31. kolo
07.07.2020 21:45 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

AC Milán předvedl strhující obrat, Juventusu ve druhé půli nasázel čtyři góly

Když Cristiano Ronaldo na začátku druhého poločasu zvyšoval už na 2:0 pro Starou dámu, málokdo věřil, že by si Milán ještě mohl připsat vítězství. Zápas byl de facto rozhodnut, jenomže AC neuvěřitelně pookřálo. Zlatan Ibrahimović penaltou nastartoval málo vídaný obrat, Rossoneri v rozmezí pár minut nasázeli Juventusu čtyři góly a zaslouženě zvítězili.

AC Milán měl před utkáním dobrou formu a jeho šance na vítězství proti Juventusu byly poměrně vysoké. Hosté sice oplývali lepší vzájemnou bilancí a po koronavirové přestávce všechny zápasy vyhráli, ale přeci jenom vědomi si svého náskoku nepotřebovali za každou cenu bodovat.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral, oba celky jakoby se neměly čím překvapit. O něco aktivnější byl zpočátku Juventus, ale AC velmi záhy vyrovnalo hru. To podstatné přinesla ale až druhá půle. Na jejím začátku předvedl fantastické individuální sólo Adrien Rabiot, který nejenže prošel přes několik hráčů, ale ještě přesně k tyči zakončil. Když pak stoperská dvojice Kjaer-Romagnoli nedosáhla na dlouhý pas za obranu a Cristiano Ronaldo zvyšoval na 2:0 pro Juventus, zdálo se být utkání rozhodnuto.

Konec však ještě nebyl. Po Bonucciho ruce v pokutovém území sudí i s pomocí VAR odpískal pokutový kop a Zlatan Ibrahimović snížil. S penaltou tentokrát neměl žádné problémy a Szczesnyho poslal na druhou stranu. Vzápětí o čtyři minuty později předvedl Milán nádhernou akci, na jejím konci byl Franck Kessié a ten srovnal na 2:2. Za další minutu dostal Rafael Leao výhodu a skrytou střelou dokonal neuvěřitelný obrat.

Příznivci Juventusu byli v šoku a tým Maurizia Sarriho zcela opařen. Deset minut před koncem navíc zvyšoval na 4:2 Ante Rebić a milánský brankový orkán tím dospěl vrcholu. Juventus už se do hry nedostal a ze San Sira odjíždí poražen.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat
Elmas

X

Reagovat
milan78

sari je sráč

Reagovat
milanista9

Dybala by uměl na AC. Higuain jeste hraje jo? Jsem rad, ze zrovna Bonucci nastartoval tenhle nadhernej obrat. Juve si koledovalo od AC už dlouho. 4branky tymu co hraje o 1-2misto.

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele