31. kolo
08.07.2020 21:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta si dle očekávání snadno poradila se Sampdorií

Sampdoria jede z Bergama bez bodů, dle očekávání nestačila na Atalantu. Ta se sice v útoku trápila víc než normálně, ale i tak se jí povedlo dát dvě branky. Rovným dílem se o ně podělili Tolói s Murielem.

Před Atalantou stál úkol hodný téměř bájného hrdiny Odyssea. Zastavit útok Atalanty, která je ve svém počínání tím zdaleka nejefektivnějším týmem v celé lize. I dnes se obrana Blucerchiati mohla těšit na trojzubec Gómez - Zapata - Iličić. Janovská Doria naopak bojuje o holé přežití a i když se jí v poslední době začalo dařit sbírat body pravidelně, pořád byla obrovským outsiderem.

Ale nevzdávala se. Za obranou se poměrně brzo objevil Karol Linetty a kdyby si trochu lépe zpracoval míč, mohlo to být hodně veselé. Směrem dopředu se ale Sampdoria pochopitelně trápila mnohem víc než Atalanta. Ojedinělý útok hostí zařídil ve 30. minutě Manolo Gabbiadini, který vypálil z poměrně velké vzdálenosti. Míč padal rychle pod břevno a Gollini měl co dělat, aby míč vyrazil.

Atalanta se ale dnes taky docela trápila a evidentně jí v útoku něco scházelo. Pryč byly lehké, kreativní a smrtonosné ataky, kterými elegantně bortila jednu obranu za druhou. Až ve 38. minutě o sobě dala útočná linie domácích pořádně vědět. Zapata se opět uvolnil na levém křídle a šel si pro povedený míč z hloubi pole. Zpracování mu vyšlo na jedničku a už byl před ním jenom Audero, ovšem Zapata se až komicky ukopl.

Zklamal i Josip Iličić, který se po tak dlouhé pauze chtěl opět vrátit do své někdejší formy. Konec první půle ale orámovala jen jeho hodně nepřesná střela. Po změně stran Atalanta mírně přidala a Sampdoria se nejednou ocitla v úzkých. Rafael Tolói si naběhl do vápna na nahrávku z pravého křídla a vystřelil na branku, jenže pálil hodně mimo tři tyče.

Po hodině hry si málem vstřelil vlastní branku nešťastník Robin Gosens, který tečoval centr mimo svého brankáře. A naštěstí pro domácí i mimo tři tyče. O chvíli později se nechal vyloučit hostující trenér Claudio Ranieri, kterému se nelíbily některé výroky sudího Giuy a byl za přílišné protesty vyloučen. A to nebyla jediná rána pro Dorii.

V 75. minutě totiž domácí konečně prolomili smůlu a vstřelili první branku. Trvalo to, ale nakonec to vyšlo. Luis Muriel vybojoval rohový kop a Ruslan Malinovskyj ho poslal na první pohled až příliš na zadní tyč. Tam si však všiml dobře postaveného Rafaela Tolóie, který je ve vzduchu velmi nebezpečný. Hlavičkou pod víko to dokázal i dnes a Atalanta vedla!

Sampdoria nedokázala reagovat a pět minut před koncem inkasovala ještě jednou. Po rohovém kopu se míč dostal na hranici vápna, kde si na něj počíhal Luis Muriel. Zvolil razantní střelu a slavil úspěch, protože Audero zůstal stát jako přikovaný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele