28. kolo
28.06.2020 19:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol v klidu porazila bezbranný Spal, ten selhal ve střelbě

Neapol si doma poradila se Spalem a za tři body vděčí především duu Mertens a Callejón. Třetí branku po zdramatizování Petagny vstřelil mladík Younes.

Neapol byla jasným favoritem a proti Spalu chtěla tři body, díky čemuž by využila zaváhání římského AS. Trenér Gattuso vyslal do boje hráče jako Mertens, Callejón, Lobotka nebo Hysaj s Meretem. Takže Spal nečekalo nic snadného. V jeho útoku se objevil Andrea Petagna, který se v létě přesune právě pod Vesuv, takže čelil budoucímu zaměstnavateli. Slavilo se ale převážně na druhé straně.

A to už ve 4. minutě. Fabián Ruiz postupoval s míčem středem hřiště a využil odrazu od prvního obránce k tomu, aby nahrál do běhu Driesovi Mertensovi. Belgický veterán a historicky nejlepší kanonýr Partenopei si pohlídal ofsajdovou linii a zakončil. Sudímu se sice nejprve nezdálo ofsajdové postavení a celou akci si zkontroloval na videu, ale nakonec gól Neapole uznal.

O pár minut později se Neapol drala do další šance, obrana Spalu se opět nevyznamenala a brankář Karlo Letica musel z plných plic seřvat své zkušenější kolegy za prostor, který hráčům Neapole dala. Elseid Hysaj se pokoušel ve vápně najít Mertense, jenže před ním uklidil míč do bezpečí Vicari. Neapol kombinovala poměrně bez obtíží a utkání ovládala, takže o to překvapivější moment nastal ve 30. minutě.

Poté, co Lorenzo Insigne po krásné akci Neapole trefil tyč, našel Arkadiusz Reca po brilantním pasu do vápna Andreu Petagnu. Mladý kanonýr v pádu obstál a poslal míč do sítě! Jenže Neapol měla jasnou kvalitativní převahu a dokázala to ve 36. minutě. Eljif Elmas našel šikovným obloučkem za obranu Josého Mariu Callejóna, který si na straně vápna zpracoval balon. Následně ho tvrdou ranou poslal k tyči a Neapol opět vedla.

Ve druhé nastavené minutě v rámci první půle mohla Neapol přidat další, pojišťující trefu. Mertens ještě přiklepl míč na Lorenza Insigneho, který se nemýlil a poslal míč do sítě, jenže celou akci a tím pádem i radost Neapolských zhatil sudí, jenž pro ofsajd gól nemohl uznat.

Spal se ve druhé půli nadechoval k ofenzivě a snažil se ještě vymačkat z utkání aspoň jednu branku. V 56. minutě k tomu měl blízko Mattia Valoti, který si naběhl na odražený míč a jeho tvrdá rána nadělala brankáři Neapole problémy. Meret si nakonec poradil a míč směřující do brány vyrazil mimo.

Závěr utkání vyšel opět lépe Neapoli. V 77. minutě poslal trenér Gattuso do hry Amina Younese a tomu trvalo jen jedinou minutu, než se prosadil. Po dalším skvostném pasu od Fabiána Ruize si Younes naběhl do vápna a před brankářem Spalu hlavou proměnil obrovskou šanci ve třetí gól Neapole.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Zajda

Doufám, že zde nepadne překvapení a bude hotovo už v 1. poločase.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele