31. kolo
09.07.2020 19:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

SPAL 2013 - Udinese Calcio 0:3

SPAL nezvládl klíčovou bitvu s podobně ohroženým Udinese. Od Zeber dostal tři rychlé branky a stále zůstává až na posledním místě tabulky. Do sítě brankáře Karla Letici se postupně trefili Rodrigo De Paul, Stefano Okaka a Kevin Lasagna.

Udinese učinilo na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře další důležitý krok k záchraně. Porazilo totiž domácí SPAL a navázalo na dobré výkony z minulých týdnů. Proti poslednímu týmu tabulky hrálo Udinese velmi jednoduše, soustředěně a především efektivně. Ve třetí minutě se jako první dostal do zakončení záložník Seko Fofana, jenže jeho ránu vyrazil domácí brankář Letica.

O čtyři minuty později se do další šance pozvolna dostával útočník Kevin Lasagna, který zakončoval hlavou centr od De Paula, italský forvard však zakončil hlavou těsně vedle. Udinese to vyšlo až o pár minut později. Po autovém vhazování centroval obránce Larsen, domácí obrana míč vyrazila pouze k Rodrigu De Paulovi, a ten nekompromisní ranou prostřelil vše před sebou.

Naděje SPALu se pokoušel probudit útočník Andrea Petagna, jehož schopnosti ale dnes večer nezazářily. Naopak se deset minut před koncem první půle znovu prosadili hosté. Po rychlém útoku se hosté rozhodly pro střelu ze střední vzdálenosti, která však byla sražena obranou na hranici ofsajdu. Na ní se pohyboval útočník Stefano Okaka, který pohotovou ranou zakončil do protipohybu gólmana.

Ještě do konce poločasu se obránce Sala pokusil o zakončení a brankář Musso musel rychle na zem. SPAL potřeboval rychle bodovat a největší pozornost byla v tomto ohledu upřena na Andreu Petagnu. Tomu ale hostující obránci věnovali až příliš mnoho prostoru. Po delší pasáži v níž se nic moc nedělo, se Rodrigo De Paul pokoušel centrovat na nabíhajícího útočníka Lasagnu. Ten však jeho vybídku poslal nad.

Chuť si spravil až v 81. minutě, kdy si naběhl za obranu, pohybem oklamal brankáře Leticu a přes velký úhel poslal míč po zemi do brány - 3:0. Tři minuty před koncem se do další šance hrnul Polák Teodorczyk, jehož musela zpacifikovat až obrana domácího SPALu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele