28. kolo
28.06.2020 19:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sampdoria opět prohrává, tři body Bologně zařídil Barrow

Sampdoria prohrává další důležitý duel, tentokrát si z Janova odváží všechny tři body lepší Bologna. Hvězdou utkání v jejím dresu se stal Musa Barrow, autor jednoho gólu a jedné asistence.

Bologna vsadila na osvědčené trio útočníků Palacio, Sansone a Orsolini, zatímco Sampdoria vyslala do boje La Guminu s Gabbiadinim. Ten se prosadil už v minulém kole proti AS Řím, třebaže z toho tři body nakonec nebyly. I proto potřebovala Sampdoria tři body naprosto nezbytně. Aktivnějším týmem byli zpočátku hostující hráči.

Nejprve se do šance pomalu dostával Riccardo Orsolini, který však zakončil mimo. Rodrigo Palacio zabojoval a ve skluzu ještě udržel míč ve hře v blízkosti rohového praporku. Pak ale mířil jen do prvního obránce před sebou. S dalším křižným pasem pospíchal k bráně Námořníků Orsolini, jednoznačně nejaktivnější hráč první půle. Domácí Blucerchiati dnes opět nic moc neukázali a především v útoku se hodně trápili.

Antonio La Gumina si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, jenže ho zradilo zpracování. Stejný problém potkal také Manola Gabbiadiniho, který se ocitl ve velmi dobré šanci, jenže opět nezakončil přesně. První půli zakončil Rodrigo Palacio, jenže jeho rána zamířila mimo tři tyče. Doria se jinak vepředu trápila a její manévry působily přinejmenším ospale.

Sampdoria se marně snažila překvapit Bolognu, dnes působili Ranieriho svěřenci naprosto bezzubě. Námořníci sice hrají o záchranu, ale dnes to rozhodně nevypadalo jako tak klíčové utkání. Domácím chyběla přesnost, důraz, invence, vlastně všechny důležité propriety. A bylo hůř. V 70. minutě totiž Riccardo Orsolini odvážně pronikl do vápna a byl v něm faulován, takže sudí hned pískal penaltu. K ní se postavil mladý talent Musa Barrow a suverénně proměnil.

A to nebylo všechno, protože o pouhé dvě minuty později Barrow odvedl velký kus práce, dostal se do vápna a našel v něm hlavu Riccarda Orsoliniho - 2:0.

Sampdoria se sice nevzdala a v samém závěru, minutu před koncem, si na centr naskočil mladý hrot Federico Bonazzoli, čímž snížil, ale na větší zvrat už Sampdoria neměla síly ani čas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele