28. kolo
27.06.2020 21:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio proti Fiorentině otočilo výsledek a získalo tři body

Už to chvílemi vypadalo, že Lazio bude muset na mistrovský titul v této sezoně definitivně zapomenout. Ribéryho branka v prvním poločase nadělala domácím velké starosti, jenomže Lazio se nevzdalo a nakonec pár minut před koncem dokonalo obrat. Mezi vedoucím Juventusem a Biancocelesti tak zůstává čtyřbodový rozdíl. Kaňkou na utkání byla evidentně nafilmovaná penalta Felipa Caiceda, přičemž videorozhodčí nedokázal zasáhnout.

Příznivci Serie A a pochopitelně Lazia byli zvědaví jak si římský klub povede v dalším utkání, zejména jaké stopy na něm zanechala nešťastná porážka s Atalantou Bergamo. Zdá se, že v prvním poločase pachuť ztraceného zápasu doznívala. Úvodní bojovnou fázi jako první rozčísl parádní individuální akcí Franck Ribéry. Francouzská hvězda předvedla svou výjimečnou techniku, přes tři hráče pronikla do šestnáctky a chladnokrevně zakončila. Marco Parolo sice mohl okamžitě srovnat, ale jeho hlavička po rohovém kopu skončila na vynikajícím zákroku Dragowského.

Lazio se snažilo něco vymyslet, ale v prvním poločase mělo jen jednu větší příležitost. Nutno podotknout, že Viola hrála poměrně tvrdě a nedarovala domácím ani píď hřiště. Ve 48. minutě měli hosté obrovskou šanci navýšit skóre a utkání tím dost možná i rozhodnout, ale Rachid Ghezzal orazítkoval pouze břevno. Na začátku druhého poločasu šlo už o druhou velkou šanci. V 64. minutě přišla klíčová a hodně kontroverzní událost celého utkání. Felipe Caicedo se ve vápně skácel ještě dříve, než vůbec došlo ke kontaktu s Dragowskim, avšak sudí odpískal penaltu a ke změně verdiktu ho nepřivedl ani zcela prokazatelný záběr. Ciro Immobile nabídnutou možnost využil a Lazio srovnalo na 1:1.

I bod byl z domácího zápasu málo a Biancocelesti se tlačili do zakončení. Dočkali se nakonec sedm minut před koncem, kdy Luis Alberto od poloviny hřiště potáhl balón k šestnáctce, tam si se štěstím narazil o bránícího protihráče a přesnou ranou k tyči dokonal obrat. V závěru utkání ještě na hrací ploše řádily emoce, červenou kartu dostal jednak Dušan Vlahović a také domácí trenér Simone Inzaghi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevšiml jsem si , že by už byly Vánoce-1,53??

Reagovat
smazaný uživatel

1,61 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele