28. kolo
28.06.2020 19:30 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Muriel dvěma góly v krátkém sledu porazil Udinese

Udinese sice vstřelilo dvě branky, ale Atalanta dokázala dát ještě o jednu víc. Zapata se trefil jednou, dvě branky si na své konto připsal zkušený kanonýr Luis Muriel. Díky němu Orobici svého soka těsně porazili.

O tom, kdo bude favoritem utkání mezi Udinese a Atalantou, snad nemohlo být nejmenšího sporu. Zatímco Udinese se trápí u sestupové propasti a navíc přišlo o klíčového záložníka Mandragoru, pro Atalantu hovoří prakticky všechno. Hostující trenér Gasperini vyslal do zápasu obávané duo Zapata - Gómez, přičemž Zebry spoléhaly na Teodorczyka s Lasagnou.

Aby toho pro Udinese nebylo málo, tak se dnes muselo obejít bez největšího ofenzivního tahouna, Rodriga De Paula. Argentinský šikula chyběl pro karty a jeho absence byla na útočné hře Zeber hodně citelně znát. Atalanta každopádně na svého soka hned vletěla a Udinese nevědělo, která bije.

Už v deváté minutě z toho rezultovala první branka utkání, kterou si na své konto připsal čarostřelec Duván Zapata. Našel ho Alejandro Gómez, Zapata si balon krásně zpracoval a přes Troost-Ekonga se dokázal i prosadit. Obrana Udinese opět zaspala a nechala takového kanonýra zakončit bez větší námahy.

Zapata se znovu dral k míči, nicméně obránce William Troost-Ekong se tentokrát nenechal zaskočit a svého soka zastavil dovoleným způsobem. Takže i když byla Atalanta jasně lepší, minuta 31. ji musela naprosto vykolejit. To totiž domácí hrot Kevin Lasagna dostal najednou velmi dobrou nahrávku do běhu, zpracoval si ji a propálil vše před sebou, takže Udinese oproti předpokladům srovnalo!

Krátce před konce první půle se do šance dostával kanonýr Duván Zapata, ale z deseti metrů minul! Do druhé půle vešli lépe domácí hráči, evidentně povzbuzení vyrovnávací brankou. Seko Fofana vyslal prudkou ránu z větší dálky, jenže zradila ho přesnost. Atalanta potřebovala zabrat a odskočit svým pronásledovatelům, takže do hry byl vyslán útočník Luis Muriel, který převzal místo záložníka Ruslana Malinovského.

Dnes to nebyla ta suverénní Atalanta schopná překonat jakoukoli překážku, jak jsme ji viděli v utkání s Laziem. Přesto se radovala z vedoucí branky. V 69. minutě fauloval pronikajícího Gómeze Rodrigo Becão a k exekuci nařízeného volného kopu se postavil Luis Muriel. Jím poslaní meruna zapadla přímo do šibenice a Atalanta si vzala zpět své vedení - 2:1. A když deset minut před koncem dal třetí branku hostí ještě Luis Muriel po nádherné dělovce z druhé vlny, bylo o výsledku rozhodnuto.

Zebrám doma nepomohlo ani snížení, kterého se dočkaly v 87. minutě po další trefě Kevina Lasagny. Jeho hlavička sice dala Udinese naději, ale na nějakou výraznější změnu bodového přísunu bylo už příliš pozdě. Lepší Atalanta díky Murielovi porazila Udinese.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele