Serie A - souhrn 28. kola

26.06.2020, 23:41, aktualizováno 28.06.2020, 23:47
Komentáře a souhrny
Juventus si s chutí zastřílel proti Lecce a pojistil si průběžnou první příčku před Laziem, které otočilo duel s Fiorentinou. Atalanta veze body z Udine, čímž vytvořila tlak na průběžně třetí Inter Milán, ten však v závěru otočil zápas v Parmě. Neapol si poradila se SPALem a přiblížila se o tři body za AS Řím, který na San Siru prohrál s AC Milán...

Parma Calcio - Inter Milán 1:2

28.06.2020 21:45

Góly: 15. Gervinho - 84. Stefan de Vrij, 87. Victor Moses

Třetí místo si v Parmě pojistil Inter Milán. Hosté sice na Stadio Ennio Tardini prohrávali, ale po změně stran zabrali a nakonec slaví vítězství. Pro Parmu může být ztráta fatální, v bojích o evropské poháry totiž ostatní konkurenti nezaváhali.

Bezgólový stav vydržel na Stadio Ennio Tardini jen do 15. minuty, než si Gervinho perfektně zpracoval pas, stopera De Vrije si pak položil jako malého žáčka a přes D'Ambrosia napálil balón do sítě. Parma vedla 1:0 a nutno podotknout, že zaslouženě. Ještě před Gervinhovou brankou měl velkou příležitost Kucka, kterou však neproměnil. Inter po inkasované brance okamžitě přepnul na vyšší mód a výsledkem byla Godínova nepřesná hlavička a především zmařená šance Barelly z 22. minuty.

Interu ale dělal problémy zejména nestárnoucí Gervinho. Útočník z Pobřeží slonoviny naservíroval tutovku Corneliusovi a ten trestuhodně přestřelil. Do poločasu stihl Cornelius zahodit ještě jednu příležitost a tyhle šance nakonec vyšly domácí hodně draho. Nikdo by se asi nedivil, kdyby Parma po prvním poločase vedla 3:0.

V přehlídce neproměněných příležitostí Parma pokračovala i po změně stran. Handanović skvělým zákrokem vychytal Kulusevskiho a na druhé straně zase těsně minul branku Eriksen. Dlouho to vypadalo, že Parma si z tohoto zápasu prostě musí odvézt alespoň bod, ale Inter ukázal svojí velikost. V 84. minutě trkl do balónu hlavou Lautaro a po něm ještě De Vrij a rázem bylo vyrovnáno. Vzápětí Kucka neudržel nervy na uzdě, osočil se na sudího a ten oplatil červenou kartou. Krátkou přesilovku využili Nerazzurri dokonale, Victor Moses načechral balón na malé vápno, kde Alessandro Bastoni neměl problém trefit odkrytou branku. Zbytek zápasu už byl plně pod modročernou kontrolou a výsledek 2:1 se nezměnil.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Atalanta Bergamo 2:3

28.06.2020 19:30

Góly: 31. Kevin Lasagna, 87. Kevin Lasagna - 9. Duván Zapata, 71. Luis Muriel, 79. Luis Muriel

Udinese sice vstřelilo dvě branky, ale Atalanta dokázala dát ještě o jednu víc. Zapata se trefil jednou, dvě branky si na své konto připsal zkušený kanonýr Luis Muriel. Díky němu Orobici svého soka těsně porazili.

O tom, kdo bude favoritem utkání mezi Udinese a Atalantou, snad nemohlo být nejmenšího sporu. Zatímco Udinese se trápí u sestupové propasti a navíc přišlo o klíčového záložníka Mandragoru, pro Atalantu hovoří prakticky všechno. Hostující trenér Gasperini vyslal do zápasu obávané duo Zapata - Gómez, přičemž Zebry spoléhaly na Teodorczyka s Lasagnou.

Aby toho pro Udinese nebylo málo, tak se dnes muselo obejít bez největšího ofenzivního tahouna, Rodriga De Paula. Argentinský šikula chyběl pro karty a jeho absence byla na útočné hře Zeber hodně citelně znát. Atalanta každopádně na svého soka hned vletěla a Udinese nevědělo, která bije.

Už v deváté minutě z toho rezultovala první branka utkání, kterou si na své konto připsal čarostřelec Duván Zapata. Našel ho Alejandro Gómez, Zapata si balon krásně zpracoval a přes Troost-Ekonga se dokázal i prosadit. Obrana Udinese opět zaspala a nechala takového kanonýra zakončit bez větší námahy.

Zapata se znovu dral k míči, nicméně obránce William Troost-Ekong se tentokrát nenechal zaskočit a svého soka zastavil dovoleným způsobem. Takže i když byla Atalanta jasně lepší, minuta 31. ji musela naprosto vykolejit. To totiž domácí hrot Kevin Lasagna dostal najednou velmi dobrou nahrávku do běhu, zpracoval si ji a propálil vše před sebou, takže Udinese oproti předpokladům srovnalo!

Krátce před konce první půle se do šance dostával kanonýr Duván Zapata, ale z deseti metrů minul! Do druhé půle vešli lépe domácí hráči, evidentně povzbuzení vyrovnávací brankou. Seko Fofana vyslal prudkou ránu z větší dálky, jenže zradila ho přesnost. Atalanta potřebovala zabrat a odskočit svým pronásledovatelům, takže do hry byl vyslán útočník Luis Muriel, který převzal místo záložníka Ruslana Malinovského.

Dnes to nebyla ta suverénní Atalanta schopná překonat jakoukoli překážku, jak jsme ji viděli v utkání s Laziem. Přesto se radovala z vedoucí branky. V 69. minutě fauloval pronikajícího Gómeze Rodrigo Becão a k exekuci nařízeného volného kopu se postavil Luis Muriel. Jím poslaní meruna zapadla přímo do šibenice a Atalanta si vzala zpět své vedení - 2:1. A když deset minut před koncem dal třetí branku hostí ještě Luis Muriel po nádherné dělovce z druhé vlny, bylo o výsledku rozhodnuto.

Zebrám doma nepomohlo ani snížení, kterého se dočkaly v 87. minutě po další trefě Kevina Lasagny. Jeho hlavička sice dala Udinese naději, ale na nějakou výraznější změnu bodového přísunu bylo už příliš pozdě. Lepší Atalanta díky Murielovi porazila Udinese.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Bologna FC 1:2

28.06.2020 19:30

Góly: 88. Federico Bonazzoli - 72. Musa Barrow (pen.), 75. Riccardo Orsolini

Sampdoria prohrává další důležitý duel, tentokrát si z Janova odváží všechny tři body lepší Bologna. Hvězdou utkání v jejím dresu se stal Musa Barrow, autor jednoho gólu a jedné asistence.

Bologna vsadila na osvědčené trio útočníků Palacio, Sansone a Orsolini, zatímco Sampdoria vyslala do boje La Guminu s Gabbiadinim. Ten se prosadil už v minulém kole proti AS Řím, třebaže z toho tři body nakonec nebyly. I proto potřebovala Sampdoria tři body naprosto nezbytně. Aktivnějším týmem byli zpočátku hostující hráči.

Nejprve se do šance pomalu dostával Riccardo Orsolini, který však zakončil mimo. Rodrigo Palacio zabojoval a ve skluzu ještě udržel míč ve hře v blízkosti rohového praporku. Pak ale mířil jen do prvního obránce před sebou. S dalším křižným pasem pospíchal k bráně Námořníků Orsolini, jednoznačně nejaktivnější hráč první půle. Domácí Blucerchiati dnes opět nic moc neukázali a především v útoku se hodně trápili.

Antonio La Gumina si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, jenže ho zradilo zpracování. Stejný problém potkal také Manola Gabbiadiniho, který se ocitl ve velmi dobré šanci, jenže opět nezakončil přesně. První půli zakončil Rodrigo Palacio, jenže jeho rána zamířila mimo tři tyče. Doria se jinak vepředu trápila a její manévry působily přinejmenším ospale.

Sampdoria se marně snažila překvapit Bolognu, dnes působili Ranieriho svěřenci naprosto bezzubě. Námořníci sice hrají o záchranu, ale dnes to rozhodně nevypadalo jako tak klíčové utkání. Domácím chyběla přesnost, důraz, invence, vlastně všechny důležité propriety. A bylo hůř. V 70. minutě totiž Riccardo Orsolini odvážně pronikl do vápna a byl v něm faulován, takže sudí hned pískal penaltu. K ní se postavil mladý talent Musa Barrow a suverénně proměnil.

A to nebylo všechno, protože o pouhé dvě minuty později Barrow odvedl velký kus práce, dostal se do vápna a našel v něm hlavu Riccarda Orsoliniho - 2:0.

Sampdoria se sice nevzdala a v samém závěru, minutu před koncem, si na centr naskočil mladý hrot Federico Bonazzoli, čímž snížil, ale na větší zvrat už Sampdoria neměla síly ani čas.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Hellas Verona 3:3

28.06.2020 19:30

Góly: 53. Jérémie Boga, 77. Jérémie Boga, 90+7. Rogério - 51. Darko Lazović, 57. Mariusz Stępiński, 68. Matteo Pessina

Nevídaná přestřelka 3:3 se odehrála na stadionu Sassuola. Domácí v průběhu utkání prohrávali už 1:3, ale nakonec dokázali gólem v sedmé minutě nastavení vydoloval bod. Neroverdi si ho za svůj výkon bezpochybně zasloužili. Na straně domácích se dvakrát prosadil Jeremie Boga a remízu zařídil fantastikou ranou Rogério. Góly Hellasu zařídili Lazović, Stepiňski a Pessina.

Sassuolo bylo v zápase výrazně aktivnější, ale Hellasu tam takříkajíc padlo všechno. První poločas skončil bez branek, všechno podstatné se odehrálo až po změně stran, kdy se strhla nevídaná přestřelka.

A odstartovali jí hosté, Darko Lazović se šikovně uvolnil na hranici šestnáctky a přesnou střelou k tyči zajistil Hellasu vedení. Sassuolo odpovědělo okamžitě. Jeremie Boga jen o dvě minuty později zamířil ve vápně neomylně na vzdálenější tyč, takže v 53. minutě to bylo 1:1.

Ani tento stav dlouho nevydržel, za další čtyři minuty dostal Lazović balón do běhu a přesnou přihrávkou našel před prázdnou brankou volného Mariusze Stepińskiho, který dal na 2:1. Hellas po druhé v zápase vedl a v 68. minutě se výrazně přiblížil třem bodům. Sassuolo vyrobilo před vlastním vápnem hrubou chybu a Matteo Pessina jí nekompromisně potrestal třetím gólem.

Neroverdi byli do té doby aktivnějším týmem, ve statistice držení balónu dominovali, jenomže Hellas udával lekci z produktivity. V žádném případě ale ještě nebyl konec, zvláště když Sassuolo čtvrthodinu před koncem snížilo. Jeremie Boga opět využil přiťuknutí spoluhráčů a povedenou ranou zdramatizoval vývoj.

Závěrečné minuty byly velmi dramatické, Marco Berardi sahal po vyrovnání,ale vynikající zákrok předvedl Silvestri. Už ve čtvrté minutě neuspěl proti Silvestrimu ani Obiang. Sassuolo tlačilo a zdálo se, že nakonec prohraje.V sedmé minutě nastavení si však navedl balón ke střele Rogério a parádní ranou do šibenice zařídil konečnou remízu 3:3.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SPAL 2013 3:1

28.06.2020 19:30

Góly: 4. Dries Mertens, 36. José Callejón, 78. Amin Younes - 29. Andrea Petagna

Neapol si doma poradila se Spalem a za tři body vděčí především duu Mertens a Callejón. Třetí branku po zdramatizování Petagny vstřelil mladík Younes.

Neapol byla jasným favoritem a proti Spalu chtěla tři body, díky čemuž by využila zaváhání římského AS. Trenér Gattuso vyslal do boje hráče jako Mertens, Callejón, Lobotka nebo Hysaj s Meretem. Takže Spal nečekalo nic snadného. V jeho útoku se objevil Andrea Petagna, který se v létě přesune právě pod Vesuv, takže čelil budoucímu zaměstnavateli. Slavilo se ale převážně na druhé straně.

A to už ve 4. minutě. Fabián Ruiz postupoval s míčem středem hřiště a využil odrazu od prvního obránce k tomu, aby nahrál do běhu Driesovi Mertensovi. Belgický veterán a historicky nejlepší kanonýr Partenopei si pohlídal ofsajdovou linii a zakončil. Sudímu se sice nejprve nezdálo ofsajdové postavení a celou akci si zkontroloval na videu, ale nakonec gól Neapole uznal.

O pár minut později se Neapol drala do další šance, obrana Spalu se opět nevyznamenala a brankář Karlo Letica musel z plných plic seřvat své zkušenější kolegy za prostor, který hráčům Neapole dala. Elseid Hysaj se pokoušel ve vápně najít Mertense, jenže před ním uklidil míč do bezpečí Vicari. Neapol kombinovala poměrně bez obtíží a utkání ovládala, takže o to překvapivější moment nastal ve 30. minutě.

Poté, co Lorenzo Insigne po krásné akci Neapole trefil tyč, našel Arkadiusz Reca po brilantním pasu do vápna Andreu Petagnu. Mladý kanonýr v pádu obstál a poslal míč do sítě! Jenže Neapol měla jasnou kvalitativní převahu a dokázala to ve 36. minutě. Eljif Elmas našel šikovným obloučkem za obranu Josého Mariu Callejóna, který si na straně vápna zpracoval balon. Následně ho tvrdou ranou poslal k tyči a Neapol opět vedla.

Ve druhé nastavené minutě v rámci první půle mohla Neapol přidat další, pojišťující trefu. Mertens ještě přiklepl míč na Lorenza Insigneho, který se nemýlil a poslal míč do sítě, jenže celou akci a tím pádem i radost Neapolských zhatil sudí, jenž pro ofsajd gól nemohl uznat.

Spal se ve druhé půli nadechoval k ofenzivě a snažil se ještě vymačkat z utkání aspoň jednu branku. V 56. minutě k tomu měl blízko Mattia Valoti, který si naběhl na odražený míč a jeho tvrdá rána nadělala brankáři Neapole problémy. Meret si nakonec poradil a míč směřující do brány vyrazil mimo.

Závěr utkání vyšel opět lépe Neapoli. V 77. minutě poslal trenér Gattuso do hry Amina Younese a tomu trvalo jen jedinou minutu, než se prosadil. Po dalším skvostném pasu od Fabiána Ruize si Younes naběhl do vápna a před brankářem Spalu hlavou proměnil obrovskou šanci ve třetí gól Neapole.

Více informací k zápasu

AC Milán - AS Řím 2:0

28.06.2020 17:15

Góly: 76. Ante Rebić, 89. Hakan Çalhanoğlu (pen.)

AC slaví triumf nad AS Řím, hosté se na San Siru naprosto pateticky trápili. Rossoneri získávají tři body především díky trefám Anteho Rebiće a Hakana Çalhanoğlua, čímž opět potvrdili lepší druhé poločasy. Liga mistrů se AS Řím opět vzdaluje do nedohledna.

Obrovská nuda. Tak by se dal charakterizovat především první poločas ostře sledovaného utkání dvou velikánů italské kopané. Z velké části za to samozřejmě mohly teplotní podmínky, které od jakékoli pohybové aktivity vyloženě odrazovaly. Přeci jen, v Miláně bylo po páté hodině více než 32 stupňů, takže si asi umíme představit, s jakou chutí se do sebe obě jedenáctky vrhly.

Nejeden italský sportovní plátek přirovnával podnebí v tuto hodinu k Alighierimu Peklu. A v prvních minutách utkání bylo skutečně jasně vidět, že ani jednomu týmu se vyloženě nechce podnikat vyčerpávající sprinty. Do první šance si naběhl nizozemský talent Justin Kluivert, který s míčem doběhl před velké vápno, zrychlil a posílal přihrávku na spoluhráče, ale tu zachytila obrana soupeře.

Ve 20. minutě opět Kluivert kouzlil s míčem na kraji hřiště, využil při centru teče a poslal míč na zadní tyč. Tam spatřil nabíhajícího Edina Džeka, který byl sice zády k bráně, ale přesto dokázal trknout hlavou do míče. Bohužel pro Římany, míč směřoval těsně vedle. Na opačné straně se pokoušel vypálit Jack Bonaventura, který by se s AC rád rozloučil se zabezpečením pohárových příček. Tentokrát pálil nad bránu.

Brankář Donnarumma musel do akce poté, co ho z klidu vyrušil Armén Henrik Mchitarjan. Jeho zakončení by ale více důrazu a přesnosti rozhodně neuškodilo. Hakan Çalhanoğlu byl faulován kousek před šestnáctkou a následoval volný přímý kop. Ten však vytěsnil na rohový kop pohotový brankář Antonio Mirante.

Jinak ale první půle nabídla jen zoufalé pohled na unavené hráče s nepřesným herním projevem. Po změně stran už se situace trochu zlepšila. Oba týmy ostatně mají dlouhodobě lepší právě druhé poločasy, takže divák mohl doufat, že neusne nudou. Spinazzola se prodral přes obránce Milána, poté poslal míč na Mchitarjana, ale ten pohotovou střelou napálil balon jen do dánského obránce Simona Kjaera.

Když jsme se pohybovali kolem hodiny odehraného utkání, aktivita obou týmů znatelně pokročila. Především domácí Rossoneri se častěji stěhovali před Miranteho bránu. Ante Rebić nejprve nasadil Mancinimu jesličky a pak zakončoval mimo.

Žádný spektakulární fotbal se nekonal, ale AC i přes tu bídu slavilo. V 76. minutě si Rebić naběhl do vápna a pálil do Miranteho, od nějž se balon odrazil do tyče. Pak zpět k Rebićovi, který už napodruhé pálil přesně. A když pak v 89. minutě Theo Hernández upadl ve vápně po jasném faulu, dostal Hakan Çalhanoğlu šanci zahrávat penaltu. S ní naložil jako profík a AC mohlo slavit cenné tři body.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 2:1

27.06.2020 21:45

Góly: 67. Ciro Immobile (pen.), 83. Luis Alberto - 25. Franck Ribéry

Už to chvílemi vypadalo, že Lazio bude muset na mistrovský titul v této sezoně definitivně zapomenout. Ribéryho branka v prvním poločase nadělala domácím velké starosti, jenomže Lazio se nevzdalo a nakonec pár minut před koncem dokonalo obrat. Mezi vedoucím Juventusem a Biancocelesti tak zůstává čtyřbodový rozdíl. Kaňkou na utkání byla evidentně nafilmovaná penalta Felipa Caiceda, přičemž videorozhodčí nedokázal zasáhnout.

Příznivci Serie A a pochopitelně Lazia byli zvědaví jak si římský klub povede v dalším utkání, zejména jaké stopy na něm zanechala nešťastná porážka s Atalantou Bergamo. Zdá se, že v prvním poločase pachuť ztraceného zápasu doznívala. Úvodní bojovnou fázi jako první rozčísl parádní individuální akcí Franck Ribéry. Francouzská hvězda předvedla svou výjimečnou techniku, přes tři hráče pronikla do šestnáctky a chladnokrevně zakončila. Marco Parolo sice mohl okamžitě srovnat, ale jeho hlavička po rohovém kopu skončila na vynikajícím zákroku Dragowského.

Lazio se snažilo něco vymyslet, ale v prvním poločase mělo jen jednu větší příležitost. Nutno podotknout, že Viola hrála poměrně tvrdě a nedarovala domácím ani píď hřiště. Ve 48. minutě měli hosté obrovskou šanci navýšit skóre a utkání tím dost možná i rozhodnout, ale Rachid Ghezzal orazítkoval pouze břevno. Na začátku druhého poločasu šlo už o druhou velkou šanci. V 64. minutě přišla klíčová a hodně kontroverzní událost celého utkání. Felipe Caicedo se ve vápně skácel ještě dříve, než vůbec došlo ke kontaktu s Dragowskim, avšak sudí odpískal penaltu a ke změně verdiktu ho nepřivedl ani zcela prokazatelný záběr. Ciro Immobile nabídnutou možnost využil a Lazio srovnalo na 1:1.

I bod byl z domácího zápasu málo a Biancocelesti se tlačili do zakončení. Dočkali se nakonec sedm minut před koncem, kdy Luis Alberto od poloviny hřiště potáhl balón k šestnáctce, tam si se štěstím narazil o bránícího protihráče a přesnou ranou k tyči dokonal obrat. V závěru utkání ještě na hrací ploše řádily emoce, červenou kartu dostal jednak Dušan Vlahović a také domácí trenér Simone Inzaghi.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC 4:2

27.06.2020 19:30

Góly: 12. Nahitan Nández, 17. Giovanni Simeone, 46. Radja Nainggolan, 68. João Pedro (pen.) - 60. Bremer, 66. Andrea Belotti

Cagliari nasázelo na domácí půdě Turínu čtyři branky a souboj střelců tím pádem vyzněl lépe pro Pedra. Zkušený Brazilec jednu branku dal a na jednu přihrál. Oproti tomu Belloti skóroval pouze jednou ale jeho Turín ukázal nedostatek efektivity.

V prvních minutách se hrála pomalejší kopaná, kterou ve dvanácté minutě narušil rázným způsobem domácí celek. Nahitan Nández se dostal k odraženému míči a na jeho dělovku brankář Salvatore Sirigu nedokázal reagovat. Další trefu si domácí připsali v sedmnácté minutě. Obránce Lykogiannis poslal do vápna po rychlém sprintu krásný pas, na který si naběhl útočník Giovanni Simenone. Ten z blízkosti neměl problém propálit brankáře Sirigua - 2:0.

V další akci se objevil záložník Marko Rog, ale jeho pokus odvrátil do bezpečí pozorný obránce Bremer. Do pokutového území Cagliari upaloval o něco později také Andrea Belloti, jenže po jeho pádu sudí penaltu nepískal. Tu pískal ve čtyřicáté třetí minutě, když se díval na opakovaný záznam. Simenone centroval z pravé strany a sudí dobře postřehl ruku. Nicméně na základě porady s videem usoudil, že Nkoulou zasáhl míč ramenem a penaltu tudíž odvolal.

Gólové hody ale pokračovaly i nadále. Pouhou minutu po změně stran našel João Pedro svého spoluhráče Radju Nainggolana, jenž levačkou poslal míč přesně k tyči. Cagliari tak přidalo třetí zářez. Turín se nevzdával a Simone Edera pořádně vyprášil rukavice brankáře Alessia Cragna. Světélko naděje svitlo Turínu v 60. minutě. Ola Aina dostal míč na Gleisona Bremera, jenž si balón zpracoval a z bezprostřední blízkosti propálil vše před sebou.

O pouhých 5 minut později se ve skvělém světle ukázal Andrea Belloti. Verdiho roh našel Bellotiho minimálně hlídaného, což zkušený útočník využil k nádherné ráně z voleje. O tři minuty později se ale radovali domácí. Sudí znovu pískal penaltu a tentokrát už ji neodvolal. Poděkoval mu João Pedro, který stanovil stav na konečných 4:2. V závěru utkání kopali hosté volný přímý kop ale tvrdou ránu zastavila pozorná obrana Cagliari. Pro Turín je to další velká ztráta.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Janov CFC 2:2

27.06.2020 17:15

Góly: 10. Alfredo Donnarumma, 13. Alessandro Semprini - 38. Iago Falqué (pen.), 70. Andrea Pinamonti (pen.)

Brescia dnes v první půli předvedla parádní výkony a před koncem prvního poločasu vedla o jednu branku. Jenže dvacet minut před koncem utkání se prosadil Andrea Pinamonti a srovnal na konečných 2:2.

Pro Brescii dnes začínalo všechno parádně. Už v desáté minutě se totiž domácí dostali do vedení! Stefano Sabelli parádně přihrál před branku, kde z první zakončil Alfredo Donnarumma. Ten se prosadil celkem bez problému a Brescia šla do vedení. Janov byl v šoku a to ještě nezažil všechno. Ve 13. minutě totiž Sabelli znovu potáhl míč a přihrál ho do vápna pod sebe. Tam stál Birkir Bjarnason, který jen nastavil nohu, aby poslal míč na levou stranu, kde Alessandro Semprini trefil přesně.

Janovu svitla alespoň jiskřička ve 38. minutě, když Andrea Papetti fauloval loktem do hlavy Romera, který ve vápně padl k zemi jako podťatý. Celou situaci ještě sudí konzultoval s videem a nakonec se rozhodl, že pískne penaltu. K ní se postavil Iago Falqué a nemýlil se - 2:1.

Jinak to v prvním poločase byla celkem jednostranná záležitost a Brescia první půli ovládla. Jenže na konci inkasovala a tím se její kouzlo vytratilo. Do druhé půle naskočil mimo jiné Goran Pandev, což pro obranu Brescie znamenalo ještě větší potíže. V 56. minutě se právě Pandev obtočil kolem dvou obránců a snažil se vypálit, ale rána mu nesedla.

Po hodině hry se musel pořádně otáčet i Jesse Joronen, který vyrážel velmi zajímavou a skákavou střelu Valona Behramiho, která ho pořádně protáhla. V 69. minutě nastaly pro Brescii velké potíže. Dessena totiž ve vlastním vápně zahrál rukou a sudí pískal penaltu. K ní se postavil mladý útočník Andrea Pinamonti a měl velké štěstí, že proměnil. Jesse Joronen sice vystihl směr, ale v cestě do sítě míči nezabránil.

Ke konci utkání se do šance tlačil ještě Florian Ayé, který pádil do vápna a dokázal v něm i vystřelit, ale nakonec sledoval, jak jeho pokus míří mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Lecce 4:0

26.06.2020 21:45

Góly: 53. Paulo Dybala, 62. Cristiano Ronaldo (pen.), 83. Gonzalo Higuaín, 85. Matthijs de Ligt

Juventus doma neměl s Lecce ani nejmenší slitování a do jeho sítě nasázel hned čtyři branky. O většinu z nich se postaral Cristiano Ronaldo, ať už je dal nebo vytvářel. Velkou roli v utkání sehrála červená karta pro hostujícího Fabia Lucioniho.

Pro Lecce to nebylo snadné utkání. Z pozice 18. týmu tabulky a s vědomím, že se mu v Turíně nedaří, se dostalo do utkání s hvězdami jako Pjanić, Ronaldo, Dybala a podobně. Lecce mělo na začátku roku pár povedených zápasů, ale celkově s velkými týmy nemělo dobré zkušenosti. Prakticky od samého začátku se ocitlo pod velkým tlakem ze strany domácího favorita.

Úvod zápasu byl každopádně dost opatrný, Lecce za prvních 15 minut vymyslelo jen jednu střelu na branku a Juventus se nakonec nezmohl ani na to. Po dvaceti minutách měl brankář Gabriel konečně práci. To se totiž záložník Adrien Rabiot rozhodl vystřelit ze střední vzdálenosti a jeho tvrdou střelu musel Gabriel vyrážet mimo branku.

Za zmínku určitě stála také parádička Cristiana Ronalda ze 29. minuty, když po pasu do vápna zkusil portugalský fenomén nůžky. Jenže stříhal jimi nepřesně. O dvě minuty později se věci pro Lecce poprvé výrazně zhoršily. Obránce Fabio Lucioni totiž v roli posledního muže před vlastní brankou chyboval v rozehrávce a míč mu uzmul Rodrigo Bentancur. Lucionimu nezbylo, než jej zastavit nedovoleně, za což od sudího Piccininiho viděl rovnou červenou kartu!

To byl v podstatě konec šancí pro Lecce. Pět minut před koncem první půle udělali zadáci Lecce další velkou chybu, když si vůbec nevšimli pohybu Cristiana Ronalda a nechali ho po rohu hlavičkovat. Někdejší hráč Realu Madrid nebo Manchesteru United ale mířil mimo. První půle však byla ze strany Juventusu mírným zklamáním, především po stránce výsledku.

V šatně se trenér Sarri musel asi hodně rozlítit, protože za druhou půli nasázeli jeho hráči Lecce rovnou čtyři kousky. Další chyba obrany Lecce a její špatná rozehrávka už tentokrát byla potrestána. Ronaldo si zpracoval míč ve vápně a posunul jej Paulovi Dybalovi, který i s tečí prostřelil brankáře Gabriela - 1:0.

Po hodině hry došlo i na Ronaldovu oblíbenou disciplínu, když jej Rossettini fauloval ve vápně a Ronaldo suverénně proměnil pokutový kop. Ronaldo posléze málem přidal další trefu, když hlavičkoval ve vápně velmi dobře, jenže Gabriel předvedl ještě lepší zákrok.

Posledních deset minut pak Juventusu vyšlo parádně. Nejprve Ronaldo přesprintoval s míčem u nohy na střed hřiště a u vápna poslal patičkou míč do běhu Gonzalu Higuaínovi. Ten si pravačkou zpracoval a propálil Gabriela! A o pouhé dvě minuty později našel Diego Costa po rohovém kopu krásným pasem hlavu Matthijse de Ligta, kterému už nedělalo problémy zakončit - 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC28223356:2469
2.SS Lazio28205364:2765
3.Inter Milán28187356:2961
4.Atalanta Bergamo28176580:3957
5.AS Řím28146853:3848
6.SSC Neapol28136946:3745
7.AC Milán281261034:3542
8.Parma Calcio281161138:3539
9.Hellas Verona28109934:3239
10.Cagliari Calcio281081047:4438
11.Bologna FC281071140:4537
12.US Sassuolo28971248:4934
13.ACF Fiorentina287101134:3931
14.Turín FC28941532:5031
15.Udinese Calcio28771423:4128
16.Janov CFC28681434:5326
17.UC Sampdoria28751631:5026
18.US Lecce28671535:6425
19.Brescia Calcio28461825:5218
20.SPAL 201328532021:4818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Spasitel

Ako dávať takú červenú čistá Seria A

Reagovat
10

naprosto v pořádku karta, část za to, že neumí zpracovat míč, část za faul na posledním

Reagovat
To som ja

So spracovaním lopty to nemá nič spoločné,bol posledným hráčom a úmyselne tam tu nohu rozťahoval,jasná červená.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přišla teda přísná, ale jo byl poslední

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom pravdy, že Hakimi míří do Interu?

Reagovat
Panděvova ofina

Úplně vše. 40 + 5 mega a Real dokonce nebude mít klauzuli zpětného odkupu.

Zajímavé, jak rychle se to vše odehrálo. Bum a máme jedno z nejlepších křídel za slušnou cenu.

Reagovat
Pharrell

No budu doufat že samotný Hakimi nebude chtít odejít do Calcia.

Má na základ Realu. Ale nezveřejnil náhodou Real že jeho cena je min. 60mil.€

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Ronaldo? Ze statistik to vypadá, že na starý kolena už jen kope penalty.

Reagovat
Tommy$

Před covidem se docela rozjel, teď po karanténě to je slabý.

Reagovat
Furia Ceca

V posledním zápase ke gólu z penalty přidal i dvě asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Arthur Melo byl včera na prohlídce v Turíně (https://gianlucadimarzio.com/it/juventus-arthur-arrivo-torino-foto-video), takže se ten swap dvou dost podobných "polohráčů" za Pjaniće (pro mě překvapivě) opravdu děje.

Pozitiva vidím v jeho věku, zbavení se Pjaniće, v tom, že se díky němu snad Bentancur definitivně posune na jeho pozici (pokud teda Sarriho nenapadne hrát ho před obranou jako to hrál v Gremiu), což samo o sobě ten tým zlepší, ale tím to tak nějak končí. Arthur je další softík, na jeho roli potřebujeme někoho produktivního, snem byl a je Pogba nebo Milinković. Z toho co jsem viděl, tak mi vždycky Arthur přišel jako hroznej alibista, co na sebe sám žádnou iniciativu za hru týmu nevzal, všechno jen přihrávky na krátko a otočky na místě. Takových bohužel v záloze máme dost. Budu doufat, že se v něm mýlím a sedne k nám. Snad se k němu vyjádří Hristo.

Pjaniće jsem stejně jako Pipitu nikdy moc nemusel, ta jeho balkánská nekonzistentnost mi pila krev, na tu poslední sezonu v Římě v Juve nikdy nenavázal. V Barceloně určitě ožije, bude kolem sebe mít vhodnější hráče, ale ty jeho limity se nakonec vždycky projeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič v Juve nikdy nedostal patřičnou pozici, kde by mohl vynikat. On nikdy nebyl "regista" (uvozovky jsou zcela záměrné) a nikdy jím nebude. Kdyby dostal minimálně pozici z Říma, byl by pravděpodobně lepší, ale to už se nedozvíme, díky bohu. Vedle Busquetse a de Jonga z něj bude zase produktivní hráč.

Arthur je další z řady paskvilů navazující na Ramseyho, Rabiot nebo Danila. Upřímně je mi z toho na blití, jaká sebranka se do Turína slejzá. Tohle jsou přestupny na úrovni Diega, Mela a Krasiče a díky, to už jsme si zažili. Ta hra je úplně stejně sradčkoidní jako před těmi 10 lety. Už mi do toho chybí příchod nějakého Andrada nebo Poulsena, i když Arthur je zrovna hráč přesně na úrovni Poulsena.

Reagovat
DelPiero137

Arthura nemam skoro vobec nasledovaneho, takze ste ma moc nepotesili

Kedy si konecne Agnelli uvedomi ze toto nie je spravna cesta. Okrem hry sa rozpada aj ta rodinna atmosfera a tymovost.

Reagovat
10

Mám pocit, že tohle bylo primárně o zbavení se Pjaniće, Barcelona nabízela asi jen tuhle variantu, nikdo další adekvátní zájem neměl, tak to Fabio upekl. Situace naprosto shodná jako minulý rok v případě Cancelo-Danilo. Do Arthura ale přece jen můžeme vkládat větší naděje. Teď jsem spíš zvědav, jak a jestli vůbec se budou zbavovat Ramseyho a Rabiota s jejich platama. Přichází Kulu, ten může hrát taky mezzalu, bude tam dost přetlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně se ukazuje Paraticiho nevyzrálost, od samého začátku si počíná dost neohrabaně. Těch bot nadělal až příliš. Kulu přichází z Parmy a okamžitě bude nejlepším záložníkem v týmu to o ledasčem vypovídá. Paratici Turín FC je jedna velká bída a dlouho asi ještě bude. Začínám si přát, aby Federico odešel a vysvobodil se z toho hnoje, protože nechci, aby si dojebal kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, jestli výměna Arthura za Pjanicenebude z kaluze do bláta. Snad ne

Reagovat
Hristo Stoichkov

Arthur má podle mě stále zajímavý potenciál, ale bohužel i zřetelný limity, který jsou v tomto vlákně několikrát zmíněny. Jako největší problém vidím to, že se za dva roky v Barceloně prakticky nijak neposunul. Jasně, takhle to mělo a má u nás spousta hráčů v posledních letech zejména kvůli způsobu vedení týmu, ale musí to být minimálně varujícím signálem. Přesně jak popisuješ, je to softík, navíc pomalý a měl i několik problémů s nedisciplinovaností (nadváha, akce s Neymarem). Navzdory tomu bych se ho určitě nezbavoval, ale kvůli šaškárnám s FFP a ojebáním účetnictví musíme podobnou hovadinu udělat ještě před začátkem přestupáku (loni swap Cillessena s Netem) a problémy odložit o rok .

Jinak si myslím, že sám o sobě Juve určitě nikam neposune, potřebuje k sobě vhodný hráče, aby mohl vyniknout v kontrole hry, což je jeho největší přednost. Navíc se vůbec nezlepšil v distribuci dlouhých míčů, takže asi málokde dostane takovou šanci k vyniknutí jako v Barce. A mám takový pocit, že si z něj Sarri bude chtít udělat novýho Jorginha, což může být velký problém.

Reagovat
el Principito

Hristo a tvůj názor na Pjaniće?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Popravdě se mi to těžko odhaduje, nechám se překvapit. Mám ho rád, v Římě byl boží a doufám, že dostane podobnou roli. V Juve hrál většinou mnohem hlouběji, tam ho nepotřebujeme. U něj bude záležet na tom, jakou motivaci bude mít, je to typický Balkánec se vším všudy. Když už zkušenýho záložníka, radši bych viděl Thiaga, ale neodsuzuju ho, může být platný, ačkoliv dávat takovou dardu za třicátníka je nepochopitelný. A stáhnul bych Rafinhu, který je letos naším nejlepším záložníkem, včera nás tam po jeho příchodu nechutně rozebíral.

Reagovat
el Principito

díky

Reagovat
Largo

Boží byl snad jen v Lyonu. V AS jsem doufal, že bude hrát ofenzivního záložníka, to mu sedí nejvíc.

Reagovat
Gazdo

Rafinha je bohuzial uz velmi dlho na odpis

Reagovat
Votas

U Pjaniče ještě bacha, že byl v Juve prakticky imunní vůči karetním trestům, ikdyž je měl sbírat jako Ash pokémony. V jiným týmu na to může zle dojet.

Reagovat
10

lepší přirovnání by bylo jako Škriniar...ale zase tak do očí bijící to nebylo, to je fakt

Reagovat
10

Díky, úplně si mě ale nepotěšil, doufal jsem, že mi většinu těch věcí budeš chtít vyvrátit

Ten profesionalismus a pracovitost je další věc, kterou už jsem tady psal v předchozí diskusi s Klokanometem, četl jsem k tomu spoustu názorů, jak problémovej v tomhle je. Asi nejvýstižnější bylo, že je to první Brazilec v historii, kterej začal rapidně stagnovat už v 23 letech, to pak i ten nedostatečný progres dává smysl, pokud na sobě nepracuje a má problémy i s fyzičkou během zápasů. Minulou sezonu v lize nemá jedinej zápas odehranej celej, tuhle sezonu jen 4.

Z hodnocení fanoušků Barcelony mám pocit, že to až moc ovlivňuje to vysněný srovnání s Xavim a díky tomu mu hodně věcí odpouští, i když ten chystaný odchod jim možná to vidění trošku vrátí do reality. V tomhle kontextu mi výměna za Pjaniće + 10m jako nějaký super bargain ze strany Juve nepřipadá. I přes tu formu Pjaniće poslední 2 roky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já bych ho neodepisoval, pracovní morálka je u nás na bodu mrazu a sestřelí víceméně každýho, kdo k nám v posledních letech přišel, v Grémiu na tom byl o dost líp, ale otázkou je, v jakým tempu se hrála brazilská liga, protože mi to nijak valný nepřišlo, když jsem se na několik zápasů koukal. Kvalitní trenér by s ním i v tomto směru dokázal pracovat, ale opravdu si nemyslím, že by to měl být právě Sarri. Pep či Poche by z něh vyštípali několik desítek procent navíc, jinak by měl smůlu.

Já teda ty nároky vnímám i podle toho, že měl naprosto směšný plat 2 mega, což je u nás úroveň hráče mezi áčkem a béčkem. A navíc, jak už jsem několikrát zmiňoval, tak v týmu, kde se individuálně nezlepšuje prakticky nikdo, nebudu plivat na žádnýho jednotlivce, pokud to není opravdu extrém. Ale pokud bude chtít naplnit svůj potenciál, bude do toho muset šlápnout na hřišti i mimo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ví jestli Sarri bude v září na lavičce Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud udělá titul, tak určitě bude

Reagovat
Furia Ceca

Mně jeho příchod nevadí, ale pokud k němu nepřijde ještě někdo z trojice Pogba-Tonalli-SMS, tak to podle mě bude k ničemu.

Reagovat
To som ja

Vedenie vôbec nevie,ktorá bije, v tom mužstve nie je žiadny náznak nejakej koncepcie,tie dobré základy,ktoré boli postavené už podmila voda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tři měsíce se člověk těší na takovou holomajznu.. strašně ubohej výkon dneska krom prvních deseti minut, Smalling drží obranu a pak při prvním gólu čumí jak péro z gauče a druhý sám zařídí. Kluivert, Cristante a hlavně Zappacosta nejhorší hráči na place, hlavně Zappacosta krásně rozjíždí útoky soupeře, aniž by byl pod tlakem. Celá útočná činnost je založená na náhodných nákopech vpřed, hlavně se co nejdřív zbavit balónu. Tohle jde i za Fonsecou.

Reagovat
Lech

Ale Alberto rikal...

Reagovat
Largo

Jo, dneska strašidelnej výkon v obraně a především útoku. Nikdo mě nezaujal, snad jen Mchitarjana jsem u míče párkrát viděl. Jenže upřímně, nevím, jak jinak to Paulo měl postavit. Peres by byl ještě horší, Carles minule nezaujal, Edina se nezbaví nikdo aspoň trochu soudnej. Škoda, že příště budem bez Pellegriniho.

Reagovat
pastal

Když budou chodit po hřišti jak lemry to je pak těžké ani jedna střela na bránu ve druhé půli mluví za vše hrozny výkon bez chuti

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta ničí

Reagovat
DieryVonry

Jedno staré fotbalové přísloví praví: "nesázej si na zápasy Parmy nebo prohru Watfordu a také si uvědom, že několik výher v řadě neznamená, že Marseille porazí outsidera."

Reagovat
ManUnited

bohužel jsem si tohle přísloví přečetl až teď

Reagovat
Allianz_Arena

Přímák Muriela I ten třetí gól byl krásný. Jinak on má letos v Serii A 66 minut na gól, to je celkem slušný.

Atalanta skoro určitě nastřílí přes 100 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Dají přes 100 branek a stejně mohou skončit 4. (případně i níž) ... Na jejich fotbal se ale hrozně dobře dívá

Reagovat
Allianz_Arena

To je pravda, ale momentálně jsou blíže druhému než pátému místu, takže bych o ně strach neměl. Celkově to nejen na základě skóre vypadá, že o nejlepších čtyřech týmech Serie A letos není sporu. Věřím, že do poslední chvíle Lazio prožene Juventus a Bergamo zase Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitá výhra!

Reagovat
Arnar Resmusonn

Gervinho dal nádherný gól. Už ta nahrávka z pravé strany mezi obránce byla ukázková, zbytek vyřešil natáčky když pak komentátor říkal že je mu 33 let tak jsem byl malinko překvapený. Přijde mi že jeho angažmá v Arsenalu bylo snad před 20 lety

Reagovat
smazaný uživatel

90+7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele