31. kolo
08.07.2020 21:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Řím otočil utkání s Parmou a ukončil sérii tří porážek

AS Řím po dlouhé době dokázal otočit vývoj utkání a po třech prohrách v řadě se mu povedlo vyhrát. Parmu sice poslal Juraj Kucka do vedení hned na začátku utkání, ale do konce první půle stihl srovnat Mchitarjan a po změně stran se krásnou ranou prosadil Jordan Veretout.

Římané už otevřeně mluví o krizi a aby tyhle řeči trochu utichly, potřeboval tým trenéra Paula Fonsecy konečně vyhrát. K tomu zvolil opět tříčlennou posádku v obraně, tentokrát i se záložníkem Cristantem. Edina Džeka na hrotu podporovalo duo Pellegrini - Mchitarjan, v úvodní jedenáctce se objevili i Peres nebo Diawara. Parma vsadila na rychlý útok ve složení Kulusevski, Cornelius a především starý známý fanoušků AS, Gervinho.

Za znělky Morriconeho šlágru Tenkrát v Americe vcházeli domácí do utkání s nadějí, že jejich zápas skončí, na rozdíl od osudu většiny hlavních hrdinů slavného Leoneho filmu, happyendem. Jenže k tomu mělo tohle utkání od začátku dost daleko. Parma totiž nejenže hrála přesněji, aktivněji a prostě lépe, ale především dala velmi rychle gól. V 5. minutě upadl sprintující Andreas Cornelius ve vápně AS po kontaktu s Cristantem a sudí po pár minutách situaci znovu posuzoval u videa. Rozhodl se pro penaltu, což kvitoval ve skvělé formě hrající Juraj Kucka - 1:0 pro Parmu.

Ledová sprcha pro AS, které rychle prohrávalo, ale především nebylo schopné reagovat. Jeho hra byla statická, pomalá a bez nápadu. Často se krajní obránci rozhodli pro centr, který ale nikdy nikoho nenacházel. Parma naopak výborně bránila, často velmi hluboko a se všemi hráči za míčem. Takže se bezradně hrající domácí jen těžko dostávali do nějakých šancí.

Jednu takovou táhl Lorenzo Pellegrini středem hřiště a pak se rozhodl pro ránu, jenže tu zastavila tyč za Sepem! Jinak to byly samé centry na Džeka nebo Pellegriniho, které ale postrádaly přesnost i razanci. Henrich Mchitarjan se za hranicí pokutového území zmocnil odraženého míče a bez váhání vypálil, jenže o notný kus dál, než kde se nacházela brána. Přesto se AS ještě před koncem první půle dočkalo.

Ve 43. minutě se po chybě hostující obrany dostal míč k Brunovi Peresovi, který jej přes Pellegriniho na středu poslal na Mchitarjana. Ten se nerozpakoval a zblízka napálil míč do sítě, ačkoli brankář Sepe si na míč sáhl. Veretoutova hlavička v nastavení ještě mířila nad bránu.

Francouzský záložník si spravil chuť krátce po změně stran a že to byla nějaká lahůdka. V 57. minutě dostal míč na ose hřiště od Mchitarjana, popoběhl s ním několik metrů a celou akci zakončil nechytatelnou střelou zpoza obránce, na kterou Sepe neměl ani při nejlepším skoku šanci - 2:1.

Patnáct minut před koncem se sudí Fabbri znovu šel podívat na video po zákroku Manciniho ve vápně, ale k překvapení Parmy ruku nepískal. O dvě minuty později dal gól po rychlém náběhu Gervinho, ale pro ofsajd branka správně neplatila. Závěr patřil dvěma střídajícím hráčům. Nejprve Carles Pérez nepropálil z dobré pozice Sepeho a následně si na něj dvakrát nepřišel ani osamocený Gonzalo Villar.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele