Serie A - preview 31. kola

07.07.2020, 08:20, aktualizováno 09.07.2020, 08:47
Previews
Dva týmy ze druhé poloviny tabulky se střetnou ve Ferraře, kde poslední SPAL hostí Udinese. Inter bude následně ve Veroně bojovat o návrat na průběžnou třetí pozici před Atalantu...
SPAL 2013 - Udinese Calcio  (čtvrtek 19:30)
Spal se po sérii špatných výkonů propadl až na současnou poslední příčku a rád by se z ní dostal výš. Teď by k tomu snad mohl mít dobré předpoklady, protože na jeho půdu přijede Udinese. A Zebry rozhodně nejsou nepřekonatelnou překážkou.

Spal doufá, že dokáže zopakovat tři roky starý výkon v utkání s Udinese, v němž nad Zebrami při své premiéře v Serii A dokázalo vyhrát 3:2. Od té doby se s Udinese utkalo ve čtyřech případech, z nichž třikrát se body dělily a jednou vyhrálo Udinese. To má solidní šanci na vítězství také nyní, protože Spal zatím prožívá naprosto katastrofickou sezonu.

Nedaří se mu ani na jednom konci hřiště a zcela oprávněně je až na posledním místě. V posledních deseti kolech zvládl celek z Ferrary vyhrát jen jednou, když si poradil s Parmou. Pro něj klíčovou bitvu v minulém kole ale nezvládl vůbec, protože od Sampdorie Janov, která je rovněž ohrožená sestupem, dostal tři branky a byl z toho debakl. Spal opět neskóroval ani jednou a celkově je na třiadvaceti vstřelených brankách. Což je nejhorší výkon v lize.

Tím se plynule dostáváme k Udinese a k tomu, že fanoušek ofenzivního fotbalu by asi tohle utkání mohl s čistým srdcem vynechat. Právě Udinese má totiž druhý nejhorší útok Serie A spolu s Brescií, dalo jen 27 branek a asi se žádný festival čekat nedá. Spalu moc nepomáhá ani to, že má mnoho hráčů na marodce. Zraněni jsou Berisha, Di Francesco, Valoti, Fares a Zukanović, navíc pro karetní trest nemůže nastoupit ani Cionek.

Udinese se trápí s dlouhodobě zraněnou dvojicí Mandragora - Prödl, jinak jsou všichni připraveni. A budou muset ještě pořádně zabrat, pokud se má klub z Friuli zachránit.

Udinese má za sebou dva povedené výsledky, když nejprve porazilo AS Řím a následně v minulém kole vytěžilo bod z utkání s janovským CFC. A tahle remíza ho musí hodně mrzet, protože vyrovnávací branku dostalo až v sedmé nastavené minutě. Udinese je v tuto chvíli až 15. a má na kontě 32 bodů.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Sala, Vicari, Bonifazi, Reca - D’Alessandro, Missiroli, Dabo, Strefezza - Petagna, Cerri
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Ekong, Nuytinck, Samir - Larsen, Fofana, Jajalo, De Paul, Zeegelaar - Lasagna, Okaka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.67 - 3.49 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Inter Milán  (čtvrtek 21:45)
Inter dal Scudettu nejspíše definitivně sbohem, ale sezona pro něho ještě nekončí. Nezdá se sice, že by měl vypadnout z postavení v TOP 4, nicméně jeho třetí příčka v ohrožení je. Nerazzurri v dalším kole cestují do Verony, kde je čeká překvapení letošní sezony - Hellas. Vrátí se Inter na třetí místo před Atalantu?

Hellas je dost možná největším překvapením aktuálního ročníku Serie A a z osmé pozice má i nadále šanci na evropské poháry. Na rovinu si ale přiznejme, že mezi největší favority nepatří a dostat se před trio Neapol, AS Řím a AC Milán by byl malý fotbalový zázrak. Přesto si ve Veroně věří a jelikož mohou do konce soutěže hrát s čistou hlavou, může být boj o Evropskou ligu ještě zajímavější.

Domácí naposledy nestačili na Bresciu, které podlehli 0:2 a kouč Jurić neskrýval určité rozčarování nad výkonem svých svěřenců. Proti Interu by rád viděl zlepšení a zdali to bude stačit na body se teprve uvidí. Pravda je taková, že Hellas na Inter zrovna neumí a dokonce s ním v novodobé historii nikdy nevyhrál.

Inter to s italským titulem nejspíš definitivně zabalil po domácí porážce s Boloňou 1:2 a i když matematická jistota ještě existuje, šance na posun na první příčku je prostě hodně malá. Inter po koronavirové přestávce rozhodně neoslňuje, v semifinále Coppa Italia si vylámal zuby na Neapoli a v Serii A ztratil obligátně se Sassuolem a nyní s Boloňou, což v konečném součtu znamenalo ztrátu třetího místa. Tam se Inter může vrátit pokud porazí Hellas.

Chorvatský trenér Ivan Jurić se bude muset obejít bez několika hráčů - Dawidowicz, Danzi, Eysseric i Salcedo laborují se zraněním. Podobně je na tom i Antonio Conte, jehož družina bude ochuzena o Mosese, Sensiho, Barellu i potrestané dvojice obránců Bastoniho s D'Ambrosiem.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Kumbulla - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović - Pessina - Zaccagni, Di Carmine
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Godín, De Vrij, Škriniar - Candreva, Gagliardini, Brožović, Young - Eriksen - Lukaku, Alexis Sánchez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.02 - 4.01 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Cagliari Calcio  (středa 19:30)
Fiorentina v minulém kole zvládla důležité utkání s Parmou a vyhrála, takže teď cítí velkou šanci navázat na dobrý výkon. Hostem na její půdě se ve středu stane sardinské Cagliari, které tu má dlouhodobě potíže bodovat. Cagliari naopak už ve dvou posledních duelech nevyhrálo.

Pro fanouška Violy je to pořád hodně smutný pohled. Poté, co se změnilo vedení a majitel, se začaly ozývat hlasy o majestátní a krásné budoucnosti hrdého toskánského celku a o tom, jak se jeho ambice dotýkají pohárů. Teď je Viola až na 13. místě a moc se jí toho nedaří. Nehraje sice špatně a do kádru podle přání nového majitele zabudovala několik italských talentů, jenže na dobré výsledky to nestačí.

Fialky jsou až třinácté a za to mohou být ještě rády. V minulém kole se jim totiž povedlo konečně získat tři body, i když to teda byly nervy. Na stadionu Ennia Tardiniho padly celkem tři penalty, za Violu se obou ujal Erick Pulgar a jeho dvě trefy zajistily Fiorentině první venkovní výhru od poloviny února. Stále to ale nestačilo na posun v tabulce, protože na Parmu právě s Cagliari ztrácí celek z Florencie už pět bodů. A to se trenér Beppe Iachini pokusí změnit.

"Někdy mám pocit, že všechno hraje proti nám. Daří se nám produkovat takový fotbal, jaký chceme, na tréninku vypadá vše perfektně, ale pak děláme v utkání hloupé chyby. Přitom od svých hráčů obecně nemůžu žádat víc. Každý dělá maximum, ale někdy ani to nestačí. Věřím nicméně, že se v tabulce dostaneme ještě daleko výš, aby na nás naši fanoušci mohli být hrdí. Proti Cagliari to bude hodně ošemetné utkání a nesmíme jeho hráčům nechávat žádný prostor."

Cagliari, které bude v zápase s Fiorentinou postrádat Carboneho, Olivu, Ceppitelliho a Pavolettiho, po remíze s Bolognou nestačilo v minulém kole na Atalantu. V Toskánsku se mu dlouhodobě nedaří, protože za dosavadních 38 utkání na Artemio Franchi jich v první lize Cagliari vyhrálo jen pět. Teď by mohlo cílit na to, že Fialky pro karty postrádají oporu zadních řad, kapitána Pezzellu.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Milenković, Ceccherini, Igor - Lirola, Duncan, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Vlahović
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Walukiewicz, Pisacane, Klavan - Nandez, Ionita, Cigarini, Rog, Lykogiannis - Simeone, Joao Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.93 - 4.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (středa 19:30)
O poháry i o záchranu. Takový je náboj utkání 31. kola mezi Janovem a Neapolí. Grifoni se po výhře Lecce ocitli v sestupovém pásmu a odtud je dostane pouze bodový zisk. Janov by potřeboval nutně vyhrát, ale s Neapolí to bude mít těžké.

Janov po koronavirové přestávce ještě nevyhrál, což se bohužel promítlo v tabulce a po neúplných 31 kolech mu patří sestupová osmnáctá příčka. Nic ještě není ztraceno, ale Grifoni potřebují začít sbírat body naplno. Z poslední výhry se radovali na hřišti AC Milán, od té doby ale pouze dvakrát remizovali, naposledy v Udinese 2:2. Plichta z Udine v přímém záchranářském souboji nakonec nezní špatně, Janov ale musí reagovat zejména na překvapivou výhru Lecce nad Laziem, která se rozhodně nečekala.

Neapol cestuje na Luigi Ferraris s jasným cílem zvítězit, nic jiného v tuto chvíli nepřipadá v úvahu. Parthenopei v minulém kole urvali výhru nad AS Řím a bodově se na něho dotáhli.

Neapol po koronavirové přestávce ztratila jen zápas s Atalantou Bergamo, jinak je stoprocentní. I s Janovem má výrazně lepší vzájemnou bilanci, byť se mezi nimi dvakrát v řadě zrodila remíza. Na San Paolo se letos hrálo 0:0 a to lze považovat za velmi překvapivý výsledek.

Grifoni budu bez Radovanoviće, Criscita, Ankersena a Romera. O jedno jméno navíc pak bude postrádat Neapol. Gennaro Gattuso se musí obejít bez brankáře Ospiny, dále Malcuita, Llorenteho a potrestané dvojice Demme, Koulibaly.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Zapata, Soumaoro, Masiello - Biraschi, Behrami, Schöne, Cassata, Barreca - Pianamonti, Sanabrie
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Maksimović, Manolas, Mario Rui - Fabian Ruiz, Lobotka, Elmas, Politano - Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 4.14 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Brescia Calcio  (středa 21:45)
Čistě o záchranu se bude hrát v Turíně. Domácí Granata se trápí a po dalších nezdarech se už výrazně přiblížila sestupovým příčkám. Pokud by snad prohrála i s Brescií, čekal by jí hodně peprný závěr sezony. Naopak Brescia v minulém kole konečně vyhrála a stále věří v konečnou záchranu.

Co se týče celkové formy, jsou na tom oba celky podobně. Jak Turín, tak i Brescia vyhrály jen jedno utkání a zůstávají v sestupovém ohrožení. Granata je jen čtyři body od osmnáctého Janova, Brescia dokonce předposlední.

V Turíně už by si nejspíše přáli, aby sezona skončila. Místo predikovaného boje o poháry se totiž klub topí ve výsledkové krizi a musí bojovat o záchranu. V minulém kole už poněkolikáté nezvládl městské derby s Juventusem a tentokrát musel skousnout čtyři inkasované góly. Turínští ale dobře vědí, že důležitější zápasy teprve přijdou a proti Brescii je to právě jeden z nich. Případná výhra může znamenat důležitý krok na cestě za záchranou, v opačném případě to budou mít domácí ještě hodně složité.

Brescia zůstává v tabulce předposlední, ale v minulém kole konečně zvítězila - Hellas porazila 2:0 a na Lecce ztrácí sedm bodů. Pro Brescii se zatím sezona po koronavirové pauze vyvíjí trochu zvláštně, klub totiž prohrál jen jedno utkání, jednalo se o ostudný debakl s Interem Milán 0:6.

Turínu nepomůže pouze zraněný Baselli, jinak je zbytek kádru na rozdíl od soupeře k dispozici. Brescii trápí kromě špatných výsledků i absence některých hráčů a proti Granatě budou chybět Alfonso, Cistana, Ndoj, Bisoli i Balotelli.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Lyanco, Nkoulou, Bremer, Aina - Meite, Rincon, Ansaldi, Verdi -Zaza, Belotti
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Matějů - Semprini, Špalek, Tonali, Desseno, Zmrhal - Donnarumma, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.11 - 6.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Parma Calcio  (středa 21:45)
Římané prochází těžkou krizí, která prostupuje všemi patry jejich společnosti. Další šanci na body mají ve středu večer, kdy se na Olimpicu ukáže Parma. A to není zrovna snadný soupeř, o čemž se Giallorossi již v minulosti přesvědčili mnohokrát.

Mizérie, neschopnost a chaos. Tak by se daly shrnout poslední výkony AS. Římský celek hlásil útok na poháry, ale sám musel uznat, že Atalanta je prostě někde jinde. Aktuálně má klub z Bergama náskok pohodlných 15 bodů, což je luxus. Navíc šlape jako hodinky, na rozdíl od AS. To se potácí a rozdává body, kde může. Po AC Milán si s ním poradilo Udinese a naposledy si tři body nechala i Neapol. A ve všech utkáních bylo AS jen stínem podzimního týmu.

Bez energie, bez šťávy, bez zájmu, bez soustředěnosti. Rozdíl byl oproti jeho soupeřům vidět především ve fyzické připravenosti, jakkoli ji trenér Paulo Fonseca po koronavirové pauze chválil. Jenže hráči odcházejí ze hřiště kolem 50. minuty a dál nejsou schopni cokoli vymýšlet. Trenér Fonseca v minulém kole alespoň změnil rozestavení a vyslal do hry trojici stoperů, což zmatky v obraně trochu zmírnilo. Ale neodstranilo. AS je tak sice páté, ale Neapol se na něj bodově dotáhla. A s její formou je otázka času, kdy se římský klub sesune níž.

Přesto trenér Fonseca nehází flintu do žita. "Máme problémy, to je jasné. Nemá smysl to zakrývat, čtvrté místo je v nedohlednu a Atalanta nedostižná. My se teď musíme soustředit na odstranění chyb, které nás stály tři minulé zápasy. Nemáme moc času na regeneraci, ale to nesmí být výmluva, všechny kluby jsou na tom stejně. Musíme v sobě najít to nejlepší a přenést to na hřiště, pokud se máme vrátit na vítěznou vlnu."

Dobrou zprávou pro Fonsecův tým je návrat Nicola Zaniola, který se vrátil na hřiště po půlroce alespoň coby střídající hráč. A skvěle se minule uvedl také brankář Pau López. Mimo hru tak zůstávají obránci Santon, Smalling a Juan Jesus. Parma rovněž nebude kompletní, schází jí jen střelec Roberto Inglese.

Parma dokáže Římany potrápit a když má její obrana den, bývá těžko k poražení. Jenže ve Věčném městě jako by tyto atributy zmizely. Na Olimpicu se Parma radovala z výhry naposledy v roce 1997 a jinak se zde trápí. Naposledy zde při dojemné rozlučce s domácí ikonou De Rossim prohrála těsně 1:2

Aktuálně má Parma obdobně strašidelnou formu jako její sok. Prohrála už tři poslední duely a v tabulce se tato změna projevila pádem na současné dvanácté místo. Za posledních deset soutěžních duelů se Ducali radovali z výhry jen třikrát. Ve třech z posledních čtyř zápasů ale vždycky dali aspoň dvě branky, takže AS nečeká nic snadného.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Pau López - Mancini, Fazio, Ibañez - Spinazzola, Cristante, Veretout, Kolarov - Pellegrini, Pérez - Džeko
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Kurtić - Gervinho, Cornelius, Kulusevski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.30 - 5.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - UC Sampdoria  (středa 21:45)
Atalanta má další šanci navýšit náskok na AS Řím a další protivníky vyhlížející čtvrté místo. Přivítá totiž janovskou Sampdorii, která sice v posledních dvou duelech zabrala, ale stále se nachází nebezpečně blízko sestupových vod.

Atalanta připomíná japonský šinkansen závodící v soutěži osobáků Českých drah. Tempo, s jakým si pohrává se svými soupeři, je neúprosné. Za posledních deset soutěžních duelů celek z Bergama neztratil ani bod a vyhrává duel za duelem. Tým trenéra Gasperiniho baví fotbalem, prakticky nemá větší slabiny a získává za to především skvělé výsledky. A je jedno, kdo se postaví proti němu, jestli je to druhý celek ligy nebo poslední. Proti všem se baví fotbalem.

Ale abych tu jen nepěl ódy na bergamský zázrak, tak jak říká trenér Gasperini, má jeho tým taky na čem pracovat. Čisté konto totiž v těch deseti zmiňovaných duelech dokázal udržet jen dvakrát. V předposledním zápase s Neapolí a taky v posledním. Povedlo se mu to proti Cagliari, i když mu hodně pomohlo vyloučení obránce Carboniho, po jehož faulu zahrával Luis Muriel rozhodující penaltu.

I díky této výhře se Atalanta dostala na pohodlný patnáctibodový náskok na páté AS Řím. Zajímavé je, že právě Sampdorii se s Atalantou hodně daří. V posledních pěti duelech se janovský celek radoval hned třikrát a jen jednou prohrál. Teď se ale bude potýkat s nejlepším útokem Serie A, který nasázel do sítí soupeřů už úctyhodných 83 branek!

Přesto trenér Gasperini vidí nějaké nedostatky. "Máme skvělou formu a daří se nám vlastně všechno. Vyhýbají se nám po dlouhé době zranění a máme k dispozici kompletní kádr, což je pro mě skvělá zpráva. Právě teď by ale bylo snadné přestat se soustředit na náš cíl a polevit. A to nesmíme. Vidím, že je ještě hodně věcí, na kterých se dá pracovat a co můžeme zlepšit. Vím, že pořád nehrajeme úplně bez problémů," dodává uznávaný italský stratég.

Menší problémy v jeho kádru má jen Lennart Czyborra, zatímco Sampdoria nemůže při výletu do Bergama počítat s Ferrarim, Tonallim a také s Ronaldem Vieirou.

Sampdoria se hodně dlouho trápila na hraně sestupu a byla velmi blízko posledním třem příčkám. Stačily ale dva povedené zápasy, když porazila Lecce a naposledy taky SPAL. Tomu nadělila tři branky, sehrála velmi kvalitní zápas a povedlo se jí porazit klíčového soka v boji o záchranu. Navíc se o všechny tři branky postarala už v první půli a tu druhou mohla dohrávat v klidu.

Poprvé po devíti kolech se jí navíc povedlo udržet čisté konto, což je vzhledem k jejím už jednapadesáti obdrženým brankám příjemná změna. Aktuálně se Námořníci usadili na 14. místě s tím, že na 18. příčku mají náskok už sedmi bodů.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Caldara, Djimsiti - De Roon, Freuler, Hateboer, Gosens - Pašalić - Gómez, Zapata
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Depaoli, Yoshida, Colley, Murru - Thorsby, Linetty, Ekdal, Jankto - Ramírez, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.46 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - US Sassuolo  (středa 21:45)
Boloňa ani Sassuolo nejsou v sestupovém ohrožení, a tak největší motivací zůstává postup do první poloviny tabulky v případě Neroverdi, nebo setrvání v ní na straně Rossoblu. První letošní vzájemný duel ovládlo Sassuolo výsledkem 3:1.

Na první pohled v tomto utkání o nic zásadního nepůjde. Záchranné pozice jsou daleko, stejně jako ty pohárové a i když ještě zbývá poměrně dost kol, nedá se předpokládat, že by se něco zásadního změnilo.

Oba celky se totiž pyšní zajímavou formou. Boloňa tři zápasy v řadě neprohrála a naposledy porazila Inter Milán na jeho půdě! Bod ze San Sira bralo i Sassuolo , které dokonce proti Lecce natáhlo svojí sérii neporazitelnosti už na čtyři utkání.

Na Renato Dall'Ara to bude kdo s koho a v sázce je zejména upevnění stávající pozice ve středu tabulky. Historie vzájemných zápasů hovoří spíše ve prospěch Boloni, byť bylo zmíněno, že poslední souboj vyhrálo Sassuolo 3:1. V listopadu loňského roku se prosadili dvakrát Francesco Caputo a jednou Jeremie Boga. Čestný úspěch Rossoblu měl na svědomí Riccardo Orsolini, horké zboží italského fotbalu.

Siniša Mihajlović nemůže počítat se Skovem, Olsenem, Santanderem, Polim i suspendovaným Sorianem. Kompletní nebudou ani hosté, dvojice Romagna - Obiang zůstává na marodce a v případě Djuričiće se jedná o karetní trest.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Krejčí - Dominguez, Schouten, Svanberg, Ursu - Palacio, Barrow
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Tipy - Muldur, Chiriches, Magnani, Kyriakopoulos - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Defrel, Boga - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.84 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - SS Lazio  (úterý 19:30)
Lazio dostalo v minulém kole nečekaný klepec od AC Milán a musí na to reagovat co možná nejdřív. I proto se mu úterní výlet na stadion Via del Mare do Lecce nadmíru hodí. Domácí totiž stále bojují o záchranu a ke všemu jim to vůbec nejde.

Juventus potvrzuje nadvládu nad italským fotbalem a svým soupeřům se vzdaluje mílovými kroky. Největším vyzyvatelem se dosud jevilo Lazio, které šlapalo jako dobře promazaný stroj. Jenže se opět ukazuje, jak klíčové je mít dostatečně široký kádr. To Lazio nemá a nikdy nemělo, na což zvlášť teď v období všeobecných úbytku sil po koronaviru doplácí. V minulém utkání byl jeho deficit jasně vidět, protože Lazio odešlo především fyzicky už velmi brzy.

S milánským AC nakonec prohrálo 3:0, což čekal málokdo. Pioliho svěřenci předvedli jednak velmi kvalitní taktický výkon a byli velmi dobře připraveni, ale především byl jasně znát rozdíl ve fyzickém fondu obou jedenáctek. Lazio na svého soupeře v tomto ohledu jasně ztrácelo a nejvíc se to projevilo na Sergeji Milinkovićovi-Savićovi. Ten byl dříve zvyklý brázdit pole orná a válečná prakticky devadesát minut a byl jedním z hlavních motorů zálohy Lazia. Proti AC fyzicky odcházel už po změně stran.

Tři branky dostalo Lazio taky od Atalanty a tyto ztráty by jej v konečném účtování mohly hodně mrzet. Aktuálně na Juventus ztrácí parta trenéra Inzaghiho už sedm bodů, což při suverénnosti Juve není zrovna příjemná zpráva. Ještě štěstí, že podobné lapsy potkávají také Inter, takže vyloženě za sebe se Lazio s obavami dívat nemusí. Další ztráty si ale Lazio nemůže dovolit.

I proto bere zavděk utkáním s Lecce, kterému se vůbec nedaří. Nováček ligy prohrál posledních šest duelů v řadě a jeho situace je bezmála tragická. Může za to především obrana, která inkasovala už enormních 70 branek! Jen v pěti z posledních šesti duelů se Lecce "povedlo" dostat vždycky aspoň čtyři branky, takže je asi jasné, že útok Lazia tohoto soupeře vítá s náručí otevřenou.

Byla by ale chyba ho podcenit, protože trenér Fabio Liverani poznamenal: "Víme, že v utkání s Laziem jsme jasným outsiderem. Ale právě tyto zápasy nás musí namotivovat k co nejlepším výkonům. Musíme v nich ukázat charakter a to, že Lecce se nikdy nevzdává. Chci od každého našeho hráče vidět, že na hřišti umí vypustit duši."

Lecce jde ale do duelu s Biancocelesti bez několika hráčů. Pro karty nenastoupí Tachtsidis, mimo hru kvůli zranění jsou Rossettini, Dell’Orco, Deiola a Lapadula. Laziu budou zase scházet Lulić, Marusić, Luiz Felipe a nově také útočník Correa, který se zranil v posledním utkání s AC.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Paz, Calderoni - Barák, Petriccione, Mancosu - Saponara, Falco - Babacar
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Jony - Caicedo, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.04 - 5.34 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Juventus FC  (úterý 21:45)
Jestli ještě někdo může zastavit, nebo alespoň přibrzdit Juventus v cestě za dalším titulem, je to AC Milán. Domácím se po koronavirové přestávce daří, dosud neprohráli jediné utkání a není to tak dávno, co se střetli i se samotným Juventusem a v početní nevýhodě s ním remizovali. Vzájemná bilance je sice z pohledu Rossoneri dlouhodobě špatná, ale kdy jindy Starou dámu porazit, než právě v úterý večer na San Siru.

AC Milán drží po koronavirové přestávce neporazitelnost a i když mu v tabulce patří až sedmé místo, o Evropskou ligu si to rozdá společně s Římem i Neapolí. Pod Stefanem Piolim se tým postupně zvedl k dobrým výkonům a například oba římské kluby - AS i Lazio - porazil. S Juventusem se naposledy utkal před necelým měsícem v rámci Coppa Italia a byla z toho remíza 0:0, což nebyl vzhledem k brzkému vyloučení Rebiće špatný výsledek. Remízou skončilo i první semifinále, když ho pozdní penaltou zařídil Cristiano Ronaldo.

Protože Atalanta Bergamo takřka neztrácí body, je téměř jasné, že na Ligu mistrů AC a znovu nedosáhne. Rádo by však po roční přestávce zpátky do Evropské ligy a tři body v souboji s Juventusem by se mu hodily. "Musíme excelovat, protože budeme čelit tomu nejlepšímu. To je dlouhodobě prokázáno, nejenom v tomto roce," podotkl Stefano Pioli.

Milán je pro Juventus nebezpečným soupeřem, na druhou stranu hosté jsou stále velkým favoritem. Jestliže Rossoneri po koronavirové přestávce neprohráli, pro Juventus to platí dvojnásobně a ten dokonce neztratil ani bod. Ze čtyř zápasů vydoloval plný počet bodů a jedinou kaňkou zůstává nezdar ve finále Coppa Italia.

Juventus v minulém kole přehrál FC Turín 4:1 a protože AC Milán zvítězil na Laziu 3:0, navýšili hosté svůj náskok v čele Serie A už na sedm bodů.

Stefano Pioli bude i v úterý večer postrádat Musacchia, Duarteho a křídelníka Castilleja. Ztráty hlásí i Juventus. De Ligt s Dybalou jsou v karetním trestu a Demiral, Khedira a De Sciglio na marodce zraněných.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Bennacer, Saelemaekers - Bonaventura, Calhanoglu - Ibrahimović
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Rugani, Bonucci, Danilo - Bentancur, Pjanić, Rabiot - Bernardeschi, Ronaldo, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.46 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30243363:2675
2.SS Lazio30215466:3168
3.Inter Milán30197463:3164
4.Atalanta Bergamo30196583:3963
5.AS Řím301461054:4248
6.SSC Neapol301461048:4048
7.AC Milán301371039:3746
8.Hellas Verona301191037:3642
9.Bologna FC301181143:4741
10.US Sassuolo301171255:5240
11.Cagliari Calcio301091148:4639
12.Parma Calcio301161341:4039
13.ACF Fiorentina308101237:4334
14.UC Sampdoria30951636:5132
15.Udinese Calcio30881427:4332
16.Turín FC30941734:5631
17.Janov CFC30691537:5827
18.US Lecce30671738:7025
19.Brescia Calcio30561927:5821
20.SPAL 201330542123:5319

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (168)

Přidat komentář
Witcher

Se posrali jak ještě 8 kol? do kdy ti hodlají hrát?

Reagovat
LesyJePan

Do konca.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Deki

to je, viď a přitom je už skoro o všem důležitém rozhodnuto...

do 2.8., aspoň pak týmy plynule přejdou na Evropu.

Reagovat
Furia Ceca

Italové budou mít v tomhle ohledu obrovskou výhodu. Tak doufejme, že to nepodělaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip eurofotbal.cz 1, jo?

Reagovat
AngryPrd

Nic ine mi tam nevychadza, tip je dobry forza AC !

Reagovat
smazaný uživatel

"kdy jindy Starou dámu porazit, než právě v úterý večer na San Siru"

úterní večer má nějakou magickou moc?

Reagovat
smazaný uživatel

V Ledči to vidím dneska na penaltu (2,40)

Reagovat
To som ja

Juve dnes bez Dybalu ,de Ligta a asi ešte aj bez Sandra

Reagovat
smazaný uživatel

To se ví. Je to škoda. Tak to bude muset obstarat CR7

Reagovat
DieryVonry

Bude to o penaltach a standartkach. 2:3 Ibra z pen, Kessie - Bonucci, Ronaldo z pen, Dybala! A Večer očekávám komenty, jak sem mimo a jak mi to nevyšlo. :D na to já jen řeknu, já počítal s tím, že bude hrát Demiral kluci a ne že tam fakt nastoupí Rugani. To by vypadal celej zápas jinak.

Reagovat
jackinho10

Nemusime cekat do vecera, jsi mimo Dybala hrat nebude, ma stopku

Reagovat
To som ja

Reagovat
10

hlavně mu neříkej, že Demiral není v nominaci na zápas

Reagovat
jackinho10

Tak to si nechame kdyztak na vecer

Reagovat
Zark

proc by jsme cekali do vecera ty mimoni

Reagovat
DieryVonry

Pochopili jste to celý špatně! Samozřejmě je to sranec, ale chtěl jsem to tu trochu rozhýbat a to se nejlépe povede kontroverzním nebo hloupým vyjádřením. Příjde mi líto, že Serie A už není žhavý téma!

Reagovat
Zark

nj, tak to vis.. cim ted mene bodu inter ma tim je tu od nich vetsi klid po pesine

Reagovat
DieryVonry

Ale i Juve musí zabrat, protože Conte to na příští sezónu podle mě připraví hodně nadstandartně. A zabrat nejlíp tím, že vymění Sariho!

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Každým dalším příspěvkem přidáváš hloupější a hloupější komentář ...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
To som ja

Ten vreskot na ihrisku 1.polčas sa nedal počúvať Lazio opäť nemasné,neslané

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám reálně věřit, že Atalanta bude vicemistrem Itálie Pár let zpátky naprosté sci-fi ... Plus velká škoda, že jim tak těžce nevyšel start sezony, boj o titul mohl být ještě zajímavý ...

Reagovat
Furia Ceca

Taky v to věřím. Zatímco Inter a Lazio ztrácej, oni jedou, korona-nekorona. Bych jim to přál jako svině.

Reagovat
M11

Patric

Reagovat
Il Architetto

To mohlo bolet.

Reagovat
To som ja

Ten pohľad Tareho po zápase

Reagovat
Furia Ceca

Před soubojem Ronaldo-Zlatan měli od Morriconeho raději zahrát Harmoniku

Reagovat
smazaný uživatel

Taky vám ten prenos furt padá?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, prijde penalta pro Juventus?

Reagovat
Greny

Ty jo tak jsem si po delší době zapl italskou ligu a to je hroznej zápas... Pomalé, bez tempa, tolik ztrát, jediný co mě přijde zajímavý tak že za těch 30 minut toho Higuain "nabehal" víc než CR

Reagovat
Zark

Ty jo, tak se hlavne neposer

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti té Chelsea celkem nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, kluci z Chelsea, tak jste si tady veřejně vzájemně pohonili (ega) a můžete zase zajet zpátky do PL sekce

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

To jste tady vždycky tak agresivní?

Reagovat
smazaný uživatel

To by prospělo spíš tomu fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si zapneš jednou za čas ligu, kterou pravidelně nesleduješ, a kvalita poločasu jednoho zápasu tě zklame, tak přece nemusíš hned chodit do sekce té ligy a stěžovat si na to. Plus k tomu přidat 'Oproti té Chelsea celkem nuda' těsně po tom, co váš tým vyhrál 3:2. Taky se občas mrknu na PL a musím říct, že mě též hodně zápasů zklame. Nemusím ale přece kvůli tomu prudit u PL sekce. Ne?

Reagovat
Greny

Prostě jsem čekal od tohoto zápasu více koukal jsem jak hráli dle výsledků poslednich zápasu dávali dost gólu tak jsem myslel že normálně mi třeba někdo odepíše že je to prostě od obou týmů nepovedeného poločas a že hrají mnohem líp nebo tak něco a ne hned takovou agresivní reakci

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas je snad tou nejlepší reakcí na tvůj komentář.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Greny

Náhodou naposledy jsem delší dobu viděl zrovna Inter a to mě teda přišlo docela dobrý zrovna proti AC to bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhráli venku, tak to museji prodat, kde to jde

Reagovat
smazaný uživatel

No, málem jsme nevyhráli.

Reagovat
Pinturicchio

Drz picu.

Reagovat
Furia Ceca

Posledních 10 minut se slušně prasí

Reagovat
smazaný uživatel

Ruský koment povidal, že bude krásnaja kartička

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje taky Bernardeschi?

Reagovat
smazaný uživatel

Du na rumma

Reagovat
smazaný uživatel

Čože?

Reagovat
M11

Ty kraso RABIOT !!!

Reagovat
smazaný uživatel

KDE SE TO V NĚM VZALO?!

Reagovat
Melchior

The fuck.. Rabiot

Reagovat
Il Architetto

Tak a teď už je Rabiot neprodejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď už mě může překvapit jen gól Szcesteho

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Melchior

Just like that, pomerne slusna defenziva AC je tatam.

Reagovat
bobis21

Obrana Juventusu taky

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

A je to!

Reagovat
Furia Ceca

Kapitán Milána zase zasáhl

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
Furia Ceca

Bonucci

Reagovat
LesyJePan

Rugani tam hviezdil nie?

Reagovat
Mr.Jindros

Co to do prdele je?

Reagovat
Il Architetto

Zřejmě to chtějí udělat napínavé až do konce.

Reagovat
M11

Ruga je softik..

Reagovat
Zark

Ruganiho uz nekam strelit do PL konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za 5 minut dostal Juve stejně gólů jak v roce 2020

Reagovat
Gunner14

Juventus

Reagovat
Zark

arsenálek

Reagovat
Gunner14

huh? Neunášíš nebo co

Reagovat
Zark

a co nemám unášet? myslíš ten další titul? starej se o vás na tom sedmém míste radeji kanonku

Reagovat
smazaný uživatel

nezvladac

Reagovat
Zark

to fakt ne, podceneni a oko na vysledku lazia je znat.. ale psi stekaj a karavana jede dal

Reagovat
smazaný uživatel

ved klud, ale teda ta rychla otocka pobavila a urcite by pobavila aj teba nestat sa to Juventusu

Reagovat
Zark

jsem klidny, 9. titul se blizi.. a ibrovemu ac toto v klidu dopreju, a arsenálku se taky rád vysměju

Reagovat
Gunner14

Reagovat
smazaný uživatel

jsou tady nějaký vznětliví

Reagovat
Kixi Syhimour

Milán

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
fenixLFC

skoda ze lazio uplne skolabovalo po karantene, este to mohlo byt zaujimave...

Reagovat
Zark

dnes lazio vyhrát, tak vyhrajem taky, klasika

Reagovat
smazaný uživatel

AC je v laufu

Reagovat
Zark

a pioli je vynikajici trener

Reagovat
El-Pistolero-68

A kde to nějak konstantně prokazoval?

Reagovat
Zark

vicemene vsude, kde byl

Reagovat
El-Pistolero-68

Nějak mi nepřijde, že by tak vynikal všude.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, Sandro

Reagovat
Visca el barca

Juve lehce fyzicky nestíhá ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mysleli, že se to udělá samo

Reagovat
Greny

Druhá půlka mnohem lepší něco takového jsem čekal... Jinak co to byla teď za ránu?

Reagovat
smazaný uživatel

výstřel z Aurory

Reagovat
smazaný uživatel

No, v sobotu Atalanta..

Reagovat
Jajinek

titul do Bergama!!! Nikdo jiný si ho nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

To není krasobruslení jajinku, titul bude za body

Reagovat
Votas

A v krasobruslení se snad nevyhrává na základě bodování?

Reagovat
Zizou

Reagovat
el Principito

jenže součástí bodování je umělecký dojem ... a ten se ve fotbale nehodnotí

Reagovat
smazaný uživatel

inteligentní pochopili

Reagovat
Zizou

Umělecký dojem, za který dostaneš zase jen body. Čili se vyhrává na základě bodování. Ale samozřejmě vím, jak to myslel největší inteligent wc164. Jen mě pobavila odpověď Votase.

Reagovat
Shevchenko

Těm snad bude stačit LM

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Visca el barca

Bernardeschi je proč milován? Vždyť je naprosto hrozný.

Reagovat
Zark

asi proto, ze neni milovan

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Hrozný

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýhle výlov zažil Wojciech naposledy, když hrát za AS

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo čekat, o půli jsem to vypnul. Tohle je zákon schválnosti.

Jinak to byla velká chyba, zvlášť když třeba Juve dává poslední dobou góly ve druhé půli.

Reagovat
smazaný uživatel

AC super... aj keď tie chyby v obrane dosť dedinské ale výhra nad Juve sa berie vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro

Reagovat
brusel1
Reagovat
Zark

hihihihi ....hi...

Reagovat
Zlatko28

Góly + asistence proti Seria A TOP 4

Ronaldo:

0 gólů, 0 asistencí vs Lazio

0 gólů, 0 asistencí vs Inter

0 gólů, 0 asistencí vs Atalanta

Zlatan:

1 gól, 1 asistence vs Juve

1 gól, 1 asistence vs Lazio

1 gól, 1 asistence vs Inter

0 gólů, 0 asistencí vs Atalanta

Zlatanovi je 38 let a hrál pouze 1/3 zápasů

Reagovat
Zlatko28

* Ronaldo 1 asistence proti Interu

Reagovat
Andis

A vyhonil sis aspoň z toho Zlatko?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Laziu dal Ronaldo gól.

Proti nám asistence.

Proti Atalantě na podzim nehrál a s Laziem a s Atalantou teprve hrát budou, tak co to máš za dementní statistiky.

Reagovat
Andis

Je to velký fanda a obdivovatel Zlatana, to je jasný přeci. Zlatan i Ronaldo jsou ale ukazatelem nejvyšší kvality právě kvůli tomu, že kam přišli tam se prosadili. Není to jenom jeden klub a jedna liga celou kariéru.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si mu to celý smetl ze stolu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ED91

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, toto je teátro ten náš fotbal... Serse Cosmi už čaká :*

Reagovat
smazaný uživatel

Řím ukazuje klasický problém nepropracovaného tříobráncového systému, kdy jsou krajní hráči bez podpory a výsledkem je omezení se na stereotypní centrování do vápna. Jinak Parma nám tu hru dost usnadňuje poměrně nízkou aktivitou a mírou napadání.

Reagovat
Largo

Je to silene pomaly, bez napadu, staticky. Ty hraci alibisticky dobehnou na pulku a tam cekaj. Od Parmy jsem v ofenzive taky cekal daleko vic. Ale co, remiza jim vyhovuje mnohem vic nez nam.

Reagovat
Alberto Aquilani

Teraz kompenzoval tú penaltu z 1. polčasu, nie?

Reagovat
snuff24

Tyjo ta Atalanta už je trapná a samozřejmě, že body ztratí až s Juventusem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, doufám, že nás porazí.

Reagovat
snuff24

jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

Nás ty body nic stát nebudou a jim to pomůže vás i Lazio držet v tlaku. Nehledě na to, že každá další porážka Sarriho mě těší.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Votas

Muriel má necelejch 64 minut na gól...to je šílený.

Reagovat
cresposuper

Stavim sa, ze v akomkolvek inom time by sa nechytil, minimalne zdaleka nie v takejto miere.

Reagovat
Votas

Tak on je dost bohém, takže ho ten fotbal musí bavit, aby měl vůbec morálku trénovat. A i tak tomu moc nedá, protože celej zápas odehrál jenom za odměnu, když dal hattrick. Ale takhle to jemu i Bergamu asi svědčí.

Reagovat
Zark

a ty goly ... jeden lepsi nez druhy, primacek, strela z dalky k tyci.. v bergamu se nasel

Reagovat
Furia Ceca

Goméz, Zapata, Iličić, Muriel... Atalanta má ten útok slušně našláplej.

Reagovat
Deki

Prosím, udrzme aspoň kvaldu do LM

Reagovat
ED91

Kvaldu?

Reagovat
Deki

kvalifikování se do LM, což ze 4. místa splníme

Reagovat
eliskafan

Lazovič si pěkně povodil Škriniara

Reagovat
cresposuper

Kebyze ma liga o 5 kol viac, tak mozno stratime aj LM. Uz to mohlo byt tak 3-0.

Reagovat
Panděvova ofina

Ta záloha je úplně v prdeli. Barella nám hrozně chybí

Reagovat
smazaný uživatel

a co čekaš kdyz Gagliardini a Valero by nehrali ani zaklad v Brescii.....Candreva a Young jsou taky kridla k nezaplaceni proste tohle nejsou hrači na boj o titul ale na boj o střed tabulky ještě že mame ,,snad,,dostatecný naskok :D :D

Reagovat
Panděvova ofina

Já myslel, že měli minulý zápas nějaký proslov v kabině ?! Gagliardini vůbec nikoho ve středu nehlídá a do protiútoků se taky nezapojuje, tak k čemu tam ten hráč je?

Reagovat
smazaný uživatel

Prisaham Conte je asi senilny alebo co... Gaglia strati jednoduchu loptu co by 10 rocny nevidiaci vozickar dokazal nahrat tak on tam skusa urobit otocku a samozrejme strati a Conte mu zakrici Grande unika mi nieco?

Reagovat
10

možná to "cazzo" poté...

Reagovat
Deki

Já věděl, proč být pro ukončení ligy. Hnus. Jdu spát...

Ještěže Neapol a AC se rozjeli až teď, to čtvrtý místo nám snad ani teoreticky nikdo nemůže vzít.

Reagovat
Panděvova ofina

Lukaka bych nechal na lavičce, nepohyblivý lenivý prase

Reagovat
Nuno čomes

Dneska to sice nevidím, ale podle zálohy nic neočekávaného. Každopádně by mě zajímalo, kdy konečně začneme řešit nového golmana a útočníka. Největší slabiny. A samozřejmě levý bek.

Jinak o titul už nehrajou, na LM náskok, ideální stav se na to vysrat.

Reagovat
lnterista

Jak je to s predkolem LM?

Reagovat
Nuno čomes

První 4 jdou automaticky do skupiny ne?

Reagovat
lnterista

Nevím proto se ptam

Reagovat
Nuno čomes

První 4 jdou automaticky. Nezaregistroval jsem nějakou změnu.

Reagovat
lnterista

Tak to je pohoda

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zark

12ka byla?

Reagovat
Votas

pro připomenutí: v předminulé sezoně odehrál Candreva v lize 2542 minut... a to na pozici ofenzivního křídla, žádnej wingback nebo tak něco... a za těch 2542 minut, tzn. 36 zápasů (70 minut na zápas) nedal ten albánskej vidlák ani gól.

Reagovat
Nuno čomes

Stačí být neproduktivní a hraješ. Ale my rádi používáme takovéhle neproduktivni dinosaury.

Reagovat
cresposuper

Naco mame 5 striedani? Borja uz davno nevladze a samozrejme z toho padne gol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele