28. kolo
28.06.2020 17:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rossoneri přehráli Římany, ti nedokázali skórovat

AC slaví triumf nad AS Řím, hosté se na San Siru naprosto pateticky trápili. Rossoneri získávají tři body především díky trefám Anteho Rebiće a Hakana Çalhanoğlua, čímž opět potvrdili lepší druhé poločasy. Liga mistrů se AS Řím opět vzdaluje do nedohledna.

Obrovská nuda. Tak by se dal charakterizovat především první poločas ostře sledovaného utkání dvou velikánů italské kopané. Z velké části za to samozřejmě mohly teplotní podmínky, které od jakékoli pohybové aktivity vyloženě odrazovaly. Přeci jen, v Miláně bylo po páté hodině více než 32 stupňů, takže si asi umíme představit, s jakou chutí se do sebe obě jedenáctky vrhly.

Nejeden italský sportovní plátek přirovnával podnebí v tuto hodinu k Alighierimu Peklu. A v prvních minutách utkání bylo skutečně jasně vidět, že ani jednomu týmu se vyloženě nechce podnikat vyčerpávající sprinty. Do první šance si naběhl nizozemský talent Justin Kluivert, který s míčem doběhl před velké vápno, zrychlil a posílal přihrávku na spoluhráče, ale tu zachytila obrana soupeře.

Ve 20. minutě opět Kluivert kouzlil s míčem na kraji hřiště, využil při centru teče a poslal míč na zadní tyč. Tam spatřil nabíhajícího Edina Džeka, který byl sice zády k bráně, ale přesto dokázal trknout hlavou do míče. Bohužel pro Římany, míč směřoval těsně vedle. Na opačné straně se pokoušel vypálit Jack Bonaventura, který by se s AC rád rozloučil se zabezpečením pohárových příček. Tentokrát pálil nad bránu.

Brankář Donnarumma musel do akce poté, co ho z klidu vyrušil Armén Henrik Mchitarjan. Jeho zakončení by ale více důrazu a přesnosti rozhodně neuškodilo. Hakan Çalhanoğlu byl faulován kousek před šestnáctkou a následoval volný přímý kop. Ten však vytěsnil na rohový kop pohotový brankář Antonio Mirante.

Jinak ale první půle nabídla jen zoufalé pohled na unavené hráče s nepřesným herním projevem. Po změně stran už se situace trochu zlepšila. Oba týmy ostatně mají dlouhodobě lepší právě druhé poločasy, takže divák mohl doufat, že neusne nudou. Spinazzola se prodral přes obránce Milána, poté poslal míč na Mchitarjana, ale ten pohotovou střelou napálil balon jen do dánského obránce Simona Kjaera.

Když jsme se pohybovali kolem hodiny odehraného utkání, aktivita obou týmů znatelně pokročila. Především domácí Rossoneri se častěji stěhovali před Miranteho bránu. Ante Rebić nejprve nasadil Mancinimu jesličky a pak zakončoval mimo.

Žádný spektakulární fotbal se nekonal, ale AC i přes tu bídu slavilo. V 76. minutě si Rebić naběhl do vápna a pálil do Miranteho, od nějž se balon odrazil do tyče. Pak zpět k Rebićovi, který už napodruhé pálil přesně. A když pak v 89. minutě Theo Hernández upadl ve vápně po jasném faulu, dostal Hakan Çalhanoğlu šanci zahrávat penaltu. S ní naložil jako profík a AC mohlo slavit cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele