28. kolo
26.06.2020 21:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus rozdrtil Lecce čtyřmi góly, hvězdou opět Ronaldo

Juventus doma neměl s Lecce ani nejmenší slitování a do jeho sítě nasázel hned čtyři branky. O většinu z nich se postaral Cristiano Ronaldo, ať už je dal nebo vytvářel. Velkou roli v utkání sehrála červená karta pro hostujícího Fabia Lucioniho.

Pro Lecce to nebylo snadné utkání. Z pozice 18. týmu tabulky a s vědomím, že se mu v Turíně nedaří, se dostalo do utkání s hvězdami jako Pjanić, Ronaldo, Dybala a podobně. Lecce mělo na začátku roku pár povedených zápasů, ale celkově s velkými týmy nemělo dobré zkušenosti. Prakticky od samého začátku se ocitlo pod velkým tlakem ze strany domácího favorita.

Úvod zápasu byl každopádně dost opatrný, Lecce za prvních 15 minut vymyslelo jen jednu střelu na branku a Juventus se nakonec nezmohl ani na to. Po dvaceti minutách měl brankář Gabriel konečně práci. To se totiž záložník Adrien Rabiot rozhodl vystřelit ze střední vzdálenosti a jeho tvrdou střelu musel Gabriel vyrážet mimo branku.

Za zmínku určitě stála také parádička Cristiana Ronalda ze 29. minuty, když po pasu do vápna zkusil portugalský fenomén nůžky. Jenže stříhal jimi nepřesně. O dvě minuty později se věci pro Lecce poprvé výrazně zhoršily. Obránce Fabio Lucioni totiž v roli posledního muže před vlastní brankou chyboval v rozehrávce a míč mu uzmul Rodrigo Bentancur. Lucionimu nezbylo, než jej zastavit nedovoleně, za což od sudího Piccininiho viděl rovnou červenou kartu!

To byl v podstatě konec šancí pro Lecce. Pět minut před koncem první půle udělali zadáci Lecce další velkou chybu, když si vůbec nevšimli pohybu Cristiana Ronalda a nechali ho po rohu hlavičkovat. Někdejší hráč Realu Madrid nebo Manchesteru United ale mířil mimo. První půle však byla ze strany Juventusu mírným zklamáním, především po stránce výsledku.

V šatně se trenér Sarri musel asi hodně rozlítit, protože za druhou půli nasázeli jeho hráči Lecce rovnou čtyři kousky. Další chyba obrany Lecce a její špatná rozehrávka už tentokrát byla potrestána. Ronaldo si zpracoval míč ve vápně a posunul jej Paulovi Dybalovi, který i s tečí prostřelil brankáře Gabriela - 1:0.

Po hodině hry došlo i na Ronaldovu oblíbenou disciplínu, když jej Rossettini fauloval ve vápně a Ronaldo suverénně proměnil pokutový kop. Ronaldo posléze málem přidal další trefu, když hlavičkoval ve vápně velmi dobře, jenže Gabriel předvedl ještě lepší zákrok.

Posledních deset minut pak Juventusu vyšlo parádně. Nejprve Ronaldo přesprintoval s míčem u nohy na střed hřiště a u vápna poslal patičkou míč do běhu Gonzalu Higuaínovi. Ten si pravačkou zpracoval a propálil Gabriela! A o pouhé dvě minuty později našel Diego Costa po rohovém kopu krásným pasem hlavu Matthijse de Ligta, kterému už nedělalo problémy zakončit - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 takhle nudný týmy takhle pozdě v noci?

Reagovat
smazaný uživatel

Keby niekto nevedel zaspať tak je to ideálny program na večer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele