých šancí.

Jednu takovou táhl Lorenzo Pellegrini středem hřiště a pak se rozhodl pro ránu, jenže tu zastavila tyč za Sepem! Jinak to byly samé centry na Džeka nebo Pellegriniho, které ale postrádaly přesnost i razanci. Henrich Mchitarjan se za hranicí pokutového území zmocnil odraženého míče a bez váhání vypálil, jenže o notný kus dál, než kde se nacházela brána. Přesto se AS ještě před koncem první půle dočkalo.

Ve 43. minutě se po chybě hostující obrany dostal míč k Brunovi Peresovi, který jej přes Pellegriniho na středu poslal na Mchitarjana. Ten se nerozpakoval a zblízka napálil míč do sítě, ačkoli brankář Sepe si na míč sáhl. Veretoutova hlavička v nastavení ještě mířila nad bránu.

Francouzský záložník si spravil chuť krátce po změně stran a že to byla nějaká lahůdka. V 57. minutě dostal míč na ose hřiště od Mchitarjana, popoběhl s ním několik metrů a celou akci zakončil nechytatelnou střelou zpoza obránce, na kterou Sepe neměl ani při nejlepším skoku šanci - 2:1.

Patnáct minut před koncem se sudí Fabbri znovu šel podívat na video po zákroku Manciniho ve vápně, ale k překvapení Parmy ruku nepískal. O dvě minuty později dal gól po rychlém náběhu Gervinho, ale pro ofsajd branka správně neplatila. Závěr patřil dvěma střídajícím hráčům. Nejprve Carles Pérez nepropálil z dobré pozice Sepeho a následně si na něj dvakrát nepřišel ani osamocený Gonzalo Villar.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 2:0

08.07.2020 21:45

Góly: 75. Rafael Tolói, 85. Luis Muriel

Sampdoria jede z Bergama bez bodů, dle očekávání nestačila na Atalantu. Ta se sice v útoku trápila víc než normálně, ale i tak se jí povedlo dát dvě branky. Rovným dílem se o ně podělili Tolói s Murielem.

Před Atalantou stál úkol hodný téměř bájného hrdiny Odyssea. Zastavit útok Atalanty, která je ve svém počínání tím zdaleka nejefektivnějším týmem v celé lize. I dnes se obrana Blucerchiati mohla těšit na trojzubec Gómez - Zapata - Iličić. Janovská Doria naopak bojuje o holé přežití a i když se jí v poslední době začalo dařit sbírat body pravidelně, pořád byla obrovským outsiderem.

Ale nevzdávala se. Za obranou se poměrně brzo objevil Karol Linetty a kdyby si trochu lépe zpracoval míč, mohlo to být hodně veselé. Směrem dopředu se ale Sampdoria pochopitelně trápila mnohem víc než Atalanta. Ojedinělý útok hostí zařídil ve 30. minutě Manolo Gabbiadini, který vypálil z poměrně velké vzdálenosti. Míč padal rychle pod břevno a Gollini měl co dělat, aby míč vyrazil.

Atalanta se ale dnes taky docela trápila a evidentně jí v útoku něco scházelo. Pryč byly lehké, kreativní a smrtonosné ataky, kterými elegantně bortila jednu obranu za druhou. Až ve 38. minutě o sobě dala útočná linie domácích pořádně vědět. Zapata se opět uvolnil na levém křídle a šel si pro povedený míč z hloubi pole. Zpracování mu vyšlo na jedničku a už byl před ním jenom Audero, ovšem Zapata se až komicky ukopl.

Zklamal i Josip Iličić, který se po tak dlouhé pauze chtěl opět vrátit do své někdejší formy. Konec první půle ale orámovala jen jeho hodně nepřesná střela. Po změně stran Atalanta mírně přidala a Sampdoria se nejednou ocitla v úzkých. Rafael Tolói si naběhl do vápna na nahrávku z pravého křídla a vystřelil na branku, jenže pálil hodně mimo tři tyče.

Po hodině hry si málem vstřelil vlastní branku nešťastník Robin Gosens, který tečoval centr mimo svého brankáře. A naštěstí pro domácí i mimo tři tyče. O chvíli později se nechal vyloučit hostující trenér Claudio Ranieri, kterému se nelíbily některé výroky sudího Giuy a byl za přílišné protesty vyloučen. A to nebyla jediná rána pro Dorii.

V 75. minutě totiž domácí konečně prolomili smůlu a vstřelili první branku. Trvalo to, ale nakonec to vyšlo. Luis Muriel vybojoval rohový kop a Ruslan Malinovskyj ho poslal na první pohled až příliš na zadní tyč. Tam si však všiml dobře postaveného Rafaela Tolóie, který je ve vzduchu velmi nebezpečný. Hlavičkou pod víko to dokázal i dnes a Atalanta vedla!

Sampdoria nedokázala reagovat a pět minut před koncem inkasovala ještě jednou. Po rohovém kopu se míč dostal na hranici vápna, kde si na něj počíhal Luis Muriel. Zvolil razantní střelu a slavil úspěch, protože Audero zůstal stát jako přikovaný.

Více informací k zápasu

Bologna FC - US Sassuolo 1:2

08.07.2020 21:45

Góly: 90+1. Musa Barrow - 41. Domenico Berardi, 57. Lukáš Haraslín

Sassuolo dokázalo vyhrát na hřišti Boloni 2:1 a v tabule se posunulo už na osmé místo, zatímco Boloňa zůstává desátá. Hosté si na Renato Dall'Ara postupně vypracovali dvoubrankový náskok a Rossoblu stačili v závěru jen snížit.

Boloňa mohla jít do vedení, ale pokus Rodriga Palacia ze třetí minuty skončil na zákroku brankáře Consigliho. Na druhé straně si připsal úspěšný zákrok i Skorupski, který pro změnu vyrazil střelu Haraslína. Vyrovnaný průběh zápasu přinesl první změnu skóre až před koncem prvního poločasu. Ve 41. minutě si Domenico Berardi ve vápně zpracoval centr, navedl si balón na silnější pravačku a tvrdou ranou propálil Skorupskiho. Sassuolo tak vedlo v Boloni 1:0. A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu, ještě v nastavení Caputo z úhlu nadělal Skorupskimu velké potíže.

Domácí potřebovali po změně stran přidat, jenomže místo vyrovnání je v 57. minutě čekal druhý inkasovaný gól. Lukáš Haraslín se po Caputově střele dostal k bezprostřední dorážce do prázdné branky a zvýšil na 2:0.

Siniša Mihajlović se snažil hru svých svěřenců oživit, Boloňa dokonce byla aktivnější, ale směrem dopředu se trápila. Navíc se u srbského kouče projevil balkánský temperament a sudí mu po nevybíravých protestech udělil červenou kartu. Rossoblu se snažili o kontaktní branku a dokonce jí vstřelili, ovšem příliš pozdě. V první minutě nastavení přesně vypálil Musa Barrow, ale další čas už byl neúprosný a Boloňa vyrovnat nedokázala.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 0:0

08.07.2020 19:30

Góly: -

Fiorentina doma jen remizovala s Cagliari a sen o postupu tabulkou se jí vytrácí. A nutno říct, že zaslouženě, protože oba kluby měly několik šancí rozhodnout. Z velké části se ale zaskvěli oba brankáři, kteří pochytali vlastně všechno.

Fiorentina potřebovala nutně tři body, aby se posunula v tabulce trochu blíž středu tabulky. Do hry se dostali Vlahović, Chiesa, Castrovilli nebo Lirola s Milenkovićem. Hosté z Cagliari ale nepřijeli jen na výlet a od začátku to dávali jasně najevo. Už v páté minutě se Cagliari povedlo dát branku, kterou vstřelil mladý útočník Giovanni Simeone, jenže sudí dobře postřehl, že mladý Argentinec zahrál při zpracování rukou. Gól tedy neuznal a pokračovalo se bez branek.

V 17. minutě se pokusil o střelu Federico Chiesa, který pálil velmi dobře, jenže mířil jen do náruče brankáře Alessia Cragna. Stejně tak se pokoušel vypálit bek Pol Lirola. Po vběhnutí do levé strany vápna okamžitě vypálil, do střely mu však sáhl obránce a balon zpomalil. První půle moc šancí nenabízela, až ve 39. minutě napřáhl ke střele Alfred Duncan, který pálil zpoza vápna jen do tyče!

Domácí brankář Drągowski taky musel do práce častěji, než by asi rád. Ve 45. minutě ho totiž pořádně protáhl útočník Pedro, jehož skákavá střela mu nadělala velké problémy. Na opačné straně pro změnu zakončoval veterán Franck Ribéry, který pálil z úhlu velmi dobře, leč jen do připraveného Cragna.

Změna stran nabídla velmi zajímavou akci v 55. minutě. To se na pravé straně vápna zjevil Nahitan Nández, který byl zcela osamocen před Polákem Drągowskim. Ten ale jeho nepovedený pokus zlikvidoval parádním skokem k tyči! O chvíli později se do šance procpal domácí bek Lykogiannis, jehož bomba nadělala polskému brankáři Violy zase velké potíže.

Viola potřebovala body a do hry byly vysláni mladí a čerství útočníci Cutrone s Kouamém. A právě Kouamé se dvě minuty po svém příchodu chytal za hlavu. Parádním reflexem ho totiž vychytal Alessio Cragno. A když v závěru neuspěl ani Martin Cáceres, body se dělily.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 1:2

08.07.2020 19:30

Góly: 49. Edoardo Goldaniga - 45+1. Dries Mertens, 66. Hirving Lozano

Fotbalisté Neapole nedovolili žádné překvapení a z Janova vezou všechny body. Pro domácí je porážka komplikací v boji o záchranu, na druhou stranu i po tomto kole zůstanou mimo sestupové pásmo. Partenopei se dostali do vedení v nastaveném čase prvního poločasu a i když domácí krátce po změně stran srovnali, poslední slovo měl Lozano.

S výjimkou zápasu s Atalantou Bergamo Neapol nadále pod Gattusovým vedením válí a bude moc zajímavé sledovat příští kolo a utkání Neapole s AC Milán.

Neapol do utkání vlétla a už v 7. minutě vstřelila gól, který nebyl kvůli hře rukou v podání Manolase uznán. Celou situaci zkoumal VAR a domácím dal za pravdu. Hosté ale zůstávali u balónu a měli další šance. Elmasovo zakončení přes hlavu skvěle vyrazil brankář Perin. Opora Grifonů šla do akce i po půlhodině hry, kdy se zase zaskvěla po ráně Mertense. O pět minut později poprvé zahrozil i Janov a Cassata dokonce orazítkoval tyčku! Neapol měla štěstí, ale šla mu naproti a na sklonku prvního poločasu se konečně ujala vedení. Dries Mertens z hranice šestnáctky neomylně vypálil a Perin tentokrát nedosáhl.

Partenopei ovládli první poločasu, ale hned na začátku druhé půle o náskok přišli. Edoardo Goldaniga si seběhl na rohový kop a hlavou vyrovnal na 1:1. Remíza byla pro Neapol málo a po třetí se měnilo skóre v 66. minutě. Hirving Lozano si zpracoval Ruizův dlouhý pas a přízemní střelou vrátil vedení na stranu hostí.

Janov měl ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, ovšem Neapol mu nic nedovolila a sama si odváží z Marassi všechny body. Janov sice zůstává na nesestupové pozici, ale jeho situace se znovu zhoršila.

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC 4:2

07.07.2020 21:45

Góly: 62. Zlatan Ibrahimović (pen.), 66. Franck Kessié, 67. Rafael Leão, 80. Ante Rebić - 47. Adrien Rabiot, 53. Cristiano Ronaldo

Když Cristiano Ronaldo na začátku druhého poločasu zvyšoval už na 2:0 pro Starou dámu, málokdo věřil, že by si Milán ještě mohl připsat vítězství. Zápas byl de facto rozhodnut, jenomže AC neuvěřitelně pookřálo. Zlatan Ibrahimović penaltou nastartoval málo vídaný obrat, Rossoneri v rozmezí pár minut nasázeli Juventusu čtyři góly a zaslouženě zvítězili.

AC Milán měl před utkáním dobrou formu a jeho šance na vítězství proti Juventusu byly poměrně vysoké. Hosté sice oplývali lepší vzájemnou bilancí a po koronavirové přestávce všechny zápasy vyhráli, ale přeci jenom vědomi si svého náskoku nepotřebovali za každou cenu bodovat.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral, oba celky jakoby se neměly čím překvapit. O něco aktivnější byl zpočátku Juventus, ale AC velmi záhy vyrovnalo hru. To podstatné přinesla ale až druhá půle. Na jejím začátku předvedl fantastické individuální sólo Adrien Rabiot, který nejenže prošel přes několik hráčů, ale ještě přesně k tyči zakončil. Když pak stoperská dvojice Kjaer-Romagnoli nedosáhla na dlouhý pas za obranu a Cristiano Ronaldo zvyšoval na 2:0 pro Juventus, zdálo se být utkání rozhodnuto.

Konec však ještě nebyl. Po Bonucciho ruce v pokutovém území sudí i s pomocí VAR odpískal pokutový kop a Zlatan Ibrahimović snížil. S penaltou tentokrát neměl žádné problémy a Szczesnyho poslal na druhou stranu. Vzápětí o čtyři minuty později předvedl Milán nádhernou akci, na jejím konci byl Franck Kessié a ten srovnal na 2:2. Za další minutu dostal Rafael Leao výhodu a skrytou střelou dokonal neuvěřitelný obrat.

Příznivci Juventusu byli v šoku a tým Maurizia Sarriho zcela opařen. Deset minut před koncem navíc zvyšoval na 4:2 Ante Rebić a milánský brankový orkán tím dospěl vrcholu. Juventus už se do hry nedostal a ze San Sira odjíždí poražen.

Více informací k zápasu

US Lecce - SS Lazio 2:1

07.07.2020 19:30

Góly: 30. Khouma Babacar, 47. Fabio Lucioni - 5. Felipe Caicedo

Lecce zvládlo fantasticky utkání s lídrem a Lazio opět prohrálo. Římskému celku opět došly síly a zažívá menší krizi, což se dnes potvrdilo proti Lecce. To sice nedalo penaltu, ale kromě toho ještě zvládlo díky dvojici Babacar - Lucioni vstřelit další dvě branky!

Lazio chtělo dokázat, že náhlý úpadek formy je opravdu jen shodou nešťastných náhod a ničím dalším. Jenže tak úplně se mu to nepovedlo. Nedařilo se mu vlastně od začátku utkání. Už ve třetí minutě se po zpracování přihrávky uvolnil Mancosu a ze střední vzdálenosti vyslal střelu, která se pro brankáře stala nechytatelnou. Jenže radost z gólu netrvala pro domácí Lecce moc dlouho. Zasáhl VAR, který branku odvolal.

Uznal ale tu další, hned v páté minutě. Raketový start římského Lazia rezultoval ve špatnou nahrávku Lecce, které od brankáře posílalo do středu hřiště těžkou nahrávku. Té si všimli hráči Lazia, kteří okamžitě pálili na brankáře Gabriela. Ten sice ránu vyrazil, jenže jeho obrana před ním zklamala a Felipe Caicedo mohl dopravit míč v klidu do sítě - 1:0.

Lazio málem navýšilo vedení ve 24. minutě. To se Ciro Immobile po průnikové přihrávce dostal až před brankáře Gabriela, vyběhnuvšího gólmana však zblízka nebyl schopen prostřelit. A hned poté se prosadilo Lecce. Ve 30. minutě se míče u strany ujal Falco, který proběhl k praporku a ze strany centroval před bránu. Tam si všiml nabíhajícího Khoumy Babacara, který přesnou a pohotovou hlavičkou srovnal na 1:1!

Lazio přitvrdilo a dostalo se do další šance. Nejprve se hosté dožadovali penalty po údajné ruce, leč sudí nechal ve hře pokračovat. Do šance se proto dostal Felipe Caicedo, který ale hlavičkoval těsně nad břevno! Bylo to ale Lecce, které hrozilo víc. Ve třetí minutě nastavení trefil Calderoni ruku prvního obránce před sebou a Lecce zahrávalo pokutový kop. K němu se postavil sebevědomý Mancosu, jenže s penaltou nenaložil nejlépe a překopl bránu!

Lecce se každopádně hnalo za vedením a jak skončilo první poločas, tak začalo i poločas druhý. Po nakrátko zahraném rohovém kopu následoval centr a povedená hlavička o zem od kapitána Fabia Luciniho skončila v bráně, takže Lazio šokujícím způsobem prohrávalo!

A Lecce dál hrozilo. Antonín Barák pálil krátce po vstřeleném gólu velmi dobře ze střední vzdálenosti, leč narazil jen na připraveného brankáře Strakoshu. Lecce ale muselo dávat pozor i na obranu. Gabriela už překonal hlavičkující hráč, jenže zastoupil ho na brankové čáře pohotový Petriccione! Deset minut před koncem se snažil zakončovat Sergej Milinković-Savić, jenže volejem pálil jen do Gabriela! Ve třetí minutě nastavení se navíc zbláznil Patric, který kousl protihráče do ruky a oslabil svůj tým.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31243465:3075
2.SS Lazio31215567:3368
3.Atalanta Bergamo31206585:3966
4.Inter Milán31198465:3365
5.AS Řím311561056:4351
6.SSC Neapol311561050:4151
7.AC Milán311471043:3949
8.US Sassuolo311271257:5343
9.Hellas Verona3111101039:3843
10.Bologna FC311181244:4941
11.Cagliari Calcio3110101148:4640
12.Parma Calcio311161442:4239
13.ACF Fiorentina318111237:4335
14.Udinese Calcio31981430:4335
15.Turín FC311041737:5734
16.UC Sampdoria31951736:5332
17.US Lecce31771740:7128
18.Janov CFC31691638:6027
19.Brescia Calcio31562028:6121
20.SPAL 201331542223:5619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
oli9

Tak snad Lazio uhaji aspoň tu LM

Reagovat
smazaný uživatel

prej si vsadili, že už neuhrajou ani bod

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby už neudělali ani bod, tak LM udělají

Reagovat
AngryPrd

Ze to Lazio ku koncu ligy takto poserie, som vazne necakal

Reagovat
Kuchta

Jako že by ztratili těch 19 bodů na pátého?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Výzva přijata

Reagovat
Arnar Resmusonn

Lazio opravdu může zásadně litovat té pojednané pandemie. Mohli hrát zápas co týden, v skvělém rozpoložení a opravdu z mála vytěžit maximum, Juve byl pod tlakem, jenže teďka jsou v prdeli a dneska si to potvrdili. Snad se najde další rok někdo kdo Juve opravdu prožene.

Patric kousalka , sice hezké ale neoriginální

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Lecce!

akorát, proč se nastavovalo 10 minut?

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio se ve druhém poločase do soupeře řádně zahryzlo, tak jim sudí ponechal závěrečný tlak

Reagovat
sinter

Reagovat
Zark

nejprv 7, pak to navysil na 10...

Reagovat
smazaný uživatel

No právě

Reagovat
smazaný uživatel

Sarrimu gratulace k titulu A klobouk dolů před Ronaldem

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dá přes 30 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul sa aj tak venuje Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

na poli asi žiješ ty, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za 6 minut dostat z 0:2 na 3:2 to by nezvládl snad ani Jílek se Spartou... Měl jsem lístky na tenhle zápas 10.4.,diky bohu že u toho nejsem na živo

Reagovat
smazaný uživatel

My s kamarády taky, ale "bohužel" na druhou stranu. Takže já jsem úplně vytočenej

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Juan Román Riquelme

Csaplarova past

Reagovat
jenage

to nebyla.

Reagovat
M11

Gratulace AC..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Zark

Reagovat
rossoneri89

Parádaaa ...... Krásne víťazstvo.... Forza Milan

Reagovat
guzman

Na co jsem to právě koukal? To se jako předháněli v tom kdo bude víc srát na obranu? ale super, důležité 3 body

Reagovat
Shevchenko

Pěkné, ale stejně je to takové divné, hrajeme vlastně o 5. místo, které je úplně o hovně. Ale forma po koroně hodně slušná.

Reagovat
CubONE

Reagovat
AngryPrd

Po tomto vitazstve AC budem spinkat ako mimino Zasluzene vitazstvo. Ako som uz pisal Eurofotbal mal nastaveny dobry tip na vyhru AC

Reagovat
smazaný uživatel

Ta kompaktnost pod Piolim je neskutečná, samozřejmě k tomu pomohl i faktor Ibra, ale proboha Rebič? <3 Nádhera pánové!

Reagovat
JeséRodriguez

A výborně hrají i kraje obrany, Theo Hernandez fantazie a Conti je taky skvělej. Bennacer taky neskutečnej hráč.

Reagovat
AngryPrd

Je sialene ako sa Theo stale pusta do utoku a neboji sa obist hracov. Bennacer je sialeny hrac a stale rastie. Sa necudujem preco ho chceli top kluby kupit.

Reagovat
JeséRodriguez

Teď je jen udržet, a vhodně doplnit tým. Mě se teda už moc nelíbí Ibrahimovič, tam navíc ani není nějaka perspektiva, takže někdo do útoku by se hodil.

Reagovat
AngryPrd

Som rad, ze nie som jediny co vidi, ze Ibra je uz neplatny. Sa mi nepaci, ze nevie ani 2 metre pobehnut aby zachytil prihravku, vsetko chce na nohu a iba doklepkavat do brany, jednoducho je uz stary, nechce sa mu behat a preto aj nepredlzi. Mne to vyhovuje.

Reagovat
JeséRodriguez

Nějak takhle ho přesně vnímám. Teď je otázka, koho přivést na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Ibry byste byli tak 14., neskutečně zvedl celej tým, po tom co přišel.

Reagovat
AngryPrd

Ano zvedl, ale uz to proste nie je ten stary dobry Ibra, teraz je uz iba stary

Reagovat
AngryPrd

To je tazka otazka. Skvely by bol Werner, ale ten uz patri Chelsea. Je vela kvalitnych utocnikov, ale nie kazdy je dostupny. Ja by som sa nebranil aj nejakemu mlademu talentu, ktoremu to sype niekde v Brazilii

Reagovat
JeséRodriguez

Vlastně proč ne. On by teoreticky měl být volný i Cavani, ale tomu bych moc nevěřil. Špatnej by teda k Rebičovi nemusel být Kramarič, ale taky už mu za chvíli bude 30. Jinak by se mi teda líbilo setrvání Bonaventury, když přeskočím k záloze. Podle mě spolehlivej hráč, kreativní, týmovej.

Reagovat
AngryPrd

Bonaventura je timovy hrac, tiez by som ho nechal. Vela sa pisalo, ze privedu na hostovanie Jovica z Realu, on uz s Rebicom hral vo Frankfurte a spolu im to hralo pekne.

Reagovat
bobis21

Já ho úplně rád nemám ale platný zatím určitě je. Když to srovnáš s Piatekem...

Reagovat
AngryPrd

Piatek mal nastup vyborny a zo zaciatku mu to sypalo, potom uz formou odisiel ale aj tim vtedy nehral dobre. Ibra platny je, ale za tie peniaze co berie by mal pracovat pre tim viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně jsem o tom četl a Ibra je prý snad o dost větší posila do kabiny než na hřiště. A ani na hřišti to není na jeho věk vůbec špatný, každopádně ta vítězná mentalita a snaha být nejlepší, kterou do týmu přivedl je prý obrovsky znatelná Piatek je dobrý hráč, ale pravdou je, že v Janově loni výrazně přestřílel svoje xG, na což pak překvapivě navázal i v AC. To mu ale vydrželo ty dva měsíce a v týmu, který nemakal na 100% a on nemohl pak už jen slízávat smetanu před bránou, byl proste zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Conti šel nahoru, snad už neuvidíme v našem dresu Calabriu. Jsem zvědavý, jestli ho někdo koupí. Theo je samozřejmě celý rok neskutečný a pro mě hráč sezóny, dokázal top kvalitu, i když jsme hráli největší fekál a stejně byl furt top.

Bennacer...jedině co mě mrzí je, že je neuvidím s Tonalim, protože to by byl zážitek

Reagovat
JeséRodriguez

Bennacer - Tonali, to by bylo skvělé duo, Kessie jako backup. Calabria je fakt špatnej, ale Conti teď hraje fakt výborně. Theo jak píšeš, je TOP hráč. Celkově ta obrana by si mohla sednout, ještě by to teda chtělo jednoho kvalitního stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, toho stopera musíme nějak vyřešit. Ragnick by mohl ukradnout Upamecana . Každopádně budeme rádi, jestli vůbec nějaký stoper přijde, protože podle spekulací to vypadá, že preferujeme posílení útoku a nového CM (Szsoboslai ), jen co mi trošku vadí, je to, že se vůbec nedíváme do Itálie po možnostech, přitom teď má Squadra hrozně talentovaná mužstva.

Reagovat
JeséRodriguez

To mi přijde taky docela škoda. I třeba ten Cutrone mohl zůstat.

Reagovat
AngryPrd

Myslim si, ze ten tim, ktory hral vcera, by si poradil aj bez Ibru. Pekne sa zohravaju aj bez neho.

Reagovat
Inter Fan

Prosim vas kde najdem nejake highlights z dneska?

Reagovat
CubONE
Reagovat
Inter Fan

diky :)

Reagovat
CubONE

Romagnoli s Kjaerom dve nedorozumenia a nakoniec to aj tak nejakym sposobom stacilo. Zabavny druhy polcas a zabavny Milan po restarte.

Reagovat
AngryPrd

Chudak Kjaer si to schytal dost pocas zapasu Este aj Romagnoli mu napeckoval do nosa.

Reagovat
Kaka14

No keď som to videl, hneď som si spomenul na prvý gól Spal proti nám.... už som to chcel vypnúť, ale ten obrat bol neskutočný

Reagovat
smazaný uživatel

Boží, naprosto boží

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
10

co to kua bylo?

Reagovat
DelPiero137

Tiez by som si rad precital nejaky rozbor. Polcas 0-0, zobudim sa a 4-2

Reagovat
Milan.B

toto sme tu davno nemali

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
mojmira

Reagovat
AngryPrd

O to viac sa z toho vsetci fans AC tesia A zasluzene to bolo !

Reagovat
FORZAMILAN

bravo ragazzi

Reagovat
Yanek

Rebic to slusne sype Jinak je to mozna hloupa teorie, ale zda se mi, ze tomu nezkusenemu tymu prospiva hrat bez fanousku. Je videt, ze hraji pod mensim tlakem a vic si dovoli.

Reagovat
ttopi

Ano, hloupá teorie

Reagovat
Yanek

Díky za argument

Reagovat
Adyss

Reagovat
LesyJePan

Pravda, normalne by sme sa po druhom gole Juve posrali a dohravali.

Reagovat
10

naopak, na tom něco může být...v posledních letech jste byli často i lepší, aktivnější, ale pak ten tým zlomila neefektivita, nevyužitý šance a v průběhu zápasu se sesypal, to v kombinaci s vyblázněním od fanoušků hraje roli

Reagovat
Shevchenko

Mi to připadá že to jsou takové vlny každý rok, které trvají měsíc možná dva. Vypadá to už že to začíná šlapat a pak přijde vystřízlivění. Teď to možná vydrží do konce sezóny, jenže pak přijde přestavba s novým trenérem a můžeme začít zase od nuly.

Reagovat
travis joe

Reagovat
Yanek

Vlny to jsou, ale nepamatuju si, kdy naposledy jsme porazili AS, Lazio a Juventus v tak krátkém sledu. Určitě hraje roli i Ibrova přítomnost. Jinak mám samozřejmě taky pochyby. Zvlášť s odchodem Maldiniho, který udělal nakonec docela slušné nákupy.

Reagovat
Eldarion

Možno sa mýlim, ale nemal na starosti prestupy hlavne Boban?

Reagovat
Yanek

Dělali to spolu. Thea přemluvil a dotáhl Paolo, nevím jestli to samé nebyl i Bennacer.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práce AC, gratulace. Nevadilo by mi, kdyby se něco podobného podařilo Atalantě v Turíně. To je asi poslední tým, který nás může obrat o všechny body.

Reagovat
Melchior

Allegri by tenhle zápas za stavu 0:2 rozhodně neprohrál.

Reagovat
Zark

ona povestna Calma tam chybela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci Sarriho bránit, protože bych ho nejradši vyrazil, ale něco si tu s dovolením odložím...

Lippi: Juve - Torino 2-0 --> 2:3

Ancelotti: Juve - Man. United 2:0 --> 2:3

Conte: Juve - Fiorentina 2:0 --> 2:4

Allegri: Juve - Bayern 2:0 ->> 2:4

Sarri: Milan - Juve 0:2 --> 4:2

Na druhou stranu, Sarriho letošní průsery. Ta Neapol je do očí bijící a napřesdržku, neomluvitelné.

Juve - Neapol 3:0 --> 3:3

Lazio - Juve 0:1 --> 3:1

Lazio - Juve 0:1 --> 3:1

Verona - Juve 0:1 --> 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, to Ancelotti: Juve - Man. United 2:0 --> 2:3, to mi ani nepřipomínej, tam jsme vypadli z LM, goly nám dali ty černý hadice Cole a York

Jinak Sarriho bych taky nakopal do prdele, co mohl posral (viz. finále Coppy)

Serii A by s tímhle kádrem vyhrála i uklízečka z Curva sud

Reagovat
ED91

Ale za Allegriho by sme sa k stavu 0:2 nedostali...

Reagovat
stuff

Ronaldo sa zas trochu dotiahol na capocannoniere, takze mame splnene. O to hrame, nie?

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
ttopi

On na to hraje. Když k tomu bude ještě bonus v podobě titulu, bude Ronaldo maximálně spokojenej

Reagovat
Kaka14

Včera Juve - AC, rozhodli dve veci ..... Chýbal Dybala, ktorý proti nám skoro stále rozhodol a na spornú situáciu pred penaltou sa išiel pozriet rozhodca na VAR, to si dovolím tvrdiť, že keby Juve nemal taký náskok v tabuľke, tak by sa nešiel pozriet rozhodca ako minule zápasy

Ináč ten nás tím Maldini neskutočne posilnil a Pioli to takticky zvláda na 1. Jedine, kdo mi tam vadí je Calabria ..... Bonaventura a Zlatan už nemajú toľko síl, ale mentálne ten tím tiež podporujú

Reagovat
Lech

Jak by se AS ted hodil Florko s jeho fyzickou

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera už bola vidieť aspoň trošku väčšia chuť, i keď kvality tam moc nebolo. Ono nám to Parma hrozne uľahčila, hrali veľmi podpriemerne a ten 40 miliónový Kulusevski vyzeral jak Biondini.

Inak mám hrozný strach čo bude bez Smallinga, ak nezostane. Ibanez nemá na tom ihrisku vôbec nijaký prehľad, zatiaľ za tých pár minút predviedol niekoľko solídnych prúserov, a Mancini je od Chrisa tiež veľmi závislý, pretože popravde o moc lepšie ako Ibanez nehrá. Som zvedavý, aký samovrah k nám príde robiť DS. Fonsecu by som aj napriek tejto novoročnej insomnii nechal.

Reagovat
Eldarion
Reagovat
smazaný uživatel

Som si to predsa chcel pustim pocujem komentatora povedat Gagliardini taky ze radsej si idem pozriet film... PRECO BY HO TAM DAL ZNOVU Vecino vie aspon doklepnut...

Reagovat
smazaný uživatel

Juric ten diss na pana

Reagovat
Koubinhor

děs běs, viděl jsem pouze první poločas na druhý jsem šel radši spát. Takže bod asi dobrej. Ale ta hra od zadu od golmana a pak nákop vzduchem na utočníka, ať se s tím popere, na to se nedá dívat. Jediný plus, že máme komfortní náskok a LM bude

Reagovat
snuff24

My jsme fakt degeši

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Deki

díkybohu za ten polštář z podzimu, jinak by to byl strašnej poděs... a možná s horším koncem než předchozí 2 sezony.

každý rok (jaro) ta samá písnička

Reagovat
Zark

to rikame furt

Reagovat
smazaný uživatel

Conte po zápase:

“Na konci sezóny oznámim vedeniu moje zhodnotenie a názory, klub sa potom rozhodne čo ďalej. Poviem všetko čo si myslím, každý by chcel vyhrať ale treba pochopiť ako sme od toho ďaleko. Niekto si môže myslieť niečo, niekto zas niečo iné.”

V Taliansku začali po včerajších vyjadreniach vychádzať správy o nedobrom vzťahu medzi Contem a vedením. Dokonca natoľko, že by na konci sezóny mohli ukončiť na základe dohody ich spoločnú prácu. Samozrejme, jedná sa len o špekulácie, ale posledné vyjadrenia Conteho sú celkom zvláštne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už je na tom pravdy cokoli, Conte je blázen (spíš magor), nedivil bych se, kdyby to ukončil ihned po gólu Verony nebo po tom, co mu nepřivedou nějakého Mosese nastálo ...

Na druhou stranu - trenér výborný, ať na něj jen nenadávám

Reagovat
Zark

ale jen at u vas je co nejdele, ten inter mu nakonec preju

Reagovat
Kincl

Tento beton drtí Italskou ligu? :D

Reagovat
10

To je bránění tyvoe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele